This version of the page http://jeyart.com.ua/kava/sub103 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-07. The original page over time could change.
:: JeyArt

Контактна інформація
Починати з нами
Додати до улюблених сайтів
Jey

Вхід/вихід
Новини і огляди: львівські | фестивалі | люди | ексклюзив | шоу-бізнес | кіно | ще новини |
Nota Bene: на каві | ця.людина | місце.події | варто знати | хтоЄхто | АРТ-довідка
Народна творчість: література | фотогалерея | афіша
Блоги: Ганна Вдруг | kanifol | kasanok | Максим Колиба | Андрій Стрехалюк | Олександра Личак | Маріанна Піцишин

Новини:
 
  на каві

Ірена Карпа: «Отож заткайтеся, і купіть собі трохи самотності»


При згадці прізвища Карпа, наш народ згадує або рибу, або співачку Наталку Карпу, або (якщо цей народ вміє і любить читати) письменницю, телеведучу і лідерку гурту «QARPA» (колись — «Фактично самі») Ірену Карпу.

Ой, чого цій дівчині тільки не приписують! Якими відрами з ненадто приємними речовинами її тільки не поливають! Як нею тільки не захоплюються! І так далі і таке інше… А вона собі живе, на дурне увагу не звертає, любить своїх друзів і начальника, і радо погоджується говорити з JeyArt про своє життя-буття…

— Видається, що Ірена Карпа — жорстка, подекуди агресивна і, може, цинічна. Але десь між рядків вгадується маленька дівчинка, якій хочеться захисту і такого всякого. Принаймні, мені так здається. Є така дівчинка?

— Ну це ти взагалі якусь загальну істину проголосив. Стандартний розклад. І навпаки — усі, хто намагаються щосили доказати, які вони порядні, богобоязливі, чемні й благородні, насправді запросто виявляються жорстокими, жадними, брехливими і хтивими.

— Взагалі всі навколо кажуть, що ваша проза автобіографічна. Який відсоток автобіографічного у тому, що ви пишете?

— Здоровий. Навіщо висмоктувати героїв і події з пальця, якщо саме життя буває крутішим за найбезголовіший екшн-фільм? Важливо проживати життя інтенсивно. І нічо поганого нема в тому, аби його стенографувати. Куди сумніше бути сірою мишею, що корчить із себе ракавую женщіну, а сама по хліб боїться вийти.

— Чесно кажучи, я був приємно вражений, коли довідався, що Стогнєвіч (та, котра присутня як персонаж у «Bitches Get Everything») — це жива людина. Якщо її згадано у якості одного з центральних персонажів (ну… наскільки у такій книзі можуть бути центральні персонажі), то ця людина важить дуже багато у вашому житті. Хто вона для вас?

— Вона мій Грізлі. Це ще одне її ім'я. Так, Стогнєвіч стала реальною зіркою — читачі беруть у неї автографи і фоткаються з нею. Для самої Стогнєвіч це сюрприз — вона не читала жодної з моїх книжок. Вона для мене їх пише своїм існуванням… Вона моя ліпша подруга, мій антидепресант і мати моїх дітей, гиги.

— Дітей?:)

— Гіпотетичних. Ми їх в Камбоджі збираємося ростити, якщо вже така халепа трапиться.

— Сподіваюся, трапиться… Ви це гарно описали. А взагалі, буває кохання з першого погляду? Буває кохання на все життя? Буває кохання?

— Буває, буває, буває. По-різному, як виявляється. Тобі може здаватися, що воно здохло, а воно — рраз! — і як фєнікс з конопель. Буває коротке, але дуже інтенсивне. Таке найліпше до твочості стимулює.

— Ви знайомі з Наталкою Карпою?

— Нє, Бог милував. Хоча можна було би повеселитися.

— Як саме?

— Пощипати її за попу, наприклад. Там же є за що щипати! А мені подобаються тьоті з попами великими.

— А які дяді подобаються Ірені Карпі?


— Високі й худенькі. З гарними животиками і попами акуратними. Чорняві… І біляві, і кучеряві, і смагляві, гагага!!

— У вас гарний смак)) Вертаємося назад до творчості… Звідки виник такий образ — супермаркет самотності?


— Ми забагато часу віддаємо в житті не собі. А якійсь суєті, начальству, співробітникам, касирам, водіям інших авто… Час та енергію. Я вже мовчу про близьких людей, котрим сам Бог велів віддавати час. Ми тупо забуваємо про те, що голос того ж Бога можна почути тільки в цілковитій тиші. В собі. Отож заткайтеся, і купіть собі трохи самотності. Аби вправити мізки і все розставити на місця, а не бути захламленим трюмом корабля, котрий кидає хвилями. О как!

— А-а-а-а-а!!! (поліз обійматися, відчувши екзистенційну близькість) Вірші пишете?

— Нє-а. Недавно хтось набрехав німецьким фільм-мейкерам, що Карпа — поетеса. І бідолашні щосили намагалися видерти в мене якийсь ліричний шматок про Київ собі у кіно. Зійшлися на пісні, слава Богу…

— Як Ви ставитеся до того, що Ваш вислів «Я його трахнула» став вже майже крилатою фразою?

— А хіба це моя фраза? Мені здавалося, цілком така собі справедлива дефініція. Нє хіба?:)) Дєвучки — мачі ще ті. Ви би бачили, які красуні жорстко слемилися на останньому концерті «QARPA». Хлопчики, хоч і теж вері сексі, але відпочивали таки.

— До речі, а чому «Фактично самі» змінили назву?

— То кармічні причини. Стара назва — як зношені крила. До того ж, дуже важко перекладалася на іноземні мови, особливо на російську. Гиги))

— Ірена Карпа — обличчя українського МТБ. Це, здається, ваша перша «стаціонарна» робота. Які плюси-мінуси? Свобода не обмежилася?

— Звісно ж, обмежилася. Я не звикла вставати рано щодня, а формат моєї програми цього вимагає. Я вже трохи втяглася, але постійний недосип призводить до галюцинацій. Ні алкоголю тобі, ні наркотиків уже не треба — бо впадеш і не встанеш. Гагага. Але насправді МТБ — це досвід. Новий досвід, котрий багато в чому для мене корисний. Я би й сталеваром пішла попрацювати, аби добре платили. І книжку про це написати було би можна.

— Ух… Тоді ідіть лягайте. Останнє: осінній період — це авітамінози, переддепресивні синдроми і все таке інше. Відтак візьміть і побажайте нам і читачам нашим чогось доброго:)

— Люди, пупсіки і тьоті! Не беріть дурного в голову, бо все тимчасове. Я й сама щороку восени вмираю, горлаю про те, що настав кінець світу і смерть моя хухає в спину. Вона таки хухає, але це для мого ж добра — щоби не парилася неважливим і жила якомога повніше. Чого і вам бажаю.

кавував Володимир Бєглов, для JeyArt

Додано - 24-10-2007

Карпа непонятна пока. Я її пока не люблю. Але вже думаю про неї. Думаю скачати в Інтернеті її книжку і то, шо вона співає. І глянуть хоч на обложку книжки, і музику включить. Потом, канєшно, зітру, навіть якшо вона генійка. Бо не люблю 2 рази слухати чи читати те саме. Слухай, Карпа. Ти свободна од інстинктів. А в тебе є материнські інстинкти? Мене чогось лякають дівчата без материнських інстинктів. Да, вони розумні. Але лякають, бо мені кажеться, шо Земля загине. Карпа, сообщи, чи є в розумних дівчат материнські інстинкти. Микола, 42 роки, простий совєкий менеджер. Кстаті, поляк. Ну, операцію "Вісла" чули? То це наші були, гиги. Не знаю, ми всі з гітлерівцями ж помирилися. Нада і з поляками, і з українцями миритися. Ви як нащот цього? Чи *банат цей, депутат, як його. Склєроз, капец. І не п"ю ж, і не курю ні-чо-го. Наркоту презіраю. А склєроз. Шо дальше буде... Буду помнити те, шо бачив тіки-но. Пташку. Траву. Собачу купку. Лавочку. Хорошо! А у молодих буває таке? Да, так як нащот того *баната-депутата, який за Україну для українців, а остальні здохніть? Мля, я до хрена зробив для держави. Мені ж 42, час не витрачав. А гімн не можу співати. "Козацького рооооодуууу!" Я - не козацького роду! Але я люблю Україну! Карпа, напиши гімн. Я хочу співати гімн, бути щасливим і любити Україну. nr@ukr.net
17.04.2009 02:08:04
Карпа - найкраща ))))
я її тож люблю
12.10.2008 23:30:55

КАРПА ПРОСТО СУПЕР!!!

Я ЇЇ ЛЮБЛЮ!!!

02.05.2008 19:04:33

Додати коментар

 
Блоги
львівські:
¤До Львова везуть Контрабас
¤Афіша Львівської філармонії на березень
¤Лінія втечі тішить новим трибютом. Тепер The Prodigy

фестивалі:
¤Ударимо автопробігом по безкнижжю і нехлюйству
¤В березні у Львові буде дуже солодко
¤Ані Лорак їде на фестиваль «На зустріч Мрії»

ексклюзив:
¤Український фотокор став лауреатом World Press Photo
¤Українські Вечорниці вперше відвідали Швейцарію
¤Ярослав Грицак: життя, смерть та інші неприємності

шоу-бізнес:
¤Vladislav Левицький - улюблений співак гурту «ТіК»!
¤На «Євробаченні» Владіслав Левицький співатиме пісню гурту «АнтитілА»?
¤Музикою з Криївки потішив холдинг емоцій

люди:
¤Помер Джером Девід Селінджер
¤Картинки. Yiorgos Yiakos
¤Сашко Положинський йде на президентські вибори!

кіно:
¤У Львові та Відні зніматимуть фільм про Кульчицького
¤В Україні з’явиться перший анімаційний комікс жахів
¤Лесь Подерев’янський зніматиме блокбастер

ще новини:
¤У Львівській філармонії 18 лютого — Віртуози Львова
¤На знімальному майданчику - Львівський дитячий телевізійний театр «Юрашки»
¤В новий рік — з новим Слоником!



Маріанна Піцишин
Привиди театру

Він не шукав. Вона не плакала. Двері зі скрипом прочинились від вітру. В, тьмяно освітлений чотирма свічками, коридор увірвалась хуртовина. Сніжин...

Олександра Личак
Записки інопланетянки

О деревьях ...    Я смотрела на деревья. Они  начинаются снизу и уходят  кор...




Професійний фотограф
Гудима Борис
Весільне фото, портерти, дитяче, сімейне фото.
Професійна якість, помірковані ціни.
(працюю разом з дружиною)
http://www.photolife.lviv.ua

Лінк тижня
 
Нова рубрика - картинки


MTV. Генеральним директором цього щастя (чи нещастя?) для поціновувачів музики є Євген Ступка


Триває завантаження...
         

Думка редакції може не збігатися з точкою зору авторів та дописувачів статтей.
Редакція не несе відповідальності за достовірність інформації, наведеної в нередакційних та рекламних матеріалах. При використанні матеріалів сайту, гіперпосилання на JeyArt.com.ua обов'язкове!
2006-2010 © Jey Corporation. E-mail редакції — office@jeyart.com.ua
веб-дизайн: Костя Бєглов,
веб-програмування: Юрій Сторож

Корисні посилання: Изготовление бумажных пакетов с логотипом под. Изготовление бумажных пакетов с логотипом нависнуть. отделка деревянного дома , генераторы Briggs&Stratton , Выбери самую низкую цену на отель: диплом одесса. Готовые дипломы с доставкой.