This version of the page http://www.fact.kiev.ua/authors/author_78/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-06. The original page over time could change.
Видавництво "Факт" - Олена Галета
Пошук
Автор (Прізвище, Ім'я):
Книга (Назва):
E-mail розсилка видавництва Факт
Контакти:
(+38 044) 224-51-21
office@fact.kiev.ua

Львівська філія
(+38 091) 910-40-29
Будь-яку книжку видавництва можна придбати поштою, надіславши замовлення на e-mail: sale@fact.kiev.ua
 

Олена Галета

 

Олена Галета директор Центру гуманітарних досліджень Львівського національного університету імені Івана Франка
доцент кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства ЛНУ, заступник завідувача кафедри
викладач Магістерських і докторантських програм з гуманітарних і соціальних наук ЛНУ
кандидат філології
Академічна біографія розпочалася 1992 року зі вступу на філологічний факультет Львівського університету. У 1997-у, отримавши спеціалізації з української філології та світової літератури, вступила до аспірантури на кафедру української літератури, у 2000 році захистила під керівництвом професора Миколи Ільницького кандидатську роботу про літературну теорію і критику Юрія Меженка у контексті модерної літератури 20-х років ХХ століття. У 2005 році отримала стипендію ACLS для завершення дослідження архівних матеріалів.
З 2000 року викладаю на філології, спочатку - на кафедрі української літератури, з 2001-го - на кафедрі теорії літератури та порівняльного літературознавства ЛНУ. Проваджу лекційні і семінарські курси для студентів української, російської, перської, арабської, японської філології, фольклористики і літературної творчості. Як запрошений викладач читала антропологію культури для магістрів-філософів Львівського національного університету ім. І. Франка (2002) та історію української літератури ХХ століття для студентів Московського державного університету ім. М. Ломоносова (Москва, 2004).
Цікавлюся і займаюся культурологією. Стипендіат Higher Education Support Program (Будапешт), укладач і викладач авторських магістерських курсів антропологія культури (читаю як основний курс для культурологів з 2003), семіотика культури (у співавторстві з Романом Голиком; апробований 2004). З 2004 - учасник проекту підтримки викладання і дослідження культурології і соціології для молодих науковців України, Білорусі, Польщі і Росії – трирічної школи “Нові ідентичності "старих" міст”, семінарів і тренінгів з методики викладання.
У 1998 і 1999 була учасником перших в Україні літніх шкіл з теорії літератури. Від 2000 – постійний слухач і доповідач сесій Варшавської гуманістичної школи Центральної та Східної Європи – OBTA з теорії літератури, риторики, теорії і практики перекладу (Варшава, Львів, 2002-2005) та історії церкви і мистецтва (Рим, 2006). Участь у сесіях варшавського Translatorium під керівництвом Олі Гнатюк та Адама Поморського спонукала до перекладацьких проб, кілька з них друковані в українських часописах. Завершила переклад з польської монографії Ришарда Нича "Світ тексту: поструктуралізм і літературознавство".
Займаюся вивченням літературної ідентичності/ідентичності літератури і способів її творення, зокрема, досліджую літературні антології ХІХ-ХХІ ст. як спосіб літературної (само)репрезентації. У 2004 мала змогу вивчати цю проблематику у Польщі завдяки стипендії Kasy Ju. Mianowskiego.
У роки студентства і аспірантури була співзасновником й активним учасником філологічного товариства “Висока школа”, по якому залишилися три томи з конференційними матеріалами молодих дослідників з України, Польщі і Росії: Критерії естетичної вартості художнього тексту (Львів, 1996), Феномен текстовості у сучасній культурі (№ 5 альманаха “Молода нація” вид-ва “Смолоскип”, Київ, 1997), И ничегоже бысть (№ 13 “Молодої нації”, 1999). Як автор-упорядник підготувала два видання, що представляють творчість В. Підмогильного: УСЕ для школи: Валер’ян Підмогильний (Львів, 2001); Досвід кохання і критика чистого розуму. Валер’ян Підмогильний: тексти і конфлікт інтерпретацій (Київ, 2003).
Авторка близько 50-ти наукових і критичних публікацій, 2-х поетичних книжок та поетичних добірок, належу до Львівського осередку Асоцації українських письменників.
Співпраця з Центром гуманітарних досліджень почалася у 2000 підготовкою і модеруванням культурологічних семінарів “Інтерпретації” для аспірантів університету, у 2001 вона була інституціалізована як робота на посаді (старшого) наукового співробітника. Разом з колегами займаюся підготовкою Лекцій на пошану Соломії Павличко (від 2002) і наукової серії “Соло триває... нові голоси” (упорядник, автор, перекладач випусків Формалізм, Сапфо, Іронія) та організацією "Університетських діалогів".
2003 року друком вийшла книга “Досвід кохання і критика чистого розуму. Валер’ян Підмогильний: тексти та конфлікт інтерпретацій”

 

Олена Галета
Досвід кохання і критика чистого розуму. Валер'ян Підмогильний: тексти та конфлікт інтерпретацій

 

Розділ: Художня література
Серія: Текст+контекст
Рiк випуску: 2003
Розмiр: 432 с.
Формат: 60*84/16
Роздрiбна цiна: 25 грн.

На початок