This version of the page http://www.profspilka.org.ua/posts/4766 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-05. The original page over time could change.
Таємниця "Апрєльської" розкрита
Реєстрація!
Нагадати пароль

Таємниця "Апрєльської" розкрита

  Сергій Дяченко 4/3/2010 у 13:56      |  Рейтинґ: 0

   Побачило світ яскраве дослідження молодого історика спецслужби Володимира Іванченка "Квітка у червоному пеклі".

      "На виконання Указу Президента України  проводиться розсекречення документів радянських органів держбезпеки, які висвітлюють невідомі і водночас шокуючі події нашого минулого. Тож на основі достовірних джерел у своїй праці я висвітлив долю київської студентки Людмили Фої, яка протягом недовгих 26 років навчалась у 4 інститутах, була однією з організаторів збройного підпілля ОУН (б) у місті Києві, витримала тортури сталінської в'язниці. Була змушена піти на шлях співробітництва з НКДБ, проте стала ключовою фігурою у протистоянні радянських карально-репресивних органів і українських повстанців, реалізувавши складну агентурну комбінацію, і у віці 21 року зірвавши потужну чекістську операцію із виявлення і знищення лідерів українського визвольного руху. Водночас вона - авторка оригінальних новел та оповідань. 5 років перебувала у всесоюзному розшуку. Загинула в перестрілці з опергрупою МГБ у віці 26 років, рятуючи пораненого друга" - повідомив у приватній бесіді автор. 

   Завдяки проведеній за останні роки Галузевим Державним Архівом Служби безпеки України роботі суспільство мало можливість ознайомитися із до того невідомими широкому загалу визначними подіями нашої минувщини, зокрема тими її  сторінками, що стосуються переосмислення ролі українського національно-визвольного руху під час ІІ світової війни та після її закінчення. У той час, коли більшість політичних партій займаються розробкою спрощеної і узагальненої моделі минулого, підлаштованої під власні політичні інтереси, робота ГДА СБУ дає кожному можливість побудувати свою, незалежну і об'єктивну оцінку найбільш хвилюючих моментів історії. 

ГДА СБУ, Іванченко Володимир, "Квітка у червоному пеклі"



Коментарів немає

Щоби лишити коментар, зереєструйтеся або залогіньтеся у формі нагорі