This version of the page http://www.profspilka.org.ua/posts/2494 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-05. The original page over time could change.
Скандал на "1+1" через ролік з Тимошенко "Пропало все"
Реєстрація!
Нагадати пароль

Скандал на "1+1" через ролік з Тимошенко "Пропало все"

  Незалежна Медіа- Профспілка України 15/6/2009 у 13:23      |  Рейтинґ: 0

Вихід ролика «Пропало все» спричинив скандал на «1+1». Вже тиждень канал трусить від конфлікту, що стався між його гендиректором Олександром Ткаченком і керівником департаменту інформаційного та суспільно-політичного мовлення Наталею Катеринчук.

Працівники 1+1 розповіли «Українській правді», що все почалося після появи «Пропало все!» в ефірі. Тоді Ткаченко зв'язався з Катеринчук за допомогою відеозв'язку - у той момент він перебував у своєму офісі на Майдані Незалежності, вона - у своєму кабінеті на Мельникова, 42.

Оскільки кабінет Катеринчук інтегрований у журналістський ньюзрум, простір якого розділений лише скляними перегородками, свідками розборок керівників каналу стали журналісти. 

Один з них поділився з «Українською правдою» почутим: «Ткаченко не стримував своїх емоцій і кричав на свою підлеглу. Ткаченко був незадоволений саме тим сюжетом, до якого увійшов ролик з Тимошенко «Пропало все!». Його претензії зводилися до того, що журналісти пустили в ефір технічну частину звернення прем'єра, на що начебто не мали права».

Головною вимогою Ткаченка нібито було покарання всієї випускової групи ТСН, яка займалася підготовкою ефіру - аж до звільнення. На що Катеринчук відповіла, що цього робити не буде. Вона пообіцяла апелювати до власників каналу - корпорації CME. 

Наступного дня після цієї публічної сварки Катеринчук взагалі пішла на лікарняний і до кінця тижня на каналі не з'являлася. За словами журналістів, конфлікт не вичерпано, і вони досі не знають про свою подальшу долю.

З інших джерел «Українській правді» стало відомо, що пізніше, спеціально для власників «1+1», сюжет з казусом Тимошенко було розкадровано, перекладено англійською мовою і надіслано до закордонного офісу корпорації СМЕ. 

Як розповідають джерела «Української правди» на 1+1, румунські представники СМЕ на каналі теж не погоджуються з жорсткою позицією Ткаченка.

Слід зазначити, що між головними менеджерами 1+1 - Ткаченко і Катеринчук - вже більше року триває конфлікт. І, можливо, кожен з них намагається використати цей випадок у своїй боротьбі і своїм конкурентом.

Якщо у випадку з «Новим каналом» ніхто не приховує мотивів нападок на журналістів, то керівники «1+1» взагалі відкидають існування будь-якого конфлікту.

Так, у коментарі «Українській правді» гендиректор групи компаній «1+1» Олександр Ткаченко заперечив тиск на журналістів. 

«Це маячня! Розмов з приводу звільнення будь-кого через цей привід чи через якийсь інший не було», - запевнив Ткаченко і додав, що не хоче коментувати «вислови анонімів».

Водночас він підтвердив, що Наталія Катеринчук перебуває на лікарняному. При цьому гендиректор «1+1» спростував наявність будь-якого тиску на канал з боку Кабміну після показу тимошенкіного зізнання "Пропало все!".

«Я не вів розмов з приводу цього ролика. Але ми на постійному зв'язку, в тому числі і з прес-службою Кабміну, як і з іншими прес-службами. Ми періодично спілкуємось», - сказав Ткаченко. 

А напередодні через демонстрацію роліка з Тимошенко "Пропало все!" скандал стався на "Новому каналі", де шеф-редактора Володимира Павлюка попросили написати заяву про звільнення.

За матеріалами "Телекритика", "Українська Правда"

1+1, катеринчук, ткаченко, пропало все, цензура



Коментарів немає

Щоби лишити коментар, зереєструйтеся або залогіньтеся у формі нагорі