This version of the page http://www.premier-hotels.com.ua/ua/city-guide/mukacheve.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-02. The original page over time could change.
Мукачеве - Путівник - Прем’єр Готелі
Інші мови
  • Italiano
  • Deutsch
  • 日本語
  • Готель «Прем’єр Палац»
  • Готель «Дністер»
  • Готель «Стар»
  • Готель «Отрада»
  • Готель «Аврора»
  • Готель «Космополіт»
  • Готель «Ореанда»

Що б ви не обрали, вихідні з Прем'єр Готелями доставлять вам велике задоволення!…

Почніть традицію цікавих подарунків – подорожей містами України.…

Це затишне містечко з багатою історією, де залишили культурний слід Київська Русь, Чехія, Угорщина, Польща та Австрія, розташоване у передгір’ях Карпат. З моменту першої згадки про Мукачеве минуло більше 1100 років. У різні періоди місто входило до складу різних держав, що відобразилося у його архітектурі, національному складі та традиціях. А ще місце знаходилося на перетині торгових шляхів, які в історичних документах згадуються як «Велика слов’янська путь». Цікавим є і саме місто і його околиці, де є термальні джерела, монастирі та замки трансільванських князів. Біля Мукачева на горі Червона Гірка знаходиться найпівнічніша місцевість у світі, де вирощують чай.

Маршрут 1. Замок «Паланок»

Укріплений масивними стінами, замок XVI ст. завжди був головною пам’яткою регіону. Тут ховали від військ Наполеона знамениту корону Угорщини. Зараз у старій фортеці знаходиться Історичний музей та Галерея мистецтв.

Маршрут 2. Вина та казки Закарпаття

Відвідавши старовинні підвалини Леанка з їх 500-річною історією, ви дізнаєтесь все про приготування місцевого вина. Після дегустації можна відвідати руїни таємничого замку тамплієрів або Невицьку фортецю.

Підказка!

Заплануйте вашу подорож на початок травня, щоб не пропустити пишне цвітіння сакури та Долини Нарцисів, або на початок січня, щоб взяти участь у фестивалі вина.

Визначні пам’ятки

Міська Ратуша

Будівля ратуші, якою можна милуватися прямо з вікон готелю, зведена у 1904 році за проектом будапештського архітектора Яноша Бабули-молодшего. Під час закладення першого каменю до фундаменту головної годинникової башти 23 червня 1903 року вклали листа, де вказувалось, що у місті мешкає 14416 осіб та є 1553 будинки. Головний портал будівлі прикрашають куранти, які в свій час були одними з найкращих баштових годинників Європи.
Пл. Миру

Дім Ракоци

«Білий дім» - палац Ракоци-Шенборнів будувався як міська резиденція родини Ракоци. Своєю назвою «Білий дім» завдячує білому фасадові, декорованому по кутах червоними домішками. Сучасного вигляду палац набув після вдосконалення австрійським архітектором Йоганом Балтазаром Ньюменом за замовленням графа Ервіна Шенборна. Найбільш ефектно виглядає портал у стилі бароко та відкриті сходи, що ведуть до центрального входу. Зараз у палаці знаходиться Дитяча Художня школа.
Вул. Миру, 26-28

Готична каплиця св. Мартіна

Одна з найдревніших пам’яток кам’яного храмового будівництва Закарпаття, спочатку ця каплиця слугувала вівтарною частиною старого готичного храму. Зараз вона має цінність як пам’ятка класичної готики середньовіччя. Особливо цікавими є різьблені кам’яні лиштви вікон з багатим орнаментом, що не повторюється, кольорові вітражі, а також готичні склепінчасті перекриття.
Вул. Миру, 51

Мукачівський православний монастир

Монастир на Чернечій горі один зі старіших в Україні. Народні перекази розповідають, що поселення чернеців (звідси і назва гори) були засновані тут ще у XI столітті захожими монахами.

Мисливський замок Шенборнів

Замок, збудований графом Бухеймом Шенборном у 1890 році, розташований у чудовому саду-дендрарії. Основою для проекту замку став астрономічний рік. Кількість вікон у замку – 365 – відповідає кількості днів у році, 52 кімнати відповідають кількості тижнів, а 12 входів – кількості місяців. В архітектурному відношенні замок нагадує французькі ренесансні замки часів «мушкетерів». У парку навколо замку були висаджені рідкісні породи дерев, що дуже прикрашають парк та створюють неповторні види.
с. Карпати (Берегвар) між м. Мукачеве та Свалява

Замок «Паланок»

Замків подібних до Мукачівського у Європі залишилось не більше п’яти. Тут і досі присутній лицарський дух, місцеві мешканці пам’ятають старовинні легенди та твердо вірять, що неприступна фортеця переживе ще багато поколінь. Замок має свою власну красиву назву «Паланок». Походить вона від назви дерев’яних кілків, що слугували першою оборонною межею ще на підступах до гори – відразу за рівчаком з водою.

Озеро Синевир

Високогірне озеро називають четвертим чудом Закарпаття. Існує легенда, згідно з якою мальовниче озеро виникло з потоку сліз графської доньки Синь у тому місці, де її коханий, простий верховинський пастух Вир, був убитий кам’яною брилою за наказом підступного графа. Посередині озера – маленький острівець схожий на зіницю велетенського ока, площа якого всього декілька метрів. Звідси й народна назва озера – Морське око.
Селище Синевирська Поляна, Міжгірський р-н

Іза

Іза – це сучасна закарпатська столиця сувенірів та виробів з лози. Селище Іза одне з найбагатших в районі. Великі дво- та триповерхові будинки одразу впадають в око. Біля кожного будинку на містках розкладено безліч товарів та сувенірів, тут можна придбати оригінальні ручні вироби з лози: кошики, крісла, стільці, столики, полички, шафи, домівки для кошенят, абажури, тарілки, таці, вази, скриньки тощо.
5 км від міста Хуст

Долина нарцисів

Долина нарцисів – це єдине місце в СНД, де зустрічаються природні зарості нарциса вузьколистого. Менші за площею галявини ще є в Альпах та деяких Балканських країнах. Площа у 256,5 га – заповідна територія. Уявіть собі зелений килим, серед якого розкидані білі тендітні квіти – не десятки та навіть не тисячі, а велична кількість, яку неможливо полічити. Побачити це диво природи можна у квітні-травні під час масового цвітіння нарцисів.
Урочище Киреши, 4 км від міста Хуст

Невицький замок

До сьогодення дійшли, нажаль, тільки руїни Невицького замку, що височив на пагорбі над рікою Уж на висоті 260 м. Точний його вік вказати важко, у ХI ст. замок переходить у володіння родини графів Другетів, які будують на місці дерев’яного замку кам’яний. Існує легенда про те, що у середні віки за нездобутніми стінами замку ховали від людський очей наречених з аристократичних родин. У 1644 році під час релігійних війн замок був зруйнований трансільванським князем Ракоци.
Село Невицьке, 12 км від Ужгорода

Повернутись назад