This version of the page http://life.pravda.com.ua/surprising/4c7799d35c6bc/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-02. The original page over time could change.
Поблизу Індонезії знайшли чотириногу рибу | Українська правда _Життя

 
// Глибоководне відкриття

Поблизу Індонезії знайшли чотириногу рибу

Попередня
1 2 3 4 5 6
Наступна
Фото АР
Під час дослідження морського дна поблизу Індонезії, вченим вдалося знайти близько 40 видів досі невідомих рослин та тварин.

Серед них є й чудернацька рибина, що використовує свої плавці лише для балансування, а пересувається на чотирьох лапах.

Зачаївшись на дні, створіння приманює жертву за допомогою наросту над своїм ротом, а тоді, у слушний момент, нападає на неї, повідомляє The Daily Mail.

"Багато різновидів риби-янгола є тим, що ми називаємо хижаками-засідниками. Їхні плавці... дозволяють їм непорушно перебувати на морському дні, спричиняючи мінімальні коливання ґрунту та залишаючись повністю замаскованими", - розповідає представник Центру прикладної зоології Фей Арчелл.

Більшість цих видів мешкають в океанських глибинах, проте на деякі з них вченим доводилося натрапляти й у мілких тропічних водах.

Вражаюче фото чотирилапої риби науковцям вдалося зробити під час дослідження вод поблизу Індонезії. За попередніми результатами, протягом тритижневої експедиції дослідникам вдалося виявити 40 видів раніше невідомих рослин та тварин.

На підтвердження цього вчені мають більше 100 годин відео та 100 тисяч фотографій, зроблених за допомогою самохідного роботу, до якого кріпилися камери з високою чіткістю зображення.

Результати зйомки у режимі реального часу передавалися на берег через супутник та високошвидкісний інтернет.

За допомогою цієї зйомки дослідникам вдалося зазирнути до однієї з найбільш складних та маловивчених морських екосистем світу, зазначає професор Університету Вікторії, що у Канаді, Верена Таннікліфф.

Одне зі створінь, що потрапили на відео, на вигляд як квітка, вкрита скловидними голками. Вчені припускають, що це різновид хижої губки, що "наштрикує" на себе їжу, коли та пропливає повз.

Загалом під час експедиції дослідники обстежили близько 54 тисяч квадратних кілометрів морського дна на півночі Індонезії, спускаючись на глибину від 240 до 3200 метрів.


 
Додати коментар
ОСТАННІ КОМЕНТАРІ
лиля _ 28.08.2010 11:04
АААА, точно!!!! Есть у него такая фотография, как здесь :) http://tabloid.pravda.com.ua/photos/471e00f9659e1/
panch _ 27.08.2010 18:09
на Януковича похожа :-)
Подивитися всі коментарі [ 2 ] або додати свій
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
Рейтинг
 

Топ-100 глобальних мислителів 2010 року3

Журнал Foreign Policy склав список 100 наших сучасників, які, на думку редакції, є "мислителями глобального значення". Це люди, що внесли на "ринок ідей 2010 року" найкращі думки, пояснює видання.
Щастя є!
 

Життя з ВІЛ-позитивним: міцний шлюб і здорова дитина8

Марина понад 8 років залежала від наркотиків. Одного дня вона вирішила, що або вмре, або вилікує цю хворобу. У центрі реабілітації жінка познайомилась з майбутнім чоловіком, який виявився ВІЛ-позитивним. У цієї сім’ї народилась здорова дитинка: пара знала, як її захистити. Тепер Марина 5-й рік допомагає тим, для кого зараз життя без наркотиків неможливе, бо не з книжок знає, що ВІЛ в Україні – пандемія.
Знакомство с лучшими
 

Франко Контерно: Наше вино - не запрос рынка, а удовольствие жизни

По большому счету, человек может прожить без вина - оно не является жизненной необходимостью. Однако вино украшает жизнь. И мы производим удовольствие жизни. Мы не ставим себе за цель - заработать много денег или производить то, что требует рынок. Мы делаем то, что нравится нам и ищем по всему миру людей, у которых схожий с нами вкус.
Батько Клочкової псує їй життя, а бойфренд - альфонс і аферист?
Tabloid.com.ua
Hotels reservation Бронирование отелей
  • Отели Милана
  • Отели Барселоны
  • Отели Амстердама
  • Отели Вены
  • Отели Лондона
  • Отели Хельсинки
Нарцисизм перестануть вважати психічним розладом

Христофор Колумб виявився сином короля Польщі

 
Оператори готові відключати "чорні" і "сірі" мобілки

Патріарх Кирило мріє злітати у космос

 
Сніг та морози паралізували Європу

Онколог винайшов "еліксир молодості"

 
БЛОГИ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"
Уряд дозволив тестування вакцин на українцях
Євросоюз розпочав розслідування відносно Google

Росіян відлякують від наркотиків шокуючим відео

 
Українцям дозволили відпочивати на новорічні свята 6 днів
За 2010 рік на ВІЛ/СНІД захворіли 20 тисяч українців - експерти
Пішов з життя режисер "Зоряних війн"
 
Архів      RSS-стрічка
© 2007-2010, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Українську правду. Життя"

Зворотній зв'язок