This version of the page http://life.pravda.com.ua/scandal/4c7cc68fb1568/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-02. The original page over time could change.
В Україні мультфільм South Park перевірять на порнографію | Українська правда _Життя

 

// Кадр з youkino.ucoz.ru
// Мульт-порнографія?

В Україні мультфільм South Park перевірять на порнографію

Національна експертна комісія з питань суспільної моралі спробувала визначити моральні якості мультфільму South Park

Національна експертна комісія з питань суспільної моралі вирішила створити комісію в складі себе, Міністерства внутрішніх справ і Міністерства культури для визначення, чи є мультфільм South Park, який транслюється на каналі "MTV Україна", порнографією.

30-го серпня комісія на своєму засіданні спробувала визначити моральні якості South Park, а також трансльованого по ICTV комедійного серіалу "Наша Russia", повідомляє "Коммерсант".

В останньому авторів скарги обурило те, що герої називали один одного "козлами", "суками" й обіцяли "засунути в жопу свисток". Однак, оскільки представники каналу на засідання не з'явилися, члени комісії дали серіалу спокій.

Зате в залі була присутня програмний менеджер "MTV Україна" Марія Панченко. Саме до цього каналу в членів НЕК виникло найбільше питань, після того як на екрані показали одну з серій мультсеріалу South Park, у якій один із героїв розповідав, як він "узяв у рот піпіську свого друга".

Коли екрани відключили, члени НЕК і запрошені трохи помовчали, після чого почали активно обговорювати побачене.

"Я не бачу тут порнографії. І взагалі, цей серіал заборонений тільки в трьох країнах - Ірані, Сінгапурі й Малайзії. Заборонивши його, ми вдаримо по демократичному іміджу України", - заявив директор програм Міжнародного фестивалю мультиплікаційних фільмів "Крок" Олександр Шпилюк.

"Ми нічого не забороняємо, а тільки рекомендуємо. Не показуйте тут свою непоінформованість!" - перебила його член комісії народний депутат Лілія Григорович (НУ-НС).

У дискусію втрутився головний сексопатолог Міністерства охорони здоров'я Ігор Горпинченко, який заявив, що продемонстровані кадри є "словесною порнографією, що впливає на дітей".

"По-перше, у нас є прокатне посвідчення на цей мультфільм, а по-друге, його показують після десятої вечора, коли діти вже сплять", - спокійно заперечила Панченко, після того як їй нарешті надали слово.

У підсумку, незважаючи на запал дискусії, члени НЕК усе-таки вирішили не визнавати показану серію South Park порнографічною, а створити вказану вище комісію, яка й повинна буде визначити чи є мультсеріал порнографією.

Видання зазначає, що наостанок голова комісії Василь Костицький поцікавився, чи знають батьки програмного менеджера "MTV Україна", чим вона "тут займається і що захищає". Марія Панченко відповіла, що знають.

Американський мультсеріал South Park почав виходити в США 1997 року як серіал для дорослих, що висміює недоліки американської культури. 2002 року він був внесений у Книгу рекордів Гіннесса як "анімаційний фільм із найбільшим використанням ненормативної лексики".


 
Додати коментар
ОСТАННІ КОМЕНТАРІ
Др. Мальтус _ 31.08.2010 20:56
Шкода, що цьоці Лілі свого часу не дали довести до кінця власне шоу "Палаючий центнер народного депутата"
Я зі своєї доньокю дивився "Симпсонів", поки тих не прикрили (тепер відновили, й на тому спасибі).
На "Футураму" дитина мене самого підсадила.
А от "Бівіса і Батхеда" та "Саус Парк" я їй не показую - ранувато, вважаю.
Бо Я, як батько, маю вирішувати, що дивитись моїй дитині. А не Костицький чи Григорович.
А те, що такі мульти треба показувати вночі, бо це не дитячі мультики - логічно, і стільки розуму мають мати навіть цинічні телевізійники
Рада _ 31.08.2010 18:02
А що гарного і доброго в цьому мультику? Його давно пора закривати. Лілія Григорович - мудра жінка, а МТВ - жидівська компанія, яка на ницості заробляє гроші.
ГМО _ 31.08.2010 17:40
Мої діти о 22:00 спати не лягають
IVTK _ 31.08.2010 16:00
Посмотрел все 14 сезонов. Однозначно лучше того дерьма, что крутят по ящику.
Правда, показывать надо действительно после 22:00, а то в некоторых сериях бывает сплошной мат-перемат.
Для особо одаренных: создатели мультсериала высмеивают американские порядки, в частности, зашкаливающую толерастию и потреб..ство.
Альберт _ 31.08.2010 15:01
Знав, що Костицький і Ліля Григорович тупі, але щоб настільки... Нацкомісія вирішила в черговий раз виставити Україну посміховиськом на всю Європу. Вони вже єдині в Європі заборонили знаменитий фільм "Бруно" нібито через порнографію. Півсвіту тоді насміхалися з України. В сраку цю нацкомісію!
Подивитися всі коментарі [ 11 ] або додати свій
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
Рейтинг
 

Топ-100 глобальних мислителів 2010 року3

Журнал Foreign Policy склав список 100 наших сучасників, які, на думку редакції, є "мислителями глобального значення". Це люди, що внесли на "ринок ідей 2010 року" найкращі думки, пояснює видання.
Щастя є!
 

Життя з ВІЛ-позитивним: міцний шлюб і здорова дитина8

Марина понад 8 років залежала від наркотиків. Одного дня вона вирішила, що або вмре, або вилікує цю хворобу. У центрі реабілітації жінка познайомилась з майбутнім чоловіком, який виявився ВІЛ-позитивним. У цієї сім’ї народилась здорова дитинка: пара знала, як її захистити. Тепер Марина 5-й рік допомагає тим, для кого зараз життя без наркотиків неможливе, бо не з книжок знає, що ВІЛ в Україні – пандемія.
Знакомство с лучшими
 

Франко Контерно: Наше вино - не запрос рынка, а удовольствие жизни

По большому счету, человек может прожить без вина - оно не является жизненной необходимостью. Однако вино украшает жизнь. И мы производим удовольствие жизни. Мы не ставим себе за цель - заработать много денег или производить то, что требует рынок. Мы делаем то, что нравится нам и ищем по всему миру людей, у которых схожий с нами вкус.
Батько Клочкової псує їй життя, а бойфренд - альфонс і аферист?
Tabloid.com.ua
Hotels reservation Бронирование отелей
  • Отели Милана
  • Отели Барселоны
  • Отели Амстердама
  • Отели Вены
  • Отели Лондона
  • Отели Хельсинки
Нарцисизм перестануть вважати психічним розладом

Христофор Колумб виявився сином короля Польщі

 
Оператори готові відключати "чорні" і "сірі" мобілки

Патріарх Кирило мріє злітати у космос

 
Сніг та морози паралізували Європу

Онколог винайшов "еліксир молодості"

 
БЛОГИ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"
Уряд дозволив тестування вакцин на українцях
Євросоюз розпочав розслідування відносно Google

Росіян відлякують від наркотиків шокуючим відео

 
Українцям дозволили відпочивати на новорічні свята 6 днів
За 2010 рік на ВІЛ/СНІД захворіли 20 тисяч українців - експерти
Пішов з життя режисер "Зоряних війн"
 
Архів      RSS-стрічка
© 2007-2010, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Українську правду. Життя"

Зворотній зв'язок