This version of the page http://life.pravda.com.ua/problem/4c187c9faeddf/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-02. The original page over time could change.
Британка померла після того, як їй пересадили легені курця | Українська правда _Життя

 

// Паління вбиває

Британка померла після того, як їй пересадили легені курця

28-річна британка померла через п'ять місяців після операції, яка мала врятувати їй життя - дівчині пересадили легені курця з 30-річним стажем.

28-річна британка Ліндсі Скотт, яка страждала на хронічний кістозний фіброз, чотири роки стояла в черзі на трансплантацію легень. Через п'ять місяців після операції, яка повинна була врятувати їй життя, вона померла.

Виявилося, що дівчині пересадили легені курця з тридцятирічним стажем. В офіційному висновку йдеться, що вона померла від запалення легенів, повідомляє Daily Mail.

Про те, що Ліндсі були пересаджені органи нездорового донора, ані вона, ані її батьки не знали. Це з'ясувалося лише за кілька місяців вже після смерті дівчини.

"Вона була би шокована, дізнавшись, що їй пересадили легені курця, і однозначно відмовилася б від операції. Вона завжди була проти куріння через її стан", - розповів батько дівчини Алан.

Сама операція з трансплантації, яка відбулася у лютому 2009 року, пройшла складно, більше 6 тижнів Ліндсі провела в реанімації. Коли їй дозволили повернутися додому до батьків, вона вже страждала на серйозну задишку.

Вже за кілька тижнів Ліндсі була змушена повернутися до лікарні. А в липні 2009 року вона померла.

Батьки висловили розуміння з приводу гострої нестачі органів - в очікуванні трансплантації тільки у Британії щодня помирають троє людей. Але вони хотіли б знати, чому ніхто не попередив про хворобу донора перед операцією.

Зі свого боку, лікарі наполягають, що використовують тільки ті органи, в успіху пересадки яких вони впевнені. Ризик завжди існує, але краще все ж таки пережити операцію, навіть якщо орган не є ідеальним.

Переклад ТСН


 
Додати коментар
ОСТАННІ КОМЕНТАРІ
Прохожему _ 16.06.2010 14:44
Ну вот тебе и результат отличия. Организм курильщика носит их без проблем потому что изменён сам из-за курения. Как только они попали в организм некурящего - всё.
Прохожий _ 16.06.2010 13:29
Странно, а все говорят, что лёгкие курильщика сильно отличаются от лёгких некурящего.
Выходит нас сново развели, либо этой статьей, либо о том что сигареты оказывают пагубное влияние на лёгкие.
к 132 _ 16.06.2010 13:17
ты, гуано, желаю тебе никогда не сталкиваться с подобным... не быть ни донором ни пациентом.
что что, а мозг твой точно никому не понадобится... :(
132 _ 16.06.2010 12:40
Граждане, бросайте пить, и вести распущенный образ жизни! Мало ли, вдруг прийдется какой-нибудь девочке ваши яйца пересаживать, а там мандавошек полно... Стыдно, товарищи!
читач _ 16.06.2010 11:01
Жах звичайно...Але насправді дуже багато людей помирає після трансплантації,після переливання крови в багатьох йде відторгнення і знову смерть!Проте лікарі майже ніколи не розповідають таких випадків!!!! І статистика,мабудь,відсутня...
Подивитися всі коментарі [ 5 ] або додати свій
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
Рейтинг
 

Топ-100 глобальних мислителів 2010 року3

Журнал Foreign Policy склав список 100 наших сучасників, які, на думку редакції, є "мислителями глобального значення". Це люди, що внесли на "ринок ідей 2010 року" найкращі думки, пояснює видання.
Щастя є!
 

Життя з ВІЛ-позитивним: міцний шлюб і здорова дитина8

Марина понад 8 років залежала від наркотиків. Одного дня вона вирішила, що або вмре, або вилікує цю хворобу. У центрі реабілітації жінка познайомилась з майбутнім чоловіком, який виявився ВІЛ-позитивним. У цієї сім’ї народилась здорова дитинка: пара знала, як її захистити. Тепер Марина 5-й рік допомагає тим, для кого зараз життя без наркотиків неможливе, бо не з книжок знає, що ВІЛ в Україні – пандемія.
Знакомство с лучшими
 

Франко Контерно: Наше вино - не запрос рынка, а удовольствие жизни

По большому счету, человек может прожить без вина - оно не является жизненной необходимостью. Однако вино украшает жизнь. И мы производим удовольствие жизни. Мы не ставим себе за цель - заработать много денег или производить то, что требует рынок. Мы делаем то, что нравится нам и ищем по всему миру людей, у которых схожий с нами вкус.
Батько Клочкової псує їй життя, а бойфренд - альфонс і аферист?
Tabloid.com.ua
Hotels reservation Бронирование отелей
  • Отели Милана
  • Отели Барселоны
  • Отели Амстердама
  • Отели Вены
  • Отели Лондона
  • Отели Хельсинки
Нарцисизм перестануть вважати психічним розладом

Христофор Колумб виявився сином короля Польщі

 
Оператори готові відключати "чорні" і "сірі" мобілки

Патріарх Кирило мріє злітати у космос

 
Сніг та морози паралізували Європу

Онколог винайшов "еліксир молодості"

 
БЛОГИ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"
Уряд дозволив тестування вакцин на українцях
Євросоюз розпочав розслідування відносно Google

Росіян відлякують від наркотиків шокуючим відео

 
Українцям дозволили відпочивати на новорічні свята 6 днів
За 2010 рік на ВІЛ/СНІД захворіли 20 тисяч українців - експерти
Пішов з життя режисер "Зоряних війн"
 
Архів      RSS-стрічка
© 2007-2010, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Українську правду. Життя"

Зворотній зв'язок