This version of the page http://life.pravda.com.ua/columns/4aeaad3605ce9/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-02. The original page over time could change.
Зелені хмарки теж мають амбіції | Українська правда _Життя

 

// Кадри з фільму "Відторгнення"
// Фільм від України

Зелені хмарки теж мають амбіції

Журналісти на фільм чекали, в першу чергу, як на конкурсанта від України. Але в ньому головний герой має зовсім не український паспорт, а ціни озвучують у рублях. Після прем’єри у залі поміж рідких аплодисментів чувся свист і "фу", а сам режисер поспішив піти, доки не вийшли усі глядачі.

Від фільму "Відторгнення" Владіміра Лєрта, українського конкурсанта у програмі повнометражних фільмів 39-ї "Молодості", хочеться плакати і сміятися водночас. І річ не тільки в шаленому ажіотажі у день прем'єри, яку буцімто через проблеми зі звуком перенесли, а квитки на зірваний сеанс назавтра були вже не такими дійсними, як хотілося обуреним глядачам.

Більше того, вдалося продати квитки по другому колу. І навіть не в тому, що після прем'єри у залі поміж рідких аплодисментів чувся свист і "фу", а сам режисер поспішив піти, доки не вийшли усі глядачі.

Просто цього року різниця між українським конкурсним повним метром та його суперниками видається схожою на прірву. До того ж, вітчизняний конкурсант запам'ятається особисто мені контрастом між словами й амбіційністю режисера та його кінопродуктом. А надто після розмови з ним.

Рекламна кампанія стрічки стартувала задовго до травня, коли очікувалася її прем'єра. Тізери особливо схвилювали молодь, а найбільше - прихильників актора й музиканта Сергія Бабкіна, який виконав головну роль. Саме його фани склали ту більшість народу, яка ломилася на фестивальні сеанси.

До речі, докоряти як Бабкіну, так і Ступці з Башировим не випадає, адже відпрацювали вони достойно. Мабуть, саме через це прихильники Сергія намагаються не замислюватися над сценарієм, який є головною бідою, та виправдати стрічку у своїх блогах чи деінде.

ДИВИСЬ ТАКОЖ
28.10.2009

Владимир Лерт: Если бы Ступке сценарий не понравился, я бы не снимал

 
Бабкіністам, до речі, є про що поговорити з фанами "Бумбоксу", адже колись розтиражована новина про те, що пісня "Наодинці" стане саундтреком, виявилася PR-фікцією.

Втім, сам Лєрт на фестивальній прес-конференції сказав, що на молодь не ставив. Мовляв, вони можуть не зрозуміти задуму, тому цільову аудиторію складають люди старші 30-ти. Так би мовити, саме вони здатні схопити меседж, прихований за лісом картонних діалогів та любовної лірики.

Опустимо вже те непорозуміння, коли режисер сам не може визначити жанру картини. Мовляв, Саломатов (автор твору, за мотивами якого знято фільм) "сказав говорити всім, що це фантасмагорія". А продюсери, яких Лєрт назвав друзями-бізнесменами, нічого не сказали йому про невеликий бюджет стрічки.

І також те, що Владімір збирається переробляти англомовні титри. Буцімто, "я їх не робив" і перед прем'єрним показом не перевіряв. Он яким важливим виявляється те, що прочитають члени міжнародного журі.

 
Журналісти на фільм чекали, в першу чергу, як на конкурсанта від України. Але в ньому головний герой має зовсім не український паспорт, а ціни озвучують у рублях. У цій фантасмагорії обраниця героя залишається ідеально нафарбованою та одягнутою за будь-яких умов, а з дитинства знайомий з балетом письменник називає пуанти "тапочками".

Напередодні показу Владімір запевняв, що помітність спецефектів - найгірший докір йому як режисерові. Однак мені досі перед очима стоїть на диво ідилічний і мультяшний будиночок біля річки. Пізніше на прес-конференції повідомляється, що "Відторгнення" є насправді цифровим кіно, знятим за "найсучаснішими комп'ютерними технологіями".

Проти здорових амбіцій випускників голлівудських кіношкіл, звісно, я нічого не маю. Принаймні там навчають, як правильно інтригувати глядача та малювати зелені хмарки. На українських фестивалях кіно цих випускників ставлять на одну сходинку з потужними іноземними картинами на зразок "Серця тварини" чи "Дівчинки".

А Богдан Сильвестрович, як казав Лєрт, міг би все змінити.

 

Автор - Тетяна Потапова


 
Додати коментар
ОСТАННІ КОМЕНТАРІ
настя _ 06.11.2009 10:50
Прочитала статью, к сожелению фильм не имела возможности просмотреть, знаю будет не совсем корректно.. об этом судить, но не понятно почему название "Отторжение"? И о "тапочках", незнание или "нигилизм в дипломах" , проблемма ведь не в правильности употребления терминологии, распространённое явление от "мы все учились по немногу чему -нибудь и как нибудь" до резкого перехода советская школа - украинская школа, рубль - ?что это купон. У Вас образование кинокритик или у членов жюри - а жанр фильм не смогли определить :)) Всё как в реальности жизни отторгаемо само настоящее, живя ощущением либо прошлого, с навязчивой идеей проекцирования на сегоднешний день либо слишком призрачным обещенным будущим, забываем что останиться в истории когда дата, к примеру 05.11.2009 станет всё же прошлым....
читатель _ 01.11.2009 17:54
Тут же вспомнил двух великих итальянцев - Антониони и Висконти. У одного из них действие его лучшего фильма "Блоу ап" происходит в Англии (и деньги считают в фунтах), у второго - "Гибель богов" - в Германии (и деньги считают в марках). Однако за всю историю кино никто не сомневался в национальности Антониони и Висконти и их фильмов.
"Молодость", конечно, фестиваль так себе, но и на него можно было найти корреспондента попрофессиональнее. А то даже неудобно как-то за вас...
clara _ 31.10.2009 01:26
Шкода, що зараз в нас нема таких, як Бійма, та і сам Бійма нічого нового робить.
Ну хоч Hollywood нікуди не дівся.
jk _ 30.10.2009 16:28
что-то сложилось впечатление, что просто кое-кому захотелось накакать в эфир без определенного повода. Может это и не так, но впечатление осталось...
Д.Гейз _ 30.10.2009 15:19
А судьи кто?
Подивитися всі коментарі [ 6 ] або додати свій
КОЛОНКИ
Владимир Ежов

Профилактика гриппа - эффективнее паники

 
К нам в Ялту приезжают восстанавливать здоровье богатые люди. Но это очень больные люди. Несмотря на то, что у них хватает денег на все мыслимые лекарства. А все потому, что постоянный стресс, сидячий образ жизни, экология – все эти прелести существования в больших городах уничтожают защиту организма.
Валентин Ткач

"Бантік" для зайчика14

 
"Чоловік у всьому шукає лише рацію, все, що він робить, спирається на досвід. Відтак, він мусить постійно "озиратись" у минуле. Жінка ж живе майбутнім, у минуле вона майже не зазирає, хіба що їй про нього нагадають. Тому чоловік - це продовження минулого, а жінка - це початок майбутнього. Вони не можуть одне без одного, бо тільки коли разом, вони - життя".
Аліна Пантус

Повернення з декрету: жорстокі реалії93

 
До того, як стати мамою, я працювала в банку. Повних три роки вдома вирішила не сидіти, влаштувала дитину в садочок, зателефонувала в банк, де працювала, і почула... що маю пройти співбесіду. Після неї чоловіку довелось кинути роботу і їхати заспокоювати мене. Хочу поділитись досвідом, щоб молоді мами знали, що на них чекає і як із цим боротись.
Батько Клочкової псує їй життя, а бойфренд - альфонс і аферист?
Tabloid.com.ua
Hotels reservation Бронирование отелей
  • Отели Милана
  • Отели Барселоны
  • Отели Амстердама
  • Отели Вены
  • Отели Лондона
  • Отели Хельсинки
БУДЬТЕ ЗДОРОВЫ!
Владимир Ежов

Профилактика гриппа - эффективнее паники 4

 
К нам в Ялту приезжают восстанавливать здоровье богатые люди. Но это очень больные люди. Несмотря на то, что у них хватает денег на все мыслимые лекарства. А все потому, что постоянный стресс, сидячий образ жизни, экология – все эти прелести существования в больших городах уничтожают защиту организма.
БЛОГИ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"
МУЛЬТИМЕДІА
Сніг та морози паралізували Європу
Невідомі фото Гітлера виставлять на аукціон
"Діамантовий бал": шик перетворився на пшик
Украинские тенденции: храните деньги в современном искусстве
Створено хустинку, що захищає від мобільного зв’язку
Мамина любов: горила голубить свого крихітного первістка
У Польщі відкрили найбільшу статую Ісуса Христа
Вид на нічні міста з космосу
"Арт-Киев Contemporary": Украина собирается всем утереть нос
 
Архів      RSS-стрічка
© 2007-2009, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на Українську правду.Життя.

Зворотній зв'язок