Номер 001 за 03.01.2008
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська

МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи припускаєте ви свою еміграцію з України?
так, віддавна думаю про це
раніше - ні, тепер - так
ні
важко сказати
я вже емігрував (або здебільшого живу за кордоном)
     

Африканська демократія, вмита кров’ю
Післявиборчі «дебати» в Кенії забрали життя майже 300 осіб
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Кенію до останнього часу вважали однією з найбільш стійких демократій в Африці, отож ніхто не очікував, що президентські вибори в цій країні, які відбулися 27 грудня, обернуться такою страшною трагедією. Про свою перемогу на виборах оголосили одночасно і діючий президент Мвая Кібакі, і його головний суперник Райле Одінге. І розпочалася велика різня, яка не припинялася навіть у новорічну ніч. Особливо велика кількість жертв у тре­тьому за кількістю населення кенійському місті Кісуму, яке розташоване на заході країни і є форпостом сил Одінге. Якщо по всій країні в сутичках загинули приблизно 300 осіб, то в Кісуму лише позавчора на вулицях зібрали 66 тіл, повідомляє «Франс пресс». А всього у місті впродовж тижня протистояння з мачете в руках загинуло щонайменше 101 особа.


«Демократія» відкладається на місяць
Пакистанська опозиція загрожує масовими протестами
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Учора Виборча комісія Пакистану остаточно визначилася з датою парламентських виборів — як повідомляє Бі–Бі–Сі, вони відбудуться 18 лютого, а не 8 січня, як планувалося досі.


Новорічне привітання президента послові США
За день до свята Лукашенко пригрозив «викинути» з Білорусі амбасадора США
Олексій МІНЧОНОК   

30 грудня президент Білорусі Олександр Лукашенко запровадив нову новорічну політичну моду — погрожувати послам. Так, він пообіцяв «викинути» з країни американського амбасадора Карен Стюард, якщо Сполучені Штати запровадять більш жорсткі санкції проти Білорусі. Також Лукашенко настрахав, що Білорусь обходитиметься надалі в розрахунках із зовнішніми партнерами без американського долара: «Ми вже зараз запасаємося єнами та юанями, а можемо і на євро перейти».


НОВИНИ ПЛЮС


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Світ
Свято
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
Реклама (06.09.10)