This version of the page http://www.interfax.com.ua/ukr/main/46956/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-30. The original page over time could change.
Янукович: Діяльність глави СБУ Хорошковського ніяк не пов'язана з роботою ЗМІ - Новини України. Інтерфакс-Україна

Головні новини України

Янукович: Діяльність глави СБУ Хорошковського ніяк не пов'язана з роботою ЗМІ

14:52

Діяльність глави Служби безпеки України (СБУ) Валерія Хорошковського ніяк не пов'язана з роботою засобів масової інформації, вважає президент України Віктор Янукович. Таку думку він висловив в інтерв'ю Deutsche Welle, телебаченню та радіо ARD, а також газеті Frankfurter Allgemeine, опублікованому на офіційному сайті Deutsche Welle.

"Глава Служби безпеки займається своїми професійними справами, вони не пов’язані ніяк з роботою засобів масової інформації. В мене такої інформації немає. Що стосується власності тої, яка в нього є, він управління передав своїм родичам. У нас багато є чиновників, які прийшли зараз працювати в різні відомства, мали власність і мають, і вони управління цією власністю передали згідно з законом. Це не тільки в Україні, це всюди в світі", - зазначив глава держави, відповідаючи на запитання про конфлікт інтересів, якщо людина обіймає державну посаду й водночас є власником телеканалу.

В.Янукович заявив, що нічого не знає про заяви з боку головного редактора телеканалу TВi, який стверджував, що за ним тривалий час здійснювалося спостереження з боку СБУ, і що ніякі звернення до нього із цього приводу не надходили. "Я про це вперше чую. Якщо є такі випадки, треба офіційно звернутися з цих питань. Що стосується першого запитання, для мене це виявляється малоймовірно, щоб хтось слідкував за журналістами. Я в це не вірю. Але в будь-якому випадку таких звернень не було", - зазначив він.

У відповідь на заяву журналіста Frankfurter Allgemeine про те, що його колег викликають до СБУ і розпитують про його діяльність, що він розцінює як "спроби залякати моїх колег", а також відсутність реакції з боку СБУ, куди він офіційно звернувся кілька тижнів тому, В.Янукович також заявив, що нічого не знає про цей факт. "Що стосується викликів журналістів у Службу безпеки України, я також вперше про це чую", - сказав він.

Коментуючи ситуацію навколо позбавлення ліцензій на мовлення "5 каналу" і TВi, глава української держави заявив, що покладається на справедливе рішення суду з цього питання. "Будь-які питання, в яких є протилежні точки зору, треба вирішувати в судах. Це буде відповідати принципам демократичного суспільства. Я не припускаю, щоб на судові рішення здійснювався той чи інший тиск, і щоб суди приймали будь-які упереджені рішення. Якщо було рішення Національної ради з питань радіо і телебачення щодо виділення цих частот за межами законів, Національна рада має за це відповідати. Якщо Національна рада зупинила своє рішення незаконно, вона також має за це відповідати. Тому крапки над "і" розставить суд", - наголосив президент.

При цьому він зазначив, що часто зустрічається з представниками журналістських кіл і завжди просить наводити приклади тиску на свободу слова. "Що стосується взагалі питання свободи слова, я багато зустрічаюсь із представниками ЗМІ. І я завжди ставлю одне питання - наведіть конкретні приклади, які стосуються питань перешкоджання свободі слова в Україні з боку влади", - сказав В.Янукович.

<<< назад

28.08.2010

Новини партнерів

Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Головні новини

15:12

 29.11.2010
З грудня українці можуть оформити візи для виїзду до Латвії та Естонії не лише в Києві, а й у низці інших міст

11:51

 29.11.2010
Чехія можливо розглядає питання надання політичного притулку екс-міністру Данилишину – глава МЗС Чехії

13:04

 28.11.2010
Українські моряки можуть потрапити в індійську в'язницю - ЗМІ Всі новини

Погода

Останнє

Всі новини

20:36

 29.11.2010
Турчинова викликають у вівторок на допит до Генпрокуратури - БЮТ

19:20

 29.11.2010
В Україні з 1 грудня буде перераховано пенсії у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

18:35

 29.11.2010
Дефіцит держбюджету України за підсумками жовтня перевищив запланований річний орієнтир на 4,6% - Мінфін

18:09

 29.11.2010
Янукович визначив як невідкладні законопроекти про інформацію і про доступ до неї - Мірошниченко

16:09

 29.11.2010
Луценко: Я і раніше говорив про наказ генпрокурора в 2006 році заарештувати Турчинова та Кожем’якіна

15:42

 29.11.2010
Противники Податкового кодексу у Львові закрили кафе і магазини, розвісивши написи "Ліквідація" та "Повний песець"

13:24

 29.11.2010
Протестувальники проти Податкового кодексу відмовилися зустрітися з Азаровим - прес-секретар прем'єра

13:00

 29.11.2010
Чехія найближчим часом обіцяє призначити посла в Україні Всі новини