This version of the page http://www.yatran.com.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-22. The original page over time could change.
Ятрань: Новини
02.06.2010 | 09:32

КНИГА ПОШТОЮ

Шанувальникам історії пропонується нова книга Сергія Піддубного „ДАВНЬОУКРАЇНСЬКІ БОГИ, ГЕРОЇ, ДЕРЖАВИ І ПЛЕМЕНА", де вперше в українській історіографії детально розглядаються давньоукраїнські боги, герої, племена і держави, згадувані в працях Геродота, Біблії та Влескнизі.

01.06.2010 | 17:39

“Зоря вечорова” число 22

Вже одинадцять років справно йде до читача журнал „Зоря вечорова”, що видається в містечку Комінтернівське Одеської області Дмитром Мартинюком. Днями вийшло чергове 22 число видання. Це спеціальний випуск присвячений пам’яті Українського Січового стрілецтва та усім борцям за волю України.

16.07.2009 | 20:00

Іранець розшифрував арабський напис на шоломі Івана Грозного

Сейєд Голамрез Мейгуні, генеральний консул Ірану, спромігся розшифрувати арабський напис на шоломі Івана Грозного, що експонується в астраханському Музеї бойової слави.

10.05.2009 | 12:42

Книга „Наливайка”

На Голованівщині (Кіровоградська обл.) вже вісім сіл мають свої книги з історії (загалом тут вже видано 17 краєзнавчих книг). Автором чергової книги став уродженець села Наливайка, нині мешканець міста Херсона краєзнавець Віталій Подольський. Багато років він збирав матеріали до своєї книги та відкладав кошти на її видання і ось нарешті вона побачила світ. Цікаве, щедро ілюстроване видання на 300 стор., правдиво розповідає про долю села і його мешканців. Окрім багатьох унікальних документів та споминів, в книзі також друкуються списки репресованих, загиблих під час голодомору і війни.

16.04.2009 | 09:18

Родова книга села

Тримаю в руках унікальне за своєю структурою та змістовним насиченням видання з історії села Крутенького Голованівського району Воно привертає до себе увагу великим форматом, кольоровими форзацами та високим поліграфічним рівнем друку.

26.03.2009 | 20:04

КНИГИ З ІСТОРІЇ ДРЕВНЬОЇ УКРАЇНИ

За адресою yatran@gmail.com можна замовити книгу Сергія Піддубного „КОД УКРАЇНИ- РУСИ”, в якій на основі маловідомих літописних, мовних та ілюстративних матеріалах досліджується родовідна українського народу від найдавніших часів – ціна з пересилкою 25 грн., та ВЛЕСКНИГУ (переклад і коментарі Сергія Піддубного) з ілюстраціями, оригінальними текстами дощечок – ціна з пересилкою 30 грн. Ціна обох книг з пересилкою – 45 грн. Замовлення надсилати з поміткою „Замовляю книгу”.

16.03.2009 | 19:55

ПРЕМІЯ МАЛАНЮКА ВІДКРИВАЄ НОВІ ІМЕНА

Всьоме у Кіровограді відбулося вручення обласної премії імені Євгена Маланюка. Підготовка сценарію дійства не завжди свідчить про глибоке знання творчості, внутрішнього світу, моральних і духовних пріоритетів видатного земляка і часом перетворюється на звичайний самодіяльний захід, де акцентують увагу на лауреатах.

Минувшина

Вітаємо! Це не сайт для стурбованих політикою чи економікою. Ми запрошуємо гуртуватися ...

Місія

  Ми пропонуємо об’єднатися навколо, здавалося б, простих речей, які формують нашу українськість, ...

Бачення

  До цих електронних сторінок ми запрошуємо долучатися всіх, хто любить Україну, мову, літературу, ...