This version of the page http://zik.com.ua/ua/chat/38 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-17. The original page over time could change.
ЗІК - ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЇ | Олег Мацех

РЕКЛАМА

PZU Украина, прогноз погоды в Миргороде, гороскоп для рака на сегодня, фильмы 2011, kanye west клипы, Daewoo 17 Листопада 2010 15:47
RSS Експорт
УКРPOLРУСENG
  • Про нас
  • Аналітика
  • Анонси
  • Чат-конференція
  • Опитування
  • Архів
  • Фотогалерея
  • Львів/область
  • Західна Україна
  • Влада
  • Економіка
  • НС/Кримінал
  • Євро/Спорт
  • Людина
  • Світ
  • Відео
...

Чат-конференція з координатором “Громадського форуму Львова” Олегом Мацехом

06 Липня 2007
[ прр ооукшщп апооп ]
ПАНЕ ОЛЕЖЕ, ЯК БИ ВИ МОГЛИ ПРОКОМЕНТУВАТИ ПРИЙНЯТТЯ ЛМР УХВАЛИ "Про затвердження переліку об’єктів комунального майна, що підлягають приватизації способом викупу» (ВІД 21 ЧЕРВНЯ 2007 РОКУ). В ній зазначено 126 допоміжних приміщень, які підлягають приватизації. ДЯКУЮ.

Це дуже важливе питання і стосується практично всіх мешканців Львова. Ухвала ЛМР є незаконною, оскільки в 2004 році Констиуційний Суд виніс остаточне рішення про те, що допоміжні приміщення в будинках належать на правах спільної власності виключно мешканцям. Відповідно, ЛМР перевищила свої повноваження, приймаючи цю ухвалу. Управління комунального майна узурпувало право на власність допоміжними приміщеннями і заробляє на цих приміщеннях кошти, обкрадаючи мешканців. А вони могли б здавати ці приміщення в оренду і таким чином утримувати будинки у належному стані (ремонт дахів, сходових кліток тощо), а не принижуватися перед «жеками». Влада міста користається непоінформованістю мешканців і намагається якнайшвидше і щобільше продати таких приміщень. Наслідки можуть бути непередбачувані. Вже сьогодні тривають судові процеси між мешканцями будинків, виконавчим комітетом та новими власниками, що у міста придбали ці приміщення.

[ Skrepka ]
Доброго дня, Олег Ярославович, Знаючи Вас дуже добре не один рік, не можу зрозуміти для чого Вам політика? Ви досягли грандіозних успіхів як керівник однієї з провідних компанії України у сфері стоматології... чому б не продовжувати? (маю на увазі саме Вас, а не Вашу дружину) Чи Вам просто це стало нудним і не цікавим? Чи це просто ще одна ціль у Вашому житті, яку Ви хочете досягнути? Бо був час, коли Вам пропонували зайнятися політикою, але Ви відмовились... Чому саме зараз? Прошу прокоментувати. Дякую. З повагою, Скрепка

Тим, чим я зараз займаюся, немає жодного стосунку до політики. Будучи у бізнесі, я завжди намагався боротися з системою, відстоював свою точку зору – і мені це вдавалося. Свого часу – це чимало виграних судів у Сергія Медедчука (ДПА у Львівській області) та інших контролюючих оргнів влади. В бізнесі мені здавалося, що я все роблю правильно, сплачую податки (зарплата в компанії виключно офіційна), даю людям можливість заробити та утримувати сім’ї, розвиваю нові технології в медицині. Майдан мене змінив, я побачив, що є інші важливі речі, де я зможу себе реалізувати. Спершу я спробував піти у політику і на хвилі постмайданних настроїв вступив у «Батьківщину» за рекомендації Турчинова (з ним я познайомився після захоплення київського залізничного вокзалу 2004 року, яким я керував). Але за десять днів до парламентських виборів-2006 вийшов, бо середовище, в яке я потрапив, було для мене чужим. Більше, я не бачив можливості реалізувати з ним корисні ініціативи. Там було без варіантів. У той же час почалася акція зняття мера Буняка, і так створився ГФЛ. І я мусів тягнути цю справу. Проте час показав, що Буняк був, може, й меншим злом, на відміну від Садового.

[ Кашуба Н.О. ]
Шановний п. Мацех, я звертаюсь від імені мешканців будинку на Клепарівській 13. Ось уже восьмий рік йде наша війна з пп Ложенською та проти незаконної приватизації нашого дворику та прибудови кафе. Спочатку без всяких дозволів вирубали здорові дерева, які стримували прилеглу гірку, за сім років двір став виглядати як після війни, весь грунт вимило на прохід до під'їзду. Від ЖЕКу допомоги не дочекаєшся... Ми подавали скарги у різні інстанції, всі співчувають, але нічого не роблять - і норми порушено,і взагалі частину загального двору не можна приватизувати, але пп має дозволи, так що наші права нікого не цікавлять, і наш двір вже і не наш, хоч є затверджений план... Ми у відчаї! Вже двічі доводилось перекривати доступ будівельній техніці,останній раз пп навіть привів міліцію. Як каже пп, "я маю гроші, ви мені не указ, і взагалі забирайтесь у свої села"... Поки наші чиновники якось зреагують, нам вже не залишиться що захищати. Просимо не залишатись осторонь.

У нас в Форумі працює секція самоорганізації населення, координатор якої – Люба Качмар 8(096)272-45-72. Секція займається такими питаннями, як ваші. Виходьте на контакт і вас навчать відстоювати свої права і робитимуть це спільно з вами.

[ рузя ]
Пане Мацех, чи відповідає дійсності інформація про те, що на наступних виборах мера Львова Ви будете серед претендентів на крісло львівського намісника?

Мене запитали про це за півроку до виборів міського голови-2006 під час прямого ефіру. Я категорично відповів – «ні». Бо я взяв тоді відповідальність за Громадський форум і не мав права його полишити. Сьогодні схожа ситуація. На жаль, поки що немає людини, яка б очолила Форум. Проте я розумію, що у Форуму має з’явитися новий лідер. Щодо крісла мера, то собі я ще не ставив такого запитання і в цьому напрямку зараз не працюю. Водночас не заперечую такого розвитку подій, якщо складуться обставини. Щоправда, на яких саме виборах це відбудеться і чи відбудеться взагалі, не знаю.

[ мешканець ]
Олеже, ви надзвичайно яскрава особистість.Чи позначається це на спілкуванні із жінками? Зокрема, які працюють у Ратуші? (тільки без імен, бо Садовий їх відразу звільнить).

Так, відчувається. Я легко знаходжу порозуміння з жінками, окрім тих, які в собі не мають нічого жіночого. На жаль. Таких в мерії багато, але однозначно не всі (домовилися, що без імен).

[ недяків ]
Над чим сьогодні працює Олег Мацех? Яке рослідування незабаром має пролити світ на зловживання міського голови?

Все, над чим працює Олег Мацех, моментально стає відомим загалу. Це один з принципів роботи Громадського форуму Львова. Якщо ви маєте будь-яку інформацію про зловживання міського голови, його підлеглих чи депутатів, повідомляйте, ми надамо цьому розголосу – це наша робота. На цей момент після вчорашніх кулуарного засідання міської ради Форум розглядає питання про необхідність проведення референдуму щодо відставки мера та депутатського корпусу. Влада дискредитована і співпрацювати з нею немає сенсу.

[ Сан Санич ]
Я далекий від влади. але вже чув сьогодні, що в парку "Знесіння" таки дозволили будувати царські хороми. Кажуть, для того щоб люди не здіймали галас, депутатам наказано говорити, що для будівництва виділили інший куточок на вулиці Довбуша, який не належить до "Знесіння". Це правда чи "садовісти" знову напускають туману, щоб замаскувати свої махінації?

Взагалі, будівництво у парку «Знесіння» та методи, якими воно втілюється, це ганьба для міста. Все одно, які піар-технології застосовують депутати задля реалізації злочинних рішень. Важливе інше. Голосування з цього питання в ЛМР було цинічним та зневажливим. Попри відсутність дозволів дирекції парку, управління охорони історичного середовища, висновків фахівців, числьних протестів громадськості та публікацій у пресі – воно яскраво засвідчило, що ця міська рада та міський голова вже не в стані діяти в інтересах громади.

[ сбу ]
Розкажіть про себе. Де ви народилися і хто ваші батьки? Скільки років вашій дружині? чи підтримає вона вашу роботу "борця з владою"? до речі, вам не страшно: дивіться, Савельєва зняли, марчака звільнили, через депутатів протягують не зовсім законні речі?

Народився я в Коломиї (Івано-Франківська обл.), де і провів своє дитинство. Мій дідо був отцем-деканом міста Коломиї, який став для мене життєвим ідеалом і вплинув на формування мене, як особистості. До школи я пішов уже у Львові і мене з сестрою виховувала мама. Я вдруге одружений. Моїй дружині 26 років і ми маємо шестирічного сина Костика. Від першого шлюбу у мене двоє дітей – Маркіян 14 років та Юля 18 років. Всі діти живуть зі мною. Старша вчиться в університеті, а син цього року поступатиме. А наймолодший пішов у німецьку школу. Дружина є моїм однодумцем. Саме вона штовхнула мене на Майдан. Звичайно, вона боїться та переживає, але розмує, що я по-іншому не можу.

[ Андрій ]
Ви багато в чому повторюєте теперішнього мера Садового. Він так само піарився на тому що допомагав потенційним виборцям. Думаю саме через це за нього і проголосувало скільки Львів'н. От тільки тепер більшість з них певно кусає лікті. Скажіть чесно, Ви будете змагатись на наступних вибоах до міської ради за крісло мера? Тоді буде зрозуміло для чого створено ГФЛ, який до болю нагадує "Садопоміч".

Садовий завдав великої шкоди місту. Створюючи «Самопоміч», він надихнув людей, і вони повірили йому. А він очолив протестний рух, а потім використав у своїх цілях. ГФЛ – кардинально інший проект. В жодному разі не повторює «Самопоміч». ГФЛ передусім є механізмом реалізації громадської ініціативи шляхом об’єднання зусиль та спільних дій лідерів громадської думки. Форум повинен стати для Львова явищем, а не проектом. Щодо виборів мера, читайте попередні відповіді.

[ Oresta ]
Яку політичну силу Ви підтримаєте на дострокових парламентських виборах? Як Ви ставитеся до того, що в українському парламенті - засилля гомосексуалістів і цим хизуються наші нардепи?

Я не підтримуватиму жодної політичної сили на найближчих виборах. Вважаю, що сьогодні всі існуючі політичні партії (якщо їх так можна назвати) остаточно себе дискредитували. Ці політичні сили – лише надбудови та «вивіски» олігархічних, бізнесових груп чи окремих осіб. Я голосуватиму проти всіх. Щодо засилля гомосексуалістів у парламенті, то мені про це невідомо.

[ ddddddd ]
1) Прокоментуйте ситуацію довкола вчорашнього звільнення редактора газети "Ратуша". Чи не здається Вам, що п. Садовий і К вже повністю втратили будь-які гальма. 2) ЧИ НЕ ПОВЯЗУЄТЕ ВИ ВИДІЛЕННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ на Знесінні діячам-депутатам міського БЮТу з моїм першим питанням? 3) Скільки ще львівяни платитимуть за воду по 1 грн 84 коп, якщо ще з грудня 2006 є рішення суду, щоб вони платили по 1 грн 15 коп? Чи продовжує Громадський форум цікавитись цим питанням?

Я хочу подякувати автору запитання за обізнаність темами. Щодо вчорашнього звільнення Миколи Савельєва, призначення пана Косіва, голосування за виділення земельної ділянки на «Знесінні», то в мене та моїх колег був глибокий шок. Насправді, міська рада в точності відтворила процеси, що відбуваються у Верховній Раді та країні загалом. Ця влада несумісна з поняттям європейськості. У Львові ще не було такого, щоб уночі в закритому режимі приймалися рішення, що протирічать попередньо прийнятим удень. Учорашні нічні події засвідчили повне «порозуміння» між мером та депутатами, пропала система противаг. В такому вигляді ця міська рада на чолі з Андрієм Садовим завдасть більшої шкоди місту, ніж Буняк. Щодо другого питання. Підтверджень не маю, але припускаю, що саме так і було. Третє питання. Кожен львівянин сьогодні має можливість платити по 1,15 грн за куб води – таке рішення виніс суд. Ми надіслали його у всі суди міста Львова. За нашою інформацією, всі, хто відстоює в судах 1,15 грн, перемагають. Якщо у вас є інші дані, то повідомляйте нас. Окрім цього, ми судимося з Геленою Пайонкевич, яка поширила недостовірну інформацію про те, рішення суду про 1,15 грн не набуло чинності.

[ Андрій Семенюк ]
Учора міська рада дозволила будувати котеджовий будинок на Довбуша, 15. Ви обіцяли почати кампанію за відставку міського голови і депутатів ЛМР. Що ж у Ваших планах наразі?

Мені приємно, що є люди, котрі відстежують наші обіцянки та декларації. Як і всі попередні, ми будемо виконувати і цю обіцянку. Від сьогодні ми переходимо від співпраці до опозиції. Ми розкажемо про діяльність кожного депутата ЛМР, щоб народ знав своїх «героїв». Спробуємо ініціювати відставку міського голови (досвід з Буняком у нас є) та депутатів. Але все залежатиме від підтримки громади.

[ Ольга Богданівна Баєнко ]
Де будете відпочивати літом? Як проводите вільний час?

Відпочивати буду, скоріш за все, в Карпатах. Ми з дружиною дуже любимо ходити в гори. Минулого літа підмовив працівників своєї компанії, і ми всією фірмою здійснили сходження на гори Петрос та Говерла. Це досить важкий справжній туристичний похід з важкими рюкзаками, наметами та ватрою.

[ Т.М.Б. ]
Доброго дня! Скажіть, будь ласка, як Ви оцінюєте ситуацію, яка склалася довкола ділянки по вул. Довбуша?

Щодо вул. Довбуша ми вже вдповідали у попередніх запитаннях, але радий, що навколо цього питання є така активність, що львів’янам не байдуже. І ГФЛ робитиме все можливе, щоб питання повернути в законне русло.

[ Кравцова Ірина Михайлівна ]
Пане Олеже, чи не є Ваша активна діяльність черговим передвиборчим шоу, одже Ви є крупним бізнесменом з мільйонними обертами а Ваша фірма стоматологічного обладнання по старих кучмівських традіціях оформлена на дружину?

А де ви бачили шоу? Робота в Громадському форумі це, в першу чергу, відповідальність перед людьми та важка праця. Постійна опозиція до влади, очікування від людей, складність реалізації питань – це не шоу, а постійний стрес. Щодо моєї фірми, то вона ніколи не була оформлена на дружину, її власниками є я та моя мама, а дружина є виконавчим директором, яка стала ним не з власної волі. Після того, як я пішов в громадську роботу, іншої кандидатури просто не було. Звичайно, що з моїм відходом фірма багато втратила, адже вона втратила свій основний ресурс. Але на сьогодні ситуація виправляється. Хоча мені деколи важко дивитись, як моя молода дружина, котра б могла приділити час дітям чи собі, змушена вставати о сьомій ранку і щодня повертатись додому пізно ввечері, щоб я мав можливість реалізовувати себе. Я за це їй дуже вдячний.

[ Anton ]
От мені цікаво, чому про те, що Знесіння захоплює бютівець Мужилівський тихо мовчить у тряпочку Курпіль зі своїм Замком? Почитайте в "Українській правді" статтю Сергія Грабовського - асоціації до розслідування про "хатинки" на березі Дніпра сильних світу сього, у тому числі і Табачника і Тимошенко.Чи не зається вам, що це тенденція - мати в дупі народ? Я впевнений, що і вас такий Садовий купить, як купив багатьох з теперішнього свого оточення...

У вас більше не питання, а коментар. Ви дуже влучно підмітили тенденційні настрої сильних світу цього. По-перше, я ніколи не був в оточенні Садового, а виходячи з моїх попередніх відповідей, маю надію, що ваша впевненість похитнулась.

[ прр ооукшщп апооп ]
ЧИ ПЛАНУЄ ВАША ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ СУДОВІ ПОЗОВИ ДО ЛМР ТА ОСОБИСТО САМОГО МЕРА ПО ЦЬОМУ ПИТАННЮ (УХВАЛИ ""ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПЕРЕЛІКУ ОБЄКТІВ КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА, ЩО ПІДЛЯГАЮТЬ ПРИВАТИЗАЦІЇ СПОСОБОМ ВИКУПУ")?

Хочу нагадати, що Громадський форум Львова є не громадською організацією, а мережею активістів громадських рухів та просто громадян, які хочуть зробити для міста щось корисне. Ініціатива скасувати ухвалу через суд вже надійшла від Теодора Дяківа, і ми будемо її реалізовувати. Єдине, що судовий позов в цьому випадку можна подати винятково до Львівської міької ради, оскільки вона ухвалила цей документ.

[ Кашуба Н.О. ]
Шановний пане Олеже, підкажіть, будь-ласка, до кого можна звернутись по допомогу у справі захисту прав мешканців будинку стосовно передачі сторонній людині в оренду великої частини прибудинкової території. Як можна опротестувати рішення районної адміністрації у цьому випадку?

Такими питаннями в Форумі займається секція самоорганізації населення. Контакти я надавав в попередніх відповідях, проте участь форуму полягає не так в допомозі Вам, як в розвитку Вашої ініціативи. Громадський форум Львова розвиває, в першу чергу, ті ініціативи, які мають важливе суспільне значення для міста та ініціатори яких пройшли певний процес у відстоюванні своїх прав. Якщо у Вашому випадку мають місце незаконні дії влади і Ви самотужки не можете подолати її опір, то Форум підтримає Вашу ініціативу.

[ Кашуба Н.О. ]
Щиро дякую за пораду! Як добре, що є такі організації, як Ваша, які не залишаються байдужими до проблем простих громадян.

Насамперед хочу подякувати Вам і всім небайдужим львів’янам, які відстоюють свої права і тим самим роблять владу не такою, яка вона є, а такою, яка вона повинна бути. Кожен з нас мусить зрозуміти, що саме від нього залежить те, яким буде Львів, та що європейське місто це не будинки, вулиці, які залишилися нам у спадок, а це насамперед люди, які в ньому живуть та мислять по-європейськи.

Новини

    • 15:36
    • Аптеки не повинні бути супермаркетами, – міністр
    • 15:34
    • Україні вже сьогодні потрібні Ваші знання, – привітання «УДАРу» студентам
    • 15:29
    • Колліна зустрінеться з українськими журналістами
    • 15:17
    • Журналісти стверджують, що бій Харрісон – Хей був договірним
    • 15:15
    • Середземноморську дієту внесли в спадщину ЮНЕСКО
    • 15:09
    • 27 листопада Україна нагадає: Голодомор’32–33 – це геноцид
    • 15:06
    • Керівництво ЛОДА висловили співчуття родині Ринажевського
    • 15:02
    • Галичанин Григорчук очолив одеський «Чорноморець»
    • 14:58
    • Результати розслідування по РУЕ обіцяють на п’ятницю
    • 14:57
    • Ляшко подарував Грачу вишиванку
    • 14:55
    • Олег Кашин здогадується, хто вчинив замах на його життя
    • 14:54
    • Пятов: Швейцарія – добротна команда
    • 14:51
    • Виборець «Свободи» ситуативний – ідеологічно він не націоналіст, – експерт
    • 14:50
    • У Тернополі не працюють ринки – підприємці готуються йти на Київ
    • 14:46
    • З 2011 в Україні розпочнеться бум будівництва спортивних об’єктів