This version of the page http://www.rada.zp.ua/news_out.php?369 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-13. The original page over time could change.
Запорiзька Обласна Рада.

 
    >> НОВИНИ
rada@rada.zp.ua
Пошук

65 РОКІВ ТОМУ ЗАПОРІЖЖЯ ВИЗВОЛЕНО ВІД НІМЕЦЬКО-ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ
14-10-2008 15:55:52

З цієї нагоди на Алеї Слави відбувся багатотисячний урочистий мітинг. В ньому взяли участь перший заступник голови обласної ради  Олександр Клепаков, голова облдержадміністрації Олександр Старух, Запорізький міський голова Євген Карташов, заступник голови облради Анатолій Світлицький, ветерани війни, учасники визволення Запоріжжя, які приїхали до міста з усіх куточків колишнього Радянського Союзу, представники громадськості.
Вітаючи запоріжців з 65 – річницею міста від німецько – фашистських загарбників, Олександр Клепаков підкреслив:
- Вітаю всіх запоріжців, ветеранів - визволителів зі знаменною віхою в історії нашого славного міста – 65-ю річницею  визволення від фашистських загарбників.
День, коли радянські воїни визволили Запоріжжя, став етапною, знаковою сторінкою минулої війни, вінцем і результатом подвигу всіх, хто в ті неймовірно тяжкі дні та ночі ніс волю і життя українській землі. Всіх, хто вважав її, незалежно від національності, рідною, по-синівськи її любив і жертвував заради неї собою.
До тих буремних і незабутніх часів нас повертають сьогодні барви і настрій свята визволення, присутність на ньому учасників битви за Запоріжжя. І жодним кордонам не затьмарити нетління відчуття дружби, братства і приязні, жодним політичним вітрам не підвладна свята пам‘ять про солдатів Великої Вітчизняної.
Доземний Вам уклін та вічна наша вдячність – живим і полеглим!
Під час мітингу ветерани – учасники визволення міста заклали капсулу зі зверненням до молоді Запоріжжя 2043 року. У ньому  вони звертаються до майбутніх поколінь з проханням свято шанувати рідне місто і бути гідними продовжувачами ратного подвигу визволителів міста від німецько-фашистських загарбників.
 


  Запорiзька обласна рада
м.Запорiжжя, пр.Ленiна 164
тел/факс: 8(061)224-70-71
Ел.пошта: rada@rada.zp.ua