This version of the page http://tur.cv.ua/uk/geografichni-dani.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-11. The original page over time could change.
Карпати. Відпочинок в Карпатах. Туризм в Карпатах. Вижниця - Географічні дані Skip to content
  • Головна
  • Новини
  • Фото Карпат
  • Пошук
Головна Географічні дані
Географічні дані
31. 12. 2005

Загальні географічні дані


Вижниця
Вижниця завжди гостинна і привітна. І влітку, і зимової пори вона щедро обдаровує притаманними лише їй природними скарбами: дивосвітом лісу і гір, неповторністю краєвидів, у які органічно вписуються сучасні міські обриси.

Це невелике місто зручно примостилося біля підніжжя Буковинських Карпат. Звідси походить і назва — “вижній”, тобто верхній, розташований вище рівнини, у горах. З обласного центру — Чернівців — сюди пролягли шосейний шлях (71 км) і залізниця (68 км).

Завітавши до Вижниці, потрапляємо в захисток непорушних гір, що підступили густими верхами аж до будинків і сторожко вартують зелену тишу. Навпроти, за рядами вулиць, пробігає швидкоплинний Черемош, що розігнався зі стрімкої височини.

Вижниця
Довколишня краса, вікові поєднання архітектурних стилів з познаками історії, негомінливий, визначений самою природою, лад тутешнього життя роблять Вижницю одним з найбільш своєрідних районних центрів Чернівецької області.

Тут починається дорога до серця Карпат. Звиваються долини річок, узгір'я дедалі ростуть і випростовуються аж на перевалах, відкриваючи зі схилів і верховин дивовижні карпатські пейзажі — щось таке гарне і срібне, ніби мрія, як писала, побувавши у Вижниці, Леся Українка.


На Вижниччину охоче приїздять любителі гірського туризму та екзотики, дослідники фольклору, етнографії та прикладного мистецтва. У поближніх лісах “полюють” любителі грибів, а на бистрині гірських річок — рибалки. Майстри водного слалому з усієї країни гартують силу в щорічних змаганнях серед бурхливих хвиль Черемошу...



 

Головне меню

Головна
Новини
Історичні дані
Географічні дані
Проживання в Карпатах
Відпочинок в Карпатах
Статті про Карпати
Легенди Карпат
Поради туристам
Фото Карпат
Форум
Пошук
Контакти
Проект Міста України
Карта сайта
Партнери
Поможем ребенку

Поможем ребенку


Поможем ребенку

Контактні дані

 info@tur.cv.ua


 +38-097-2064267

 231449899