This version of the page http://media.mabila.ua/ua/reviews/lg-kc780/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-11. The original page over time could change.
LG KC780: «зйомка на вісімку» / Мабіла.Медіа
Мабіла Мабіла.Маркет Мабіла.Медіа Мабіла.Форум Мабіла.Софт Мабіла.Енциклопедія Мабіла.MMS Мабіла.Пошта
 
Четвер, 11 листопада 2010 Русскоязычная версия |  Україномовна версія 

В VITO Technology новий сайт
Роадмап компанії RIM вказує на нові пристрої
Флагманський комунікатор Mobinnova ICE

Мабіла.Медіа / Огляди / LG KC780: «зйомка на вісімку»

Новини


Статті


Огляди


Мобільні телефони
Смартфони
Комунікатори
GPS-навігатори
Bluetooth-гарнітури
Цифрові фото-відеокамери
Інші пристрої
Відеоогляди
RSS
Підписка на новини
Грудень, 2008 р.
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

LG KC780: «зйомка на вісімку»

Этот материал на русском языке
Коментарі 19.12.2008
Експертні оцінки:
Дизайн
Ергономіка
Функціональність
Якість зборки
Ціна

Загальна
   
Зміст:
  • Загальна інформація
  • Зовнішній вигляд й ергономіка
  • Мультимедіа й розваги
  • Камера
  • Приклади фотографій
  • Вбудовані додатки
  • Пам'ять і передача даних
  • Враження й висновки
  • Плюси і мінуси
  • Ціни на апарат

Другий телефон, після моделі KC910 Renoir, від компанії LG, оснащений камерою з сенсором вісім мегапікселів, всього кілька тижнів тому зійшов з конвеєра на світові ринки. Новинка, як і її попередник, оснащена величезною кількістю додатків, як для створення, так і безпосередньо редагування фото й відеоконтенту. Крім цього апарат може зацікавити людей, які шукають не тільки «мобільний фотоапарат», але й пристрій з гарним комунікаційним оснащенням, відмінним механізмом керування і досить невеликими фізичними розмірами.

Загальна інформація

Що б не казали скептики, але нинішній рік для сегмента мобільних телефонів LG став, без перебільшення кажучи, унікальним. Чи не першою «почавши війну на фронті» 5-ти мегапіксельних камерофонів LG поступово змусила одного з найближчих конкурентів розкрити публіці стратегічні плани щодо «Х («ікс») — мегапіксельного» озброєння, а, тільки-но почувши про цифру «вісім», показала, що їй це аж ніяк не чуже.

Сьогодні вже компанія далеко не самотня в цьому сегменті. Тут найближчі конкуренти LG, компанії Sony Ericsson й Samsung також представили своїх «бійців», і, судячи з усього, гіганти готуються продовжувати битву, у якій, як всі прекрасно розуміють, головна перемога — лояльний до бренду споживач.

Не можна не відзначити дивне мовчання на цьому тлі, фінського вендора. Чи то Nokia вирішила зачекати з «вісімкою», чи то апріорі просто не розглядає її як потенціал для розширення ряду, чи є яких-небудь інші обставини, але так чи інакше, а фіни продовжують мовчати.

Поряд з реалізацією вбудованої камери із сенсором 8-м мегапікселів, а також маси інших додатків, далеко не останнє місце в новинці приділено якості зборки корпуса

А нам з вами тільки залишається запастися терпінням і чекати! Чекати двох речей — або кардинального перелому в сегменті вісімки, тобто виходу якого-небудь унікального продукту, вінцем якого стане камера із сенсором вісім мегапікселів, або ж нового етапу. Що за новий етап, запитаєте. Відповідь проста — виходу на ринок нового покоління камер — 10,12 і т.д. мегапікселів. Передумови для цього вже були.

Що ж відносно LG? Тут справи йдуть таким чином. На сьогодні в арсеналі вендора дві моделі, оснащені камерами із сенсором вісім мегапікселів, — це апарати LG KC910 й LG KC780.

У силу різних обставин, першою українському споживачеві стала доступна 780-а модель. KC910 компанія представить лише 5 грудня. Українському користувачеві остання з новинок стане доступною приблизно в середині цього місяця.

Отже, чекаємо 910-у. А поки що більш детально поговоримо про молодшу модель із 8-ми мегапіксельної лінійки. 

З погляду користувача, пристрій буде цікавий без перебільшення всім — від роботи з вбудованою камерою й супутніми їй додатками, до найширших можливостей комунікаційних модулів.

Далеко не останнє місце в новинці приділено дизайну, а також якості зборки корпуса. В LG не стали довго міркувати над матеріалом корпуса пристрою й реалізували його тільки в одному типі — чорному матовому пластику. Тут варто відзначити, що на тестуванні в нас була  все-таки інженерна модель, так що цілком можливо, що остаточна крапка в питанні пропрацювання корпусу ще не поставлена.

Також зарано ще говорити про якість зборки загалом. Хоча тут важко не відзначити той факт, що, незважаючи на те, що ми проводили тестування саме «інженерної» моделі, якість зборки виявилася все-таки на високому рівні. У результаті детального вивчення пристрою, нами було помічено тільки один, і то маленький, люфт на механізмі з'єднання двох частин слайдера. Але з іншого боку, такою ж «хворобою» найчастіше страждає безліч, вже продажних моделей різних вендорів, так що чи варто брати до уваги цю деталь, це спірне питання.

Зовнішній вигляд й ергономіка
до змісту
Родзинкою зовнішності апарата можна вважати його товщину. В LG KC780 вона трохи менша 14 мм

Телефон виконаний в форм-факторі, який «полюбився» компанії — слайдер. Матеріал корпуса — практично 100% пластик. Завдяки тому, що пластик чорний і матовий, на  корпусі не залишаються відбитки пальців, а сам пристрій не ковзає в руці навіть при тривалій роботі з ним.

Родзинкою зовнішності апарата можна вважати його товщину. В LG KC780 вона трохи менша 14 мм. Правда, та частина корпуса, де розташоване вічко вбудованої камери, має своєрідний «животик», що, втім, пояснюється досить великою оснащеністю цієї частини корпуса.

Більше половини передньої частини слайдера займає екран. Екран у новинці порівняно непоганий — реалізований на основі TFT-матриці, має передачу кольору 262 144 відтінки, а також роздільну здатність 240х320 пікселів. Під час роботи на сонячному світлі барвистість практично не сідає, інформацію добре видно.

Над екраном розташований внутрішній динамік. Крім виконання прямих функцій, цей девайс може виконувати також і функції динаміка гучного зв'язку.

Від пропрацювання цього елемента в нас залишилося двояке враження. Що стосується роботи пристрою під час розмови користувача з абонентом, тут справи йдуть не дуже — звук досить тихий, навіть на максимальній гучності. Може бути, це глюки інженерного зразка, і в продажних моделях вони будуть усунуті.  Але все-таки рекомендуємо під час покупки звернути увагу на цю особливість.

Щодо роботи в режимі динаміка гучного зв'язку, тут все більш-менш нормально — звук досить непоганий, щоправда, брак сили звуку відчутний. Але, по-перше,  дзвінок виклику чути навіть у досить шумному місці, а по-друге, вендором новинка не позиціюється як музичний апарат, так що не варто жадати від пропрацювання цього девайса занадто багато чого.

Під екраном перебуває невеликий клавіатурний блок, навігаційного призначення. Складається він з великої чотирипозиційної навігаційної кнопки з функцією підтвердження вибору в центрі, а також кнопок надсилання й відбою виклику плюс двох софт-клавіш — переходу в меню й активації меню контакти. Кнопка підтвердження вибору, а також деякі інші елементи в конструкції корпуса виготовлені з металевих елементів. Але разом з тим,  реалізація металу тут мінімальна.

Під чотирипозиційною кнопкою перебуває ще одна софт-клавіша, що виконує кілька функцій. У той час, коли користувач перебуває на стартовій сторінці меню, ця кнопка відповідає за виклик годинника.  У свою чергу, під час переходу підпунктами меню, з її допомогою можна повернутися до попереднього підпункту. Всі кнопки виготовлені на належному рівні, помилкових натискань і ковзань помічено не було.

Блок цифрово-буквеної клавіатури виявився також непоганим. Під час роботи із цими елементом керування, яких-небудь помилок і недопрацювань не відчувалося.

На тильній панелі перебуває головна родзинка новинки — вічко вбудованої камери із сенсором вісім мільйонів пікселів. Поруч із цим вічком розташоване вічко спалаху. Оскільки в цілому цей механізм має порівняно велику площу, корпус у цьому місці трохи товщий. Про всі можливості камери ми розповімо окремо.

На цій же панелі традиційно розміщена кришка акумуляторного блоку. Ця деталь на корпусі кріпиться добре, яких-небудь люфтів, у процесі роботи виявлено не було.

Під кришкою розташовано акумулятор. На сьогодні його ємність 900 мАг. Інформації про те, чи буде вона збільшена в продажному зразку, поки не надходило. Одного повного заряду вистачає майже на три доби, при одній годині дзвінків на день і приблизно 2-2,5 години використання іншої функції, що цілком непогано.

В LG KC780  виробник виносить досить велику кількість функціональних кнопок і роз’ємів на бічні грані.

І відразу ж із приємного. На правій грані влаштовано слот для карт розширення пам'яті. За різним даними, в апараті можна розширювати пам'ять картками об’ємом до 8 ГБ. На жаль, перевірити працездатність термінала з карткою такого об’єму нам не вдалося, просто в редакції такої картки не виявилося, але що стосується картки на 4 ГБ, у парі з якою тестувався апарат, ніяких проблем виявлено не було.

За слотом для карт розширення пам'яті перебуває кнопка швидкого виклику камери. Кнопка зручна в натисканні, не западає під час роботи.

На лівій бічній грані розташована клавіша-гойдалка регулювання гучності звуку. Крім регулювання звуку, ця клавіша виконує роль регулювальника оптичного зуму, під час зйомки вбудованою камерою. Над цим елементом розташований фірмовий роз’єм «три в одному». Традиційно до нього можна підключити кабель зарядки, шнур синхронізації з комп'ютером, а також дротову гарнітуру.


Над цим роз’ємом влаштовано роз’єм для підключення відеокабелю, за допомогою якого, можна переглядати знятий фото/відеоконтент на екрані телевізора.  Роз’єм перебуває за щільною заглушкою, яку вийняти нескладно. Так само, як і загубити. Тут будьте дуже уважні. На верхньому й нижньому торцях нічого немає, крім прорізу вбудованого мікрофона на нижньому, а на стику лівої грані й верхнього торця влаштований проріз для шнурка страховки. На цьому ми завершуємо опис зовнішності телефону.

Мультимедіа й розваги
до змісту
LG KC780 має найширший ряд медіа додатків

Крім досить великих можливостей роботи з вбудованою камерою, LG KC780 має багато інших додатків медіа сегменту. Зосереджені вони в трьох підпунктах — «Ігри й додатки», «Мультимедіа», а також кілька додатків перебувають у підпункті «Підключення».

У першому з підпунктів ми виявили додаток M-toy. Це щось на зразок дитячого розважального центру. У ньому розташовано більше півдесятка найпростіших, але дуже цікавих ігор.

  

За цим підпунктом розташований підпункт Games, що містить у собі дві гри, а також підпункт Applications, що надає можливість завантаження нових ігор і додатків на платформі Java.

 

Завершує цей підрозділ меню додаток, що відповідає за налаштування профілю.

У підпункті меню «Мультимедіа» користувачеві доступний запуск камери в режимі фото або відеозйомки, а також робота з музичним плеєром, стереоприймачем, диктофоном. Крім того, тут же реалізований невеликий набір утиліт для обробки відеофайлів, що називається Muvee Studios. Крім того, вбудовану камеру можна підключити до комп'ютера або ноутбука за допомогою бездротового протоколу Bluetooth і використати як web-камеру.

 

У наступному розділі ми більш детально опишемо всі можливості, налаштування й режими роботи камери.

На продовження теми опису додатків цього розділу, хотілося б відзначити досить прогресивний музичний програвач, у якому, по-перше, реалізована можливість сортування треків за декількома напрямками (artists, albums й ін.), а також досить велика можливість роботи із самим треком (у тому числі й вибір режиму еквалайзера). Зрозуміло, музичний плеєр «вміє» відтворювати музику у фоновому режимі. Без цього зараз ніяк.

  
  
  

Щодо додатка «FM-приймач», тут арсенал налаштувань і режимів роботи також багатий, але, разом з тим, типовий як для таких додатків.
Серед налаштувань диктофона варто відзначити можливість вибору місця зберігання файлу, а також якість запису й тривалість.

Що стосується Muvee Studios, тут все інтуїтивно зрозуміло. Яких-небудь складних для сприйняття особливостей ми не виявили.

І останній підпункт меню, у якому перебувають медійні додатки — це, як не дивно, підпункт «Підключення». Тут цікавими є два підпункти — TV out й Div VOD registrations. Перший відповідає за процес «синхронізації» телефону з телевізором. Другий же дає можливість програвати відео у форматах Div й VOD.

Камера
до змісту
Можливостям камери позаздрить не один ряд навіть дорогих мильниць

Вперше взявши до рук цей термінал, я припускав, що на допомогу камері буде дано досить велика кількість настроювань і режимів зйомки, але, вивчивши меню більш детально, зрозумів, що все ж помилився. Реалізованим тут можливостям може позаздрити навіть досить дорога мильниця.

Отже, безпосередньо з головного підменю камери користувач може одним рухом перемикати режими зйомки зі спалахом або без. Крім того, тут же доступний перемикач зйомки в макрорежимі.

Зайшовши в підпункт Setting або ж попросту кажучи «Налаштування», користувач потрапляє до шикарного світу налаштувань. Цей «світ» складається із двох великих підпунктів — preview й others. Для початку розглянемо перший з розділів.

Нижче ми винесли цікаві для нас елементи налаштувань і їхніх можливостей в спеціальну таблицю.

Resolution 320х240; 640х480; 1280х960; 1632х1216; 2048х1536; 2592х1936; 3264х2448
Shot mode Normal, Continuous shot, Panorama, Smile Shot
White balance Auto, Dayling, Incandescent, Cloudy, Fluorescent
Self Timer 3 секунди, 5 секунд, 10 секунд
Colour effect Sepia, Mono, Negative
ISO Авто, 1600; 800; 400; 200; 100

З підпункту others користувач одержує доступ до наступних можливостей камери: вибору місця зберігання контенту (пам'ять телефону або карта пам'яті), вибору режиму збереження знімка (авто або із запитом користувача), вмикання/вимикання стабілізатора зображення, вмикання/вимикання системи автофокусування, вмикання/вимикання системи розпізнавання обличчя тощо.

 
 
 

Крім роботи в режимі фотозйомки, камера може вести відеозапис. Роздільні здатності для запису наступні — 176х144; 320х240; 640х480 й 720х480. Крім того, доступно також кілька швидкостей запису (Slow-Motion Recording), а також вибір тривалості. Інші налаштування стандартні, як для фото, так і для відеозйомки.

 
 
 
 

Приклади фотографій
до змісту

Приклади знімків відкриваються в новому вікні з максимальним розміром кадру

 
 
 
 

Вбудовані додатки
до змісту
З інших другорядних додатків, які апріорі можуть бути цікавими, — додатки Flight mode й Reset

Із вбудованих другорядних додатків, які можуть викликати певний інтерес, назвемо додатки Flight mode й Reset. Перший додаток дуже простий — його призначення одне — під час перельоту відключати модуль GSM і продовжувати працювати з іншими телефонними функціями. Впевнений, пояснювати, навіщо виключати GSM-модуль під час перельоту, не потрібно.

Підпункт Reset — деяка подоба додатка, що дозволяє повертатися до вихідного стану настроювань і т.д. Додаток ділиться на три підпункти  — Reset setting, Reset phone memory й Reset all. Відповідно, робота виконується по цих підпунктах.

Пам'ять і передача даних
до змісту
В LC KC780 реалізовані всі комунікаційні модулі й додатки крім модулів Wi-Fi й 3G

У новинці 140 МБ вбудованої пам'яті. Крім цього доступне розширення за допомогою карт пам'яті відповідного формату. Як ми вже повідомляли, за поки ще непідтвердженими даними, максимальний об’єм тут — 8 ГБ.

Що ж стосується передачі даних. Арсенал комунікаційних модулів в LG KC780 також досить непоганий. Тут реалізовані всі модулі крім Wi-Fi й 3G.

Наскільки потрібні і перший, і другий модуль у пристрої, що позиціюється як термінал з розширеними фото й відео можливостями, — це спірне питання. Але як нам здається, якщо з модулем 3G (через не сильно розвинуту мережу) питання можна випустити, то з відсутністю модуля Wi-Fi з огляду на те, що користувач безсумнівно зіштовхнеться з необхідністю передачі великої кількості файлів, це очевидний мінус.

З інших же комунікаційних модулів варто відзначити досить прогресивний клієнт електронної пошти, html-браузер, а також роботу з модулем Bluetooth, можливість вибору синхронізації телефону з комп'ютером, а також роботу в Інтернеті за допомогою протоколу GPRS й EDGE, плюс можливість використати сам телефон як модем, за необхідності виходу в Інтернет з непідключеного до Мережі комп'ютера.

Враження й висновки
до змісту

Наше тестування виявило в  LG KC780 всього один недолік — відсутність модуля Wi-FI. Окремої уваги заслуговує ціна. На сьогодні LG KC780 — це один з найдешевших 8-ми мегапіксельних камерофонів на ринку, а широка оснащеність і відмінна якість зборки роблять модель привабливою для широкого споживача, який цікавиться справжньою «мобільною зйомкою».

Плюси апарата
до змісту
  • Відмінна якість зборки;
  • Непоганий дизайн;
  • Широка оснащеність різними комунікаційними й медіа додатками;
  • Реалізація вбудованої камери з 8-ми мегапіксельним сенсором;
  • Можливість розширити вбудовану пам'ять картам до 8 ГБ;
  • Реалізація незвичайних медіа додатків
Мінуси апарата
  • Відсутність модуля Wi-Fi

Ціни на апарат
до змісту

Джерело: Мабіла
Автор: Олександр Сергєєв
Додати коментар
Коментарі
Ви хочете залишити коментар?
Тільки зареєстровані й авторизовані користувачі можуть залишати коментарі
Зареєструйте «Мабіла.Паспорт» або авторизуйтесь, якщо Ви вже зареєстровані.
Этот материал на русском языке Підписатися RSS
Читайте також:
Порівняльний огляд Nikon s600 й Olympus mju 1050 sw: «Такі схожі й настільки різні», 17.12.2008
HP iPAQ 614c Business Navigator: знайомте — просто бізнесмен!, 15.12.2008
Перше знайомство з KC910 Renoir, або «20 хвилин у компанії майстра», 12.12.2008
Огляд Samsung D980 DuoS: «Бізнес на двох», 08.12.2008
Огляд мобільного телефону LG KC560: «Вогні великого міста», 05.12.2008
Якщо у вас є зауваження, доповнення, побажання, або ви виявили неточність у цьому матеріалі — повідомте редакцію.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Пошук
+ розширений пошук
 

Останні новини

29.12.2008
«Яндекс.Карти» для абонентів «Київстар»
26.12.2008
Мережа МТС-Україна підготовлена до навантаження в новорічні і різдвяні свята
26.12.2008
Роадмап компанії RIM вказує на нові пристрої
26.12.2008
Флагманський комунікатор Mobinnova ICE
26.12.2008
Додаток Virtua Mouse принесе віртуальний курсор на всі пристрої з Windows Mobile
26.12.2008
Автомобільна Bluetooth-гарнітура Iqua Vizor SUN
26.12.2008
Lenovo OPhone між iPhone й iPhone 3G
26.12.2008
Незабаром у продажу недорога електронна книга eSlick
26.12.2008
Тачфон LG KS660 з підтримкою функції Dual-SIM
Актуальні теми
— Новинки на українському ринку
— Нові тарифи
— Apple iPhone
— Symbian OS
— Windows Mobile & Phone
— Нові акції операторів
— DualSIM телефони
gagadget.com новости:
11.11.2010 18:39
Zotac ZBOX DVD ID31 и ID31 Plus: неттопы со встроенным приводом DVD-RW
11.11.2010 14:38
Подарок для админа: наручные часы с встроенным кардридером microSD
11.11.2010 14:09
Samsung демонстрирует 46-дюймовый прозрачный сенсорный дисплей (видео)
11.11.2010 13:40
Duracell myGrid: беспроводное зарядное устройство для 4 телефонов (видео)
11.11.2010 06:35
Технопарк: презентация новой линейки ноутбуков Samsung
11.11.2010 02:21
Гарнитура Jabra Stone 2 появится в продаже в США 21 ноября
10.11.2010 22:59
Pico P: концепт пикопроектора-трансформера

Мабила.Маркет.Рейтинг

Рейтинг мобильных телефонов по версии торговой системы «Мабила.Маркет»

1. Nokia N8
2. Nokia 5230
3. Samsung GT-S8500 Wave
4. Nokia X3-02 Touch and Type
5. Nokia 5228
6. Samsung GT-S5620 Monte
7. Nokia X6
8. Samsung GT-S5230 Star
9. Samsung GT-I9000 Galaxy S
10. Apple iPhone 4

Про проект · Зворотній зв`язок · Експорт новин · Архів новин · Підписка на новини

Русскоязычная версия |  Україномовна версія 

© «Мабіла», 2006—2010.
Усі права захищено.