: http://www.ucrf.gov.ua/uk/imei_base/

Звертаємо Вашу увагу!

Відповідно до п. 4.1 Порядку реалізації в Україні радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв затвердженого Рішенням Національної комісії з питань регулювання зв’язку України від 05.02.2009 № 1339, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.03.2009 за № 243/16259 „Не дозволяється реалізація терміналів, коди ІМЕІ яких відсутні в узагальненій базі даних кодів ІМЕІ терміналів.”

Зі змістом зазначеного Порядку можна ознайомитись, якщо натиснути тут.

Наявність позначки під кришкою телефону не є гарантією сертифікації телефону або внесення його коду ІМЕІ до узагальненої бази кодів IMEI а лише свідчить про те, що телефони цієї моделі адаптовані (підготовлені) виробником для поставки в Україну.

З порядком внесення кодів IMEI телефонів, що отримані в міжнародних поштових або міжнародних експрес-відправленнях, рекомендованою формою заяви на внесення до бази кодів IMEI можна ознайомитись, якщо натиснути тут.

Ознайомитись з Переліком радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, для ввезення яких, в тому числі переміщення у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, не потрібні дозволи можна, якщо натиснути тут.

Рекомендуємо! Під час купівлі телефонів обов’язково перевіряйте наявність кодів IMEI в узагальненій базі за допомогою ВЕБ-сайту УДЦР або шляхом відправлення коду IMEI телефону (який ви маєте намір перевірити) на короткий номер „307” будь-якого мобільного оператора України. Відсутність коду в базі свідчить про сумнівне джерело походження телефону в Україні та про відмову в подальшому операторів мобільного зв’язку в обслуговуванні цього телефону в мережах операторів мобільного зв’язку України.

Вичерпну консультацію з питань реєстрації кодів ІМЕІ нададуть спеціалісти УДЦР за телефоном 422-85-85.



«
© , 2010. .