This version of the page http://www.ea-ua.info/news.php?news_id=11954&news_show_type=1& (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-07. The original page over time could change.
МВФ: криза триватиме три з половиною роки    Євроатлантична Україна

НОВИНИ

17.04.2009 | МВФ: криза триватиме три з половиною роки
Джерело - Радіо "Німецька хвиля"

Згідно з попередньо оприлюдненими у четвер результатами дослідження Міжнародного валютного фонду, аби нормалізувати стан світової економіки, знадобиться більше часу, ніж очікувалося. Якщо зазвичай рецесія триває близько двох років, то нині можуть знадобитися три з половиною роки, перш ніж економічні показники досягнуть докризового рівня. Про це, зокрема, заявив економіст МВФ Марко Терронес. Втім знайти достатньо прикладів для порівняння  у минулому досить важко.


Кон’юнктурні програми – найкращий засіб


Найкращим та найнадійнішим інструментом у боротьбі з кризою залишаються програми з пожвавлення кон’юнктури. Такого висновку у своєму дослідженні економісти МВФ дійшли, проаналізувавши кон’юнктурні цикли 21 промислової країни, починаючи з 1960 року. Впродовж цього часу дотепер мали місце лише три значні кон’юнктурні кризи: у 1975, 1980 та 1992 роках.


У своєму звіті експерти МВФ радять широко застосовувати кон’юнктурні програми. «Фіскальні заходи здаються більш надійною допомогою у такі періоди». Натомість менш ефективною у минулому виявилася грошова політика. «Ключем до піднесення», на думку авторів звіту, є відновлення довіри у фінансовому секторі у комбінації з санацією банківських балансів.


Тривожні паралелі до «Великої депресії»


Хоча існують значні відмінності теперішньої кризи від «Великої депресії» 30-х років минулого століття, МВФ з занепокоєнням визначає і певні паралелі. Свій новий прогноз розвитку світової економіки МВФ повністю оприлюднить наступної середи. Місяць тому Міжнародний валютний фонд передбачав скорочення обсягів світової економіки 2009 року на один відсоток. Організація економічної співпраці та розвитку не виключає скорочення навіть на 2, 75 відсотка.


 


До списку статей    
EN
| | |
Пошук
Підписка
Забули пароль?
Переваги реєстрації
Зареєструватись
Прокат авто в Киеве


ЗАКОНОДАВСТВО | ПЕРСОНИ | КОРИСНІ ЛІНКИ
Проект здійснено за підтримки
Міжнародного Фонду "Відродження"
Проект здійснено за підтримки
Центру інформації та документації НАТО в Україні
© 2004 - 2008. ЄВРОАТЛАНТИКА.UA
Всі права захищено.

Даний проект фінансується, зокрема, за підтримки Гранту Відділу зв'язків із громадськістю Посольства США в Україні. Точки зору, висновки або рекомендації відображають позиції авторів і не обов'язково збігаються із позицією Державного Департаменту США.
На головну Анонси подій Новини Аналітика Топ новини та коментарі Мережа експертів Про проект