This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=66 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-05. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ

Питання, в тому числі стандартні, відповіді на які є на сайті, НЕ РОЗГЛЯДАЮТЬСЯ.


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  11.08.2010 17:44:12 Сергій
  Інше
  Доброго дня, я студент, скажіть чи можу я замовити квиток через мережу інтернет за студентськими пільгами?
  Відповідь: Повне оформлення проїзних документів з оплатою через Інтернет з відкладеним друком в залізничній касі можливо лише для повних та дитячих проїзних документів. Ви можете скористатися послугою оформлення засобами Інтернету броні замовлення на місця, проїзні документи на які, потім, викупаються у залізничній касі.

  11.08.2010 15:12:50 Алексей
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Добрый день! 3.09.2010г. планирую ехать поездом 047/048 Донецк-Севастополь формирования Донецкой железной дороги.Хотелось бы узнать - вагон №9 (купе) в билете значится как фирменный, работает ли (и есть ли) в этом вагоне кондиционер?
  Відповідь: Уважаемый Алексей Владимирович! На Ваше обращение сообщаем, что 03.09.2010г. вагон № 9 фирменного поезда сообщением Донецк - Севастополь будет №№048 - 16021 или 048 – 16765 конструктивно оборудованные системой кондиционирования воздуха и на данный момент находятся в рабочем состоянии.

  11.08.2010 13:04:42 Олійник
  Інше
  11 серпня 2010 року купуючи квиток на електропоїзд підвищеного комфорту № 823 сполученням Київ-Луцьк у касі з продажу залізничних квитків у м. Нетішин за придбаний квиток розраховувалася гривнями та дрібними монетами, касир Столярчук Олена Володимирівна у грубій формі відмовилася пийняти до оплати надані мною гроші за квиток, оскільки там були монети номіналом 1, 2 копійки. Після тривалих суперечок вона все-таки їх взяла. Хочу зазначити, що це не поодинокий випадок. Так сама часті випадки, коли касири не додають решти: то 80, то 20, то 50 копійок. Поясніть правомірність дій працівників каси з продажу залізничних квитків
  Відповідь: Повідомляємо, що згідно Закону України «Про звернення громадян» для надання Вам обгрунтованої відповіді потрібно звернутися письмово на адресу начальника галузевої служби приміських пасажирських перевезень Південно-Західної залізниці за адресою: 01601, м.Київ, вул.Лисенка, буд.6. В той же час повідомляємо, що при розрахунках за квитки квиткові касири повинні приймати кошти будь-яким номіналом.

  11.08.2010 11:53:56 Кузнецов
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  11 августа провожал родственников в Берлин. Фирменный поезд №29 "Каштан", вагон 280. Поскольку мои родственники ехали 22 июля из Берлина на поезде, в котором не работали кондиционеры, а окна в купе не открываются конструктивно, я задал вопрос проводнику о работе кондиционеров на данном поезде. Проводник ответил, что кондиционеры не работают. Через пару минут подошел работник в форме и в грубо заявил, что кондиционеры не работают и не будут работать, и что при температуре 37 градусов они и не должны работать. На мою просьбу представиться, сообщил, что он начальник поезда Петренко и если нам что-то не нравится то мы можем отказаться от поездки. Ранее, 9 августа я связывался по телефону 4650220 с Андреем Васильевичем, который как мне сообщили ответственный за работу оборудования в поездах и он уверил меня, что кондиционеры в поездах работают. Вопрос:Должены ли работать кондиционеры в поездах при температуре +37? Почему продолжаются издевательства над пассажирами, не важно украинцы или иностранцы, и когда работники железной дороги будут работать, как для себя?. Ведь если этот работник столкнется с аналогичными проблемами в других сферах - автобус, самолет, магазин, наверное будет возмущаться, а если нахамят, то тем более. Мы живем в нашей стране и давайте пытаться сделать жизнь лучше для нас каждый на своем месте. А перед иностранцами стыдно.
  Відповідь: На Ваше звернення щодо грубої поведінки членів поїзної бригади та невиконання ними посадових обов’язків, повідомляємо, що для детальнішого розгляду Вашого звернення та надання Вам обґрунтованої відповіді, а також згідно Закону України «Про звернення громадян» необхідно звернутися з письмовою заявою з викладеною суттю питання на ім’я начальника Південно-Західної залізниці за адресою: 001601, м. Київ, вул. Лисенка, буд. 6, при цьому обов’язково прикласти проїзний документ або його копію.

  11.08.2010 11:43:40 Олександр
  Інше
  Я приобрел билет с помощью сайта http://www.e-kvytok.com.ua/wps/portal. Расчеты были произведены картой Виза. После этого 11.07.2010 я сдал приобретенный билет в кассу вокзала Киев-Южный и получил Акт возврата средств на платежную карту. До настоящего времени деньги не возвращены. Согласно правил МПС максимальный срок возврата не должен превышать 30 дней. Куда я могу обратиться для выяснения судьбы моих средств?
  Відповідь: Повідомляємо, що повернення коштів за проїзні документи, які оформленні через мережу Інтернет, проводиться банком після перерахування коштів фінансово-економічною службою залізниці на рахунок Банку. Щодо повернення коштів на Ваш картковий рахунок необхідно повідомити повністю прізвище, ім’я та по-батькові і куди було придбано проїзний документ по телефону 465-46-91, відділ вокзалів, претензійний сектор.

  11.08.2010 11:30:26 Наталья
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Добрый день! Вопрос следующего характера. Почему в фирменном поезде №19 Луганск-Киев, вагон 14 (новый вагон) 10.08.2010г. при температуре 35 градусов Цельсия в вагоне не работает ни вентиляция, ни кондиционирование вагонов? Приоткрытые на 5 см окна ситуацию не спасают!!!
  Відповідь: Уважаемая Наталья! Сообщаем, что в фирменном поезде № 19/20 сообщением Луганск – Киев вагон № 14/048-22516 прошел капитальный ремонт в 2010г., данный тип вагона не оборудован системой кондиционирования воздуха, открытие окон предусмотрено его конструктивными особенностями. Система вентиляции находилась в рабочем состоянии. В связи с тем, что данная система производит забор воздуха и его подачу в вагон из окружающей среды, а температура воздуха на момент поездки была свыше 40°С, работа системы вентиляции была не эффективной. 09.08.2010 г. решением Луганской санитарно – эпидемиологической станции на Донецкой железной дороге вагону № 14/048-22516 разрешена дальнейшая эксплуатация. Приносим Вам свои извинения за неудобства, предоставленные услугами пассажирских перевозок железнодорожного транспорта.

  11.08.2010 09:27:24 Мария
  Зміни графіка руху
  Как оптимально купить билет от станции А до станции Б, если пассажирский поезд проезжает платформу Б без остановки? Можно ли выйти на станции С и оставшуюся часть пути добираться на пригородных по тому же самому билету?
  Відповідь: Шановна Маріє Іванівно! На Ваш запит щодо можливості здійснення та оформлення проїзду до залізничної станції, де відсутня зупинка пасажирського поїзда, надаємо наступну інформацію: 1. Існуючим програмним забезпеченням передбачено, що оформлення проїзду можливе лише між залізничними станціями, відкритими для посадки/висадки пасажирів. 2. Згідно з п.2.55 “Правил перевезення пасажирів…“, які затверджені наказом МТЗУ від 27.12.2006 №1196, виданий пасажиру проїзний документ дійсний тільки на час прямування поїзда між станціями, указаними в ньому. 3. Керуючись вищезазначеними “Правилами перевезення пасажирів…“, проїзд пасажирів у поїздах приміського сполучення на підставі проїзних документів, оформлених для проїзду у пасажирських поїздах, не дозволяється.

  11.08.2010 07:19:36 Андрій
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Доброго дня. На данний момент я їду в поїзді Київ-Дніпропетровськ (Столичний експрес, час відправленння 11.08.2010 6год. 58хв., вагон №2), по білету я бачу що я сплатив послуги - 11грн., мені провідник сказав, що не може сказати які саме послуги входять в цю сумму... Мені наприклад потрібно зарядити нетбук!!!, але провідник сказав, що це за окрему оплату. Так все таки що входить в цю сумму? Будь-ласка в короткий термін дайте відповідь по цьому питанню! Чекаю на лист.
  Відповідь: Шановний Андріє Станіславовичу ! Послуга в розмірі 11 грн. Вами сплачена за придбання проїзного документа в філії квиткових кас м. Київ. В швидкісному поїзді Столичний експрес Київ - Дніпропетровськ надається послуга підзарядки ноутбука вартістю 4 грн. за 1 годину.

  10.08.2010 23:45:40 Гуріна
  Інше
  Доброго дня!Підскажіть, будь ласка, яким чином провіднику ЛВЧ-2 ст.Шевченко можна отримати матеріальну допомогу пов"язану з операцією,та компенсацію за лікування.
  Відповідь: Шановна Валентино Михайлівно ! На Ваше звернення повідомляємо, що згідно колективного договору між адміністрацією і дорожнім комітетом профспілки Одеської залізниці на 2006-2010 роки (п.7.24.) адміністрація зобов`язується надавати працівникам залізниці на протязі року матеріальну допомогу разового характеру. Для отримання матеріальної допомоги Вам необхідно написати заяву на ім`я начальника залізниці, з якою треба звернутися до керівництва відокремленого структурного підрозділу де Ви працюєте для написання клопотання на отримання матеріальної допомоги. Разом з заявою додаються підтверджуючі документи щодо змісту заяви (копія лікарняного листа, виписка з історії хвороби, довідка від лікаря, тощо). Додаткову інформацію Ви можете отримати звернувшись до керівництва Вашого підприємства або зателефонувавши до фінансово-економічної служби Управління Одеської залізниці по телефону 8-40-65.

  10.08.2010 22:58:17 Богдан
  Пропозиції
  Хочу запропонувати дирекції УЗ на перегоні Полтава - Київ до існуючих потягів далекого сполучення дочіпляти загальні вагони, хоча б до якогось одного, а то на даний момент такі відсутні, що дозволить мешканцям не високими достатками відвідувати як Київ так і інші населені пункти цієї ділянки за не високу ціну ... також пропоную на ділянці Полтава - Київ пустити електропоїзд підвищеного комфорту, накшталт потягів що курсують з Києва на Шостку, Неданчичі, Рівне .....
  Відповідь: Останнім часом Укрзалізницею взято курс на покращення якості обслуговування пасажирів на вокзалах та в поїздах. Одним з напрямків цього курсу є те, що в складах поїздів, які курсують в напрямку столиці нашої держави, не передбачено курсування загальних вагонів, які не забезпечують належного рівня обслуговування пасажирів. Стосовно призначення курсування електропоїзда підвищеного комфорту сполученням Полтава-Київ, на цей час на Південній залізниці відсутній необхідний для цього рухомий склад.
1... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ...1040