This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=41 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-05. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ

Питання, в тому числі стандартні, відповіді на які є на сайті, НЕ РОЗГЛЯДАЮТЬСЯ.


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  12.09.2010 18:25:42 Степан
  Інше
  Чому дизель-поїзди курсують з Івано-Франківська до станцій Ходорів составами які складаються з трьох вагонів? Весь час курсувало чотири вагони. Прошу дати відповідь на моє запитання. Львівська залізниця певно бере досвід Індії де люди не вміщуються в поїзд і сідають на дах поїзда і так продовжують свою поїздку. На Львівській залізниці може теж таке бути подібне в майбутньому.
  Відповідь: Шановний пане Степане! Нажаль, випадки експлуатації неповноскладових поїздів дійсно мають місце. Це, в першу чергу, пов’язано з тим, що парк дизель-поїздів серії Д1 стовідсотково відпрацював свій нормативний термін служби та на протязі останніх років не оновлювався. Відчеплення вагонів пояснюється необхідністю проведення додаткових робіт при виконанні планових поточних ремонтів, що в свою чергу збільшує встановлені терміни їх виконання. Наявний експлуатаційний парк дизель-поїздів серії Д1 повністю задіяний в пасажирському русі і відсутність підмінного моторвагонного рухомого складу призводить до видачі в експлуатацію неповноскладових дизель-поїздів. Служба приміських пасажирських перевезень розділяє Вашу стурбованість в забезпеченні приміських пасажирських перевезень та запевняє Вас, що ремонтний та експлуатаційний персонал депо вживає всіх можливих заходів щодо підтримання рухомого складу в належному технічному та санітарно-культурному стані.

  12.09.2010 18:08:02 Ігор
  Пропозиції
  Доброго дня! Звертаюсь до вас з прозицією. Пропоную дизель поїзд №877 Коростень-Фастів по суботам та неділях продовжити маршут прямування до станції Київ- Пасажирський. Відправлення зі ст.Коростень 06-00 прибуттям на ст.Житомир 07-25 відправлення зі ст.Житомир 07-30 далі до ст.Фастів по діючих зупинках прибуттям на ст.Фастів 09-48 відправлення зі ст.Фастів 09-55 прибуттям на ст. Київ-Пасажирський 11-05. Зворотньо зі ст.Київ-Пасажирський 11-30 прибуттям на ст.Фастів 12-40 відравлееням зі ст. Фастів 12-45 далі згідно діючих зупинок прибуттям на ст.Житомир 15-21 відправлення зі ст.житомир 15-35 прибуттям на ст.Коростень 17-36. Можливо зробити відравлення зі ст.КоростенЬ-Житомир-Фастів та Київ-Пасажирський на одну годину раніше запропонованого розкладу. Пропоную врахувати дану пропозицію та встановити маршут прямування Коростень- Київ-Пасажирський Ч/З ст.Житомир ст.Фастів. Це буде зручно для пасажирів які прямують з Київа та Білої церкви і користуються даним дизель поїздом та укрзалізниця від цього отримає додатковий прибуток.
  Відповідь: Стосовно порушеного питання повідомляємо, що продовжити маршрут прямування дизель-поїзда № 877/878 сполученням Коростень-Фастів-Коростень до станції Київ-Пасажирський для залізниці економічно не доцільно, оскільки дільниця Фастів - Київ-Пасажирський електрофікована. При використанні на даній дільниці дизель-поїзда, через різницю вартості на енергоносії, призведе до нераціонального використання рухомого складу.

  12.09.2010 14:22:39 Оксана
  Інше
  Скажите пожалуйста, в поезде Днепропетровск-Трускавец в Люкс-купе есть розетка 220вт?
  Відповідь: Шановна Оксано ! З трьох вагонів типу СВ, які курсують в складах п. №41 Дніпропетровськ - Трускавець, розетками на 220V по купе обладнаний один вагон. Потужність таких розеток достатня лише для заряджання мобільних телефонів. Відправлення з Дніпропетровська складу поїзду №41, в якому курсує цей вагон, у вересні 17.09.2010, 20.09.2010, 23.09.2010 та далі кожні три доби.

  12.09.2010 11:55:14 Ярослав
  Пропозиції
  Добрий день шановне керівництво Укрзалізниці! Є маленке запитання-пропозиція: чи не можна зробити якісь додаткові пільги на проїзд для тих людей які навчаються в учбово-навчальних закладах "Залізничного транспорту" починаючи від Училищ закінчуючи Університетами!? дякую за увагу!
  Відповідь: Пільговий проїзд встановлюється законодавством України, тому, з даним питанням рекомендуємо звертатися до Верховної Ради України.

  11.09.2010 17:53:43 Алексей
  Зміни графіка руху
  Почему ФИРМЕННЫЙ СКОРЫЙ поезд Горняк Севастополь-Донецк (№ 047) 09.09.2010г. прибыл на вокзал ст.Симферополь с опозданием в 20 минут? А кроме того, утром 10 сентября вместо прибытия в 05.50 в Донецк, он прибыл в 07.25! Зато почему то заехал в Ясиноватую, кроме этого простоял под Авдеевкой,пропуская поезд Днепр-Донецк и 2 товарных поезда, в Ясиноватую вообще заезжать туда не должен был! И где же фирменность поезда,если он опоздал более чем на 1,5 часа??? Я уже не буду поднимать факт того,что он опаздывает практически постоянно.Например 04.09.2010 утром он должен был прибыть в 05.23 в Симферополь, а прибыл в 05.53. Хотя технических причин задержки выявлено не было.Просьба разобраться в ситуации.
  Відповідь: Уважаемый Алексей Владимирович! В связи с предстоящим проведением чемпионата Европы по футболу в 2012 году в городе Донецке по станции Донецк производятся работы по реконструкции для увеличения пропускной способности станции и улучшения качества обслуживания пассажиров. Так в период с 09.09.2010 года по 13.09.2010 года на перегоне Авдеевка – Разъезд 7 км. проводились путевые работы по модернизации пути. Согласно разрешения «Укрзализници» № 8/304 от 07.09.2010 года движение на данном участке было закрыто с 7 часов 09.09.2010г. до 6 часов 40 минут 13.09.2010г. для движения всех поездов без исключения, с изменением маршрута следования пассажирских и пригородных поездов через станцию Ясиноватая. В результате чего поезд №48 Севастополь – Донецк прибыл на станцию Донецк с опозданием на 1 час 20 минут. Руководство Донецкой железной дороги полностью понимает всю глубину этой проблемы, поэтому мы приносим Вам свои извинения по данному факту.

  11.09.2010 17:17:53 Олег
  Зміни графіка руху
  здравствуйте.В летний период много жителей Донбасса отдыхают в санаториях время заселения и выселения из номеров 8.00 в Крым добираться удобно а вот обратно получается или уезжать раньше срока или выселившись ждать вечера так как дневного поезда с Крыма кроме Симферополь-Алматы нет.Этот поезд очень удачный чтоб добираться на Донбасс но он ходит два раза в неделю.Бывает вы добавляете поезд Ясиноватая -Симферополь тоже с таким же графиком.Просьба рассмотреть на новый сезон хотя бы через день дневной поезд с Симферополя. а поезд дополнительный летний Донецк-Симферополь убрать с его очень неудобным графиком .Ведь берут на него билеты от безвыходности.
  Відповідь: Уважаемый Олег! Расписания движения пассажирских поездов на железных дорогах составляется с учетом пожеланий наибольших групп пассажиров и технических возможностей дорог. Но, к сожалению, наши технические возможности и технические возможности по станции Семфирополь в летний период не позволяют пока использовать в полной мере удобное для пассажиров расписание с прибытием в Симферополь в утреннее время. Поезда могут отправляться со станции только в определенное техническими условиями время, которое не всегда удобно для пассажиров. Кроме того, технические возможности станций Симферополь и Донецк не могут обеспечить прием и отправление всех поездов, особенно в летний период массовых перевозок, только в утреннее и вечернее время. Потому в расписаниях поездов отдается приоритет постоянным поездам таким как круглогодичный поезд 47/48 Донецк – Севастополь, а потом уже прокладываются летние и дополнительные поезда. Что касается курсирования поезда 277/278 Донецк – Симферополь, то поезд курсирует только в летний период во взаимном обороте с поездом 47/48 Донецк – Севастополь. Это означает , что указанные поезда могут отправляться со станции только в определенное техническими условиями время, которое не всегда удобно для пассажиров и изменение расписания движения приведет к вводу в оборот дополнительного подвижного состава, котрого в летний не хватает. При дальнейших корректировках графика движения и появлении технических возможностей Ваши пожелания будут учтены максимально возможно, других возможностей дорога не имеет.

  11.09.2010 13:27:50 Дмитро
  Пропозиції
  Добрий день. Проживаю у м.Запоріжжя, часто доводиться їздити у м. Луганськ. Прямого поїзда немає,тому вимушений їхати в Дніпропетровськ, а звідти вже на потязі до Луганська.Це дещо незручно. У зв`язку з цим питання: чи планується прямий поїзд Запоріжжя-Луганськ, а бо може якийсь причепний вагон?
  Відповідь: На даний час немає відповіді

  11.09.2010 10:23:53 Виктор
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Почему прекратили предварительную продажу билетов на поезд 696 Киев-Одесса с промежуточных станций,в частности со станции Виска?Просьба вернуть то,что было раньше на протяжении 40 лет.
  Відповідь: Шановний Герман Вікторовичу! Повідомляємо.що відміни попереднього продажу проїзних документів на поїзд №696 сполученням Київ-Одеса від проміж- них станцій маршруту не було. Для забезпечення попереднього та добового продажу місць від будь-якої проміжної станції маршруту вказаного Вами поїзда всіма квитковими касами, незалежно від місцезнаходження (у т.ч. станції Виска), виділено два вагона: вагон плацкартний №2 та вагон купейний №6. Проведеним аналізом встановлено, що у квиткової каси станції Виска здійснюється як попередній так і добовий продаж проїзних документів. Навіть у серпні місяці 2010 р. (період масових літніх перевезень) з 591 пасажира,відправленого зі ст.Виска у напрямку Виска-Одеса, 319 пасажирів - оформлені попередньо. Інформуємо,що на дату відправлення 29.10.2010 (45 діб до відправлення поїзда) станом на 15.09.2010 у вільному продажу зі станції Виска до станції Одеса на поїзд №696 “Київ-Одесса” в наявності 12 купейних місць та 54 плацкартних місця.

  11.09.2010 01:03:38 Антон
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Здравствуйте. Почему снова непорядок с пропуском скорого поезда 40К Киев-Севастополь?? В 20.54 он должен уже стоять на платформе в Днепропетровске, а не еле ехать где-то в районе Горяйново как это было 10 сентября... Я понимаю, если бы участок пути был в ужасном сотоянии. но его вроде как модернизировали для "Столичного Экспресса"!! Я понимаю, если бы под поезд выдавали старенький ВЛ8, но нет же- был ЧС7... Да и движение не на столько интенсивное.... Одним словом- непорядок, только вот цены на проезд огромные......
  Відповідь: Для розгляду та надання роз’яснень на Ваші питання, а також згідно із Законом України "Про звернення громадян" пропонуємо звернутися письмово до керівництва Придніпровської залізниці за вказаною адресою: 49602, м. Дніпропетровськ, просп. К.Маркса, 108. Крім іншого рекомендуємо до листа прикласти копію проїзного документу.

  10.09.2010 22:10:13 Максим
  Інше
  10.09.2010 хочу придбати квітки в купе на потяг 86к "КИЇВ-МІНСЬК" на 10.10.2010. Проте і на сайті УЗ і в квітковій касі кажуть, що інформація про наявність вільних місць на цей потяг відсутня (вільних місць немає), тоді як на сайті УЗ на цей потяг як на 10.09.2010 так і на 11.09.2010 є достатня кількість вільних місць
  Відповідь: Повідомляємо, що поїзд №86 відправленням з Києва до станції Мінськ в період з 05/10 по 07/11 буде прямувати зміненим розкладом руху, тому на даний час закритий продаж проїзних документів. До 17.09.10р. продаж буде відновлено. На сайті УЗ відправленням 10.09.10р. та 11.09.10р. дійсно були вільні місця, а на 10.10.10р. можна буде придбати після 17.09.10р. Слід додати, що більш детальну інформацію про розклад руху та маршрут прямування поїздів можливо отримати в довідкових бюро, на дошках оголошень станцій та вокзалів, за телефоном 503-70-05, веб-сайтах за адресою: www.uz.gov.ua, www.swrailway.gov.ua.
1... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ...1042