This version of the page http://lib.kr.ua/index.php?menuid=32 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-02. The original page over time could change.
Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М. Бойченка
RSS - канал новин
2 листопада 2010
  • Головна
  • Новини
      Заходи Виставки
  • Про бібліотеку
      Історія Зміст роботи Звіт 2009рік
    • Відділи
        Керівництво Автоматизації і комп'ютерних технологій Абонементу Популяризації книги та організації змістовного дозвілля молоді Сектор популяризації періодичних видань Мистецтв Сприяння технічній творчості молоді Інформаційно-бібліографічних послуг та краєзнавства Комплектування і зберігання документів У справах сприяння розвитку юнацьких структур і маркетингу
  • Клуби в бібліотеці
    • Ліра
        Про клуб Члени клубу
    • Профі Молодь і право Дивосвіт Доблесть
  • Краєзнавство
      Історія Наш край у роки Великої Вітчизняної війни
    • Література
        Обласна організація НСПУ Літературне об`єднання "Степ" Премія ім. Є. Маланюка
    • Медицина
  • Сторінка методиста
  • Наші видання
      2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000
  • Періодичні видання
  • Про нас у ЗМІ
  • Наші нагороди
  • Бібліотеки області
  • Електронні книги
  • Віртуальні виставки






Сторінка методиста

Організація Об’єднаних Націй оголосила 2010 рік Міжнародним роком молоді. Всесвітній рік молоді буде проходити під девізом «Діалог та порозуміння між поколіннями». Його старт заплановано на 12 серпня – Міжнародний день молоді, а завершення – 11 серпня 2011 року.

Початком Всесвітнього року молоді стане V Всесвітній конгрес молоді, який проходитиме з 31 липня по 13 серпня 2010 року в Стамбулі (Турція) – європейській столиці культури 2010 року. У Конгресі візьмуть участь близько 1000 юнаків та дівчат з усього світу.

Також ініціативу проявило керівництво Мексики: там 24-27 серпня 2010 року в Мехіко пройде Всесвітня конференція молоді.

Згідно ООН міжнародний рік молоді повинен сприяти активному залученню молоді у всі сфери громадського життя, кращому розумінню їх потреб та інтересів.

Однією із знакових подій цього року стануть перші Олімпійські Ігри Молоді, старт яких заплановано на 14 серпня 2010 року в Сінгапурі. У них візьмуть участь атлети віком 14-18 років, які будуть змагатись у 26 видах спорту. Окрім спортивних змагань усі вони стануть учасниками різноманітних культурних і освітніх програм.

Резолюція генеральної Асамблеї ООН з цього питання прийнята 18 грудня 2009 року.

Детальніше див. http://youth.karelia.ru/index.php


П О Л О Ж Е Н Н Я
ПРО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС „Я ПАТРІОТ!”

За ініціативи Президента України 2009 рік оголошено "Роком молоді" (Указ Президента України від 3 липня 2008 року № 616/2008). У рамках цієї акції ДЗ "Державна бібліотека України для юнацтва" оголошує Всеукраїнський конкурс творчих робіт "Я - патріот!"
Умови проведення Конкурсу
1. Загальні положення
1.1. Ці Умови визначають систему інформаційної та організаційно-методичної роботи щодо проведення Конкурсу.
1.2. Мета Конкурсу: виховання патріотичних поглядів та переконань, любові до Батьківщини, відданості своєму народу, гордості за національну культуру, формування активної та свідомої позиції.
1.3. Завдання конкурсу: виявлення творчого юнацтва та молоді, спонукання їх до створення різних жанрів художньої майстерності (вірші, оповідання, ессє), до популяризації духовно-моральних культурних цінностей країни, свого краю, висвітлення почуттів гордості за свою Батьківщину, поваги до її державних символів (гербу, гімну, прапору, мови).
1.4. Конкурс є відкритим. Загальне керівництво здійснює державний заклад "Державна бібліотека України для юнацтва". Інформаційна підтримка: Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення, газети "Столиця", "Культура та життя", "Україна молода", "Молодь України" та ін. На обласному рівні – Кіровоградська держтелерадіомовна компанія, газети „Народне слово”, „Молодіжне перехрестя”, „Сільське життя плюс” та ін.
1.5. Організаційно-методична робота в регіонах покладається на обласні бібліотеки для юнацтва.
2. Організація Конкурсу
2.1. У Конкурсі беруть участь молоді люди віком від 14 до 21 року.
2.2. Конкурс проводиться за чотирма номінаціями:
- "Мово - душа моя".
- "Збережи минуле заради майбутнього".
- "Від родини - до Батьківщини".
- "Сьогодення України і я".
2.3. Журі Конкурсу визначається Оргкомітетом і складається із 7 (семи) осіб .
2.4. Конкурс проводиться з 1 січня 2009 р. у три тури:

- перший тур на місцевому рівні (в регіонах)– з 1 лютого по 10 березня 2009 р.
- другий тур – обласний – з 15 березня по 30 березня 2009 р - роботи переможців І туру (1, 2 місця) від регіону надсилаються до ОЮБ ім. О. Бойченка не пізніше 15 березня 2009 р. для оцінки Журі (адреса: 25006, м. Кіровоград, вул. Декабристів 6/15; Е-mail: bbojchenka@yandex.ru.)

Для участі у другому турі конкурсу на конверті зазначте, будь ласка, позначку: ”НА КОНКУРС!”;

- третій тур (відбірковий) - з 15 квітня до 20 червня 2009 р. у м. Києві.

3. Вимоги до представлених робіт
3.1. Письмова робота повинна бути написана українською мовою, мати обсяг не більше 10 сторінок формату А-4, інтервал між рядками - півтора, кегль шрифту - 14.
3.2. На титульній сторінці потрібно вказати тему номінації і відомості про автора:
- прізвище, ім'я та по батькові повністю;
- дата народження;
- навчальний заклад, район, область;
- адресу, контактний телефон;
- прізвище та посаду керівника (якщо є).
4. Визначення та нагородження переможців Конкурсу
4.1. Переможці І-го туру нагороджуються на місцевому рівні, II туру – на обласному рівні.
4.2. Переможці IІІ-го туру запрошуються до м. Києва та нагороджуються Почесними грамотами, подяками, призами. Про дату нагородження переможців ІІI туру буде повідомлено додатково.
4.3. Результати Конкурсу публікуватимуться в засобах масової інформації, а також відображатимуться на сайтах: ОЮБ ім. О.М.Бойченка (http://www.lib.kr.ua/) та ДБУ для юнацтва (http://www.4uth.gov.ua/).
Оргкомітет


Вийшов в світ  черговий 19 випуск інформаційного видання
«Популяризація книги».

         Випуск розрахований на  бібліотекарів та  тих, хто працює з учнівською молоддю. Запропоновано нові форми і методи популяризації книги: мовознавчий калейдоскоп, інтелектуальна гра, турнір ерудитів, засідання за «круглим столом»,  майстер – клас, які спрямовані на виховання  у молоді пошани  до рідної мови,  культурних традицій свого народу; профорієнтаційний напрямок у межах юридичної освіти.завантажити

Читання в житті юнацтва та молоді: обласне соціологічне дослідження: програма /Кіровоградська ОЮБ ім. О. М. Бойченка; розробка програми: О. Прядко. – Кіровоград, 2010. - 8с.     завантажити

Пошук за каталогом

розширений пошук

Рекомендуємо

Конкурс фотографій

усі фото
додати фото