This version of the page http://www.doba.cv.ua/index.php?all=30 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-02. The original page over time could change.
Громадсько політичний тижневик Доба
Про нас
Контакти
Пишіть нам



№43 (726), 28 жовтня 2010 року


ЦЕ ВАМ НЕ ТУТ

КРАВАТКА ВІД "ВОВИ МОДНОГО", КАВА – ВІД "КОЗА НОСТРИ"

Колись у тролейбусах, автобусах та метро люди поголовно читали свіжу пресу, книги, журнали. Зараз такого не побачиш, потреба читати газети у транспорті, де трясе й підкидає, відпала, адже довкола стільки інформації, що очі розбігаються. Особливе навантаження припадає під час виборів. Куди оком не кинь – всюди портрети "захисників", "будівельників", "переможців", "рятівників", цілих "команд", "тих, хто може, хоче та вміє". Ви ще не вийшли з хати, а потік інформації вже ввірвався у ваше життя. На рекламному щитку у ліфті – строгий полковник відпрацьованим поглядом буквально збиває з ніг "Правда на волі краще, ніж на нарах?"
докладніше...

ТЕМА ТИЖНЯ

СВЯТО НАБЛИЖАЄТЬСЯ,

АБО КОМУ ПІСЛЯ ВИБОРІВ ЗАСЯЄ "ЛІХТАР ДЖЕКА"


Місцеві вибори 31 жовтня і підрахунок голосів у ніч на 1 листопада, себто, на хеловін – свято нечистої сили – це щось дуже нове у виборчій практиці навіть для України. Утім весь минулий тиждень нинішня влада із заповзяттям демонструвала, що "їхнє", запозичене на Заході, свято у нас не пройде. Ну, себто послам і заїжджим заокеанським гостям клялися у відданості демократії, свободі слова, вільному волевиявленню та всіляким іншим західним штучкам. А все, мовляв, тому, що, як пожартував один доморощений політик, свої гроші вони (влада) у доларах тримають. Чесно кажучи, дуже сумніваюся, що самі опозиціонери тримають їх лише у гривні, але цього тижня у них була інша тема – тиск, адмінресурс і підготовка фальсифікацій.
докладніше...

АКВА ВІТЕ

ВОДОПРОВІДНА ВОДА СТАНЕ ЯКІСНІШОЮ ТА ДЕШЕВШОЮ. ТРОХИ!

Одну з двох традиційних бід чернівецької водопровідної води міська влада обіцяє вже незабаром здолати. Здешевити вартість "золотої" чернівецької води планують з наступного року. З цією метою буде суттєво збільшено забір води з вже існуючих водозаборів Чернівецького родовища на Пруті: наземного – Біла, а також підземних – Очерет, Рогізна, Магала, де існує система штучного поповнення підземних вод.
докладніше...

ГАРЯЧА ДОБА

Буковину інвестують зі Швеції і Туреччини, а найбільше – Чернівці

Сукупний капітал нерезидентів в економіці області за дев'ять місяців цього року становив 63 млн дол.США. Прямі іноземні інвестиції здійснили нерезиденти з 45 країн світу. Найвагоміші внески капіталу в економіку Буковини зробили нерезиденти з Швеції, Туреччини, Кіпру, Італії, Віргінських Островів, Німеччини, Ізраїлю та Франції. На ці країни припало 73,8% від загального обсягу прямих інвестицій, які вкладено в економіку області, або 46,5 млн дол. США. 61,6% іноземних інвестицій отримали промислові підприємства краю.
докладніше...

В області зросли обсяги пасажироперевезення

Пасажирським автотранспортом на Буковині за дев'ять місяців перевезено понад 29 млн пасажирів та виконано пасажирську роботу у обсязі більше 600 млн пас/км. У порівнянні з відповідним періодом минулого року ці показники зросли на 3,4% та на 3,7% відповідно.
докладніше...

Столиця Буковини зайняла друге місце серед кращих міст і регіонів

Місто Чернівці зайняло друге місце в основному рейтингу соціально-економічного розвитку міст "ТОП-100. Кращі міста і регіони України" серед міст з населенням до 500 тис. мешканців, а також стало переможцем серед міст України у номінації "Краще місто за рівнем соціального розвитку".
Рейтингове дослідження здійснювала "Українська інвестиційна газета" і рейтингове агентство "Кредит-рейтинг". Досліджувалися результати соціально-економічного розвитку 108 найбільших українських міст і 27 регіонів.
докладніше...

Чернівці стали членом Ліги історичних міст

Рада директорів Ліги історичних міст, засідання якої відбулося 14 жовтня в японському місті Нара, прийняла рішення про прийняття міста Чернівці до Ліги історичних міст. "Ліга історичних міст вітає місто Чернівці як нове місто-член. Я сподіваюсь, Чернівці будуть активним членом Ліги щодо запровадження наших заходів. Бажаємо процвітання Вашому місту", – йдеться в офіційному листі Президента Ліги історичних міст, мера міста Кіото Даісаку Кадокави до Чернівецького міського голови Миколи Федорука. Він також отримав офіційне запрошення взяти участь у 13-й конференції історичних міст, що працюватиме у В'єтнамі.
докладніше...

Голова облдержадміністрації звільнить державних службовців, які агітують проти влади

"Ті державні службовці, котрі нині ведуть агітацію, наголошуючи на тому, що державні структури не виконують свої функції, після виборів більше не займатимуть свої посади", – підкреслив голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв під час апаратної наради.
докладніше...

У день голосування громадський транспорт розпочне роботу раніше

Задля забезпечення перевезення чернівчан до виборчих дільниць у день голосування начальнику Чернівецького тролейбусного управління та автоперевізникам всіх форм власності доручено 31 жовтня організувати роботу громадського транспорту з 5 години 30 хвилин.
докладніше...

Офіційна статистика говорить про збільшення доходів буковинців

Як інформує начальник управління статистики в Чернівецькій області А. Ротар, номінальні доходи населення області за другий квартал цього року, за попередніми даними, порівняно з відповідним минулорічним періодом, збільшились на 13,1%. Середньомісячний наявний доход у розрахунку на одну особу склав 928 грн, або на 19,6% більше, ніж у другому кварталі 2009 року.
докладніше...

ГОРДІЇВ ВУЗОЛ

КВАРТИРНЕ ПИТАННЯ, ЯКЕ ПСУЄ ЛЮДЕЙ

Для задоволення притаманної будь-якій живій істоті, а тим більше людині, потреби у житлі буковинцям, як і раніше, варто розраховувати тільки на власні час, сили і найголовніше кошти. Попри перманентні обіцянки влади посприяти громадянам у реалізації однієї з трьох основних заповідей, виконати які упродовж життя повинна кожна нормальна людина, далі безсистемних спроб створити цивілізовані правила гри для вирішення квартирного питання справа вперто не просувається.
докладніше...

НАВМИСНО НЕ ПРИДУМАЄШ

РОЗУМНЕ, ДОБРЕ, ВІЧНЕ ТЕПЕР ПЛАТНЕ. У БІБЛІОТЕКАХ

Тепер платимо ще й за бібліотеки. Перелік платних послуг, що можуть надаватися закладами культури і мистецтв, заснованими на державній та комунальній формі власності, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 1997 р. № 534.
Платні послуги в бібліотеках накладаються за оформлення читацького квитка, нічний абонемент, ксерокопіювання статей з книг та періодичних видань. Також книги можуть видаватися стороннім читачам під заставу документа.
докладніше...

АКТУАЛЬНО!

ДЕФІЦИТНИЙ ЧЕТВЕРТАК

Проїхати спокійно у чернівецьких маршрутках з проїздом 1.75 гривні нині практично неможливо. Усі пасажири шукають по кишенях дрібні монети, бо водії вимагають "за проїзд передавати без здачі". Отож поки народ назбирає потрібну кількість копійок – пора вже на вихід або дорога обходиться у дві гривні. Найбільше з цього приводу нервують самі водії, яким катастрофічно не вистачає монет для розрахунку із пасажирами. Дуже часто у салонах, переповнених, особливо зранку, людьми, виникають конфлікти.
докладніше...

ФЕСТИВАЛІ

"ЧЕРВОНА РУТА" – 2011:

МАЙБУТНІЙ ВИБУХ, ЧИ ЖАЛЮГІДНИЙ ВІДГОМІН МИНУЛОГО?


З березня по грудень 2010-го року тривають регіональні відбіркові тури ХІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики "Червона рута", що за роки свого існування сформував українську національну музичну масову культуру і є основним постачальником нових імен для української естради.
докладніше...

ДЖЕРЕЛА

УКРАЇНСЬКЕ КОЗАЦТВО: З МИНУЛОГО У МАЙБУТНЄ

Проголошення незалежності України дало можливість українському народові глибше пізнати себе, свою національну сутність у всіх галузях життя, оригінальність рідної культури, духовності, свою окремішність від інших, навіть близьких за походженням народів. У цьому надзвичайно складному й не одновимірному процесі самопізнання та самоусвідомлення важливу роль відіграє звернення до таких періодів власної історії, до тих подій, процесів і явищ, які дістали не усьому об'єктивну оцінку в радянські часи. До таких явищ належить і українське козацтво – феномен, аналогів якому в історії людства немає.
докладніше...

ОТАКОЇ!

"СТРІБА" ПРОГРАЛА ПРОГНОЗОВАНО

У другому матчі 3 туру чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд вищої ліги чернівецька "Стріба" прогнозовано програла "Черкаським мавпам" – команді, що нещодавно виступала у Суперлізі і, відповідно, є явним фаворитом другого вітчизняного дивізіону.
Пропонуємо до вашої уваги звіт з офіційного сайту БК "Черкаські мавпи".
докладніше...

ПОДРОБИЦІ

"БУКОВИНА" ДАЛА БІЙ "ЗАКАРПАТТЮ"

23 жовтня чернівецька "Буковина" зустрічалася з колективом "Закарпаття" (Ужгород), який ще минулого сезону виступав в еліті вітчизняного футболу. Підопічні експресивного тренера Ігоря Гамули прагнуть повернутися до класу найсильніших, тому втрачати дорогоцінні очки не збиралися. Цікаво, що напередодні зустрічі представники закарпатських ЗМІ пророкували перемогу ужгородської команди з рахунками 3:1 та 3:0. Як показав поєдинок, ужгородські журналісти явно недооцінювали можливості буковинської футбольної дружини.
докладніше...

СІМ ФУТІВ

"БОГАТИР" УЖЕ МАЄ СВІЙ ЧЕМПІОНАТ

У неділю, 24 жовтня, в Мамаївцях Кіцманського району відбувся перший чемпіонат Чернівецької області з богатирського багатоборства "Богатир Буковини". Перемогу в цих богатирських "забавах", організованих з ініціативи "Найсильнішої людини України 2009 р." Костянтина Ільїна, святкував Павло Костинюк, який до цього двічі вигравав обласні змагання з цією ж назвою "Богатир Буковини".
До програми І чемпіонату області з богатирського багатоборства "Богатир Буковини" увійшли наступні вправи: прогулянка лісоруба ("колодець") на 40 м на швидкість; "лог ліфт" (колода) 100 кг – кількість підйомів за 1 хв.; естафета; "суперйок" (коромисло 250 кг на 20 м на швидкість); "дамбл" (гантелі вагою від 63 до 81 кг за 1 хв.); "худ мен стоун" ("чоловіче каміння" – перекидання ваги 150 кг, 120 кг через планку на висоті 1 м 25 см за 1 хв. 30 сек.
У змаганнях взяли участь 6 атлетів. У ролі головного судді і ведучого виступив "Найсильніша людина України 2009 р." Костянтин Ільїн. Підтримали "Богатир Буковини-2010" облмолодьспортуправління (начальник – Олександр Довганич), президент ФСК "Буковина" Василь Орлецький, президент ФК "Мамаївці" Дмитро Микулинський та, звісно, партнер нашого богатиря "Автоплаза".
Вболівальники виявили великий інтерес до спортивного свята. Тим більше, що вони мали можливість не лише спостерігати за боротьбою претендентів на звання "Богатир Буковини-2010", а й побачити в дії чемпіона Ільїна, який в перерві між вправами декілька разів демонстрував свою високу майстерність. Після нагородження переможців та призерів змагань Костянтин ще з добрих півгодини роздавав автографи і фотографувався з охочими.

СПОРТИВНО

Помер восьминіг-провидець

26 жовтня в акваріумі Sealifе німецького міста Оберхаузена помер знаменитий восьминіг-провидець Пауль.
Він прославився завдяки тому, що дав правильні прогнози на вісім матчів чемпіонату світу з футболу, який проходив у червні-липні 2010 року в ПАР.
докладніше...

Лужний побачив Коноплянку

Виконуючий обов'язки головного тренера "Динамо" Олег Лужний хотів би бачити в складі киян форварда "Дніпра" Євгена Коноплянку.
"Якщо я залишуся головним тренером після зимової перерви, буду звертатися до Ігоря Суркіса, щоб викупити у "Дніпра" трансфер Євгена Коноплянки.
докладніше...

Брехня про підкуп

Заяви про підкуп Україною чиновників UEFA для отримання права на проведення в країні чемпіонату Європи в 2012 році не є правдою, заявив віце-прем'єр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков.
За інформацією німецької газети Suddeutsche Zeitung, член ради директорів Футбольної асоціації Кіпру Спірос Мараньос заявив, що п'ять високопоставлених чиновників UEFA отримали 11 мільйонів євро за свої голоси на користь спільної заявки Польщі і України, які й отримали право на проведення Євро-2012.
докладніше...
© 1998-2010. Усі права застережено.
Інформація www.doba.cv.ua є інтелектуальною власністю редакції газети "Доба". Архiв номерiв
Передрук чи будь-яке інше поширення інформації www.doba.cv.ua – лише з посиланням на першоджерело.