This version of the page http://www.europexxi.kiev.ua/stati/novini (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-30. The original page over time could change.
Новини | Фонд "Європа XXI"
Skip to Content

Новини

У рамках програми ЄС «Східне партнерство» відбулася конференція з освітньої програми Жана Моне

 

У Києві в рамках програми ЄС «Східне партнерство» відбулася конференція, присвячена освітній програмі Жана Моне, якого європейські політики називають «батьком інтелектуальної політики», а науковці – «творцем інтелектуального поля ЄС». Саме професор Моне – автор тез про важливість освіти, знань та поінформованості європейців як запоруки успішного розвитку і Євросоюзу в цілому, і кожного його громадянина. Мета київської конференції – обмін досвідом між освітянами країн-учасниць «Східного партнерства» у впровадженні новітніх освітніх проектів, надання її учасникам інформації про сучасну європейську освіту.

«Репортери без кордонів»: У рейтинзі свободи слова Україна впала на 42 позиції

 
Автор: 
Юрій Шевченко
У щорічному рейтингу свободи слова «Репортерів без кордонів» Україна впала на 42 позиції і посіла  131 місце, між Іраком (130) та Ізраїльськими територіями (132). Про це повідомила представник міжнародної організації в Україні Оксана Романюк.
 
Нагадаємо, у 2009 Україна розділила 89 місце разом з Сенегалом.
 

Студентська профспілка протестуватиме проти платних послуг у вишах

 
Автор: 
Юрій Шевченко

12 жовтня студенти вийдуть на Всеукраїнську акцію протесту проти комерціалізації освіти. Вони вимагатимуть відмінити постанову Кабімну №796, яка дозволяє вишам вводити “платні послуги”. Акції пройдуть у 13 містах України. Демонстрація у Львові розпочнеться біля ЛНУ ім. І. Франка о 13.00 і завершиться біля Львівської обласної державної адміністрації.

Навчальні заклади отримали новий перелік платних послуг

 

Згідно з розділом щодо послуг у сфері науки і науково-технічної діяльності, навчальні заклади мають змогу виробляти і реалізовувати власну продукцію громадського харчування, розширюється для всіх бажаючих доступ до бібліотечних фондів та інтернет-ресурсів навчальних закладів. Серед переліку платних послуг – видання та реалізація навчальної літератури, методичних, науково-методичних, наукових, науково-технічних видань. Це задовольнить потребу освітньої галузі в навчальній, передусім – спеціальній літературі. Постановою визначено перелік безплатних послуг, що надаватимуть навчальні заклади діям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування.

ПАРЄ занепокоєна розвитком України

 
Автор: 
Юрій Шевченко

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликає владу України розслідувати всі заяви про утиски свободи ЗМІ та права на зібрання. Про це йдеться у схваленій сьогодні на сесії ПАРЄ резолюції “Функціонування демократичних інституцій в Україні”, повідомляє БіБіСі.

“За” проголосували 102 депутати, проти - 1 депутат, утримались - 6. “Асамблея висловлює свою стурбованість зростаючою кількістю обвинувачень та достовірних повідомлень про те, що демократичні свободи та права, такі як право на зібрання, право на свободу висловлювань та свободу медіа, опинились останнім часом під тиском”, - написано в документі.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • наступна ›
  • остання »