This version of the page http://mail.ua/static/help/mail (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-29. The original page over time could change.
Mail.ua - Робота з листами
Укр Рус Eng
Допомога / Робота з листами

Загальні відомості
Для роботи з повідомленнями електронної пошти відкрийте сторінку "Пошта", клікнувши на відповідній закладці зверху.
На сторінці роботи з поштою можна виділити наступні елементи:
  • Зверху - панель інструментів, полоса з кнопками для доступу до основних операцій з повідомленнями;
  • Зліва - список папок;
  • Справа - панель повідомлень, що в свою чергу теж розділена на дві частини: список повідомлень зверху та панель просмотру обраного повідомлення знизу.
Робота з папками.
Папки існують для кращої організації всього архіву повідомлень користувача. Так, наприклад, можна створити окремі папки для особистої і ділової переписки, кожну з яких в свою чергу розділити за тематикою повідомлень (наприклад: відпочинок, спорт, туризм, бухгалтерія, будівництво, тощо).
Відразу після реєстрації список містить натупні папки:
  • "Вхідні" - в цій папці автоматично розміщуються всі вхідні повідомлення;
  • "Надіслані" - тут містяться всі повідомлення, що були відправлені користувачем;
  • "Чорнетки" - сюди потрапляють нові повідомлення, що тимчасово збережені користувачем для подальшого редагування та відправки;
  • "Видалені" - в цю папку розміщуються всі видалені повідомлення та папки;
Описані вище папки мають особливий статус. Їх неможливо видалити чи перейменувати.
Окрім спеціальних папок, Ви можете створити будь-яку кількість звичайних (призначених для користувача) папок і організувати їх в ієрархію будь-якого рівня (кожна папка може містити підпапки, ті, в свою чергу, ще підпапки, тощо).
Для створення нової підпапки клікніть правою кнопкою на головній папці для виклику контекстного меню папки і оберіть пункт меню "Створити підпапку", введіть ім'я нової папки і натисніть ОК.
В контекстному меню папки також доступні такі операції як "Видалити", "Перейменувати", "Перенести чи скопіювати", "Відмітити всі повідомлення як прочитані".
Читання повідомлень.
Сервіс Mail.UA автоматично завантажує нові повідомлення у Вашу "поштову скриньку" кожну хвилину (данний період може бути змінений в Налаштуваннях). Щоб завантажити повідомлення "вручну", скористайтесь кнопкою "Перевірити".
Завантажені повідомлення потрапляють в папку "Вхідні". При виборі цієї папки всі повідомлення, що містяться в ній, відображаються в списку повідомлень. При цьому нові повідомлення виділені більш темним шрифтом, а вже прочитані - звичайним текстом.
Для сортування повідомлень в списку за певним параметром (наприклад "Тема повідомлення") - клікніть на назві відповідного стовпця.
Щоб передивитись повідомлення на панелі попереднього перегляду - просто оберіть його в списку повідомлень, а для перегляду його в окремому вікні - клікніть на ньому двічі.
Створення та надсилання повідомлення.
Щоб надіслати нове повідомлення електронної пошти:
  1. Натисніть кнопку "Написати" на панелі інструментів;
  2. Введіть в рядку "Кому" адресу електронної пошти одержувача. Якщо одержувачів декілька, то можна ввести декілька адрес, розділяючи їх комами;
    Поради:
    • Ім'я та адресу одержувача можна обрати з адресної книги. Для цього клікніть на кнопці з написом "Кому", оберіть одержувача(чей) зі списку та натисніть ОК;
    • Ви можете надіслати копію повідомлення на адресу, що є схована від інших одержувачів. Для цього клікніть на посилання "Прихована копія" та введіть адресу одержувача такої копії у рядку "Прихована".
  3. Введіть назву повідомлення в рядку "Тема".
  4. Введіть текст повідомлення, потім натисніть кнопку "Надіслати".
Відповіді та пересилання повідомлень.
Команда "Відповісти" створює нове повідомлення з адресою автора вихідного повідомлення в якості одержувача.
Якщо повідмлення було надіслане декільком адресатам (окрім Вас), то Ви можете надіслати відповідь всім одержувачам цього повідомлення (а не тільки його автору) за допомогою операції "Відповісти всім" (див. випливаюче меню кнопки "Відповісти").
Коли Ви відповідаєте на повідомлення, то текст оригінального повідомлення вставляється у Вашу відповідь та відокремлюється або полоскою зліва, або символами ">".
Команда «Переслати» дозволяє переадресувати повідовлення, що Вам надійшло, кому-небуть ще. Під час пересилання вихідне повідомлення вміщюється в текст та відокремлюється зліва (полоскою або символами ">"), як і у випадку відповіді на повідомлення.
Інші операції.
Операція перемістити/скопіювати
Дана операція дозволяє перемістити чи скопіювати обране(ні) повідомлення в окрему папку. Для цього оберіть потрібне повідомлення та клікніть на кнопці "Перемістити/Копіювати" на панелі інструментів, або ж оберіть дану операцію з контекстного меню, що стає доступним, якщо клікнути правою кнопкою миші на обраному повідомленні. Посля цього оберіть потрібну папку та натисніть "Перемістити" чи "Копіювати".

Призначення/зняття тегів
Будь-який лист може бути відзначений одним або кількома тегами . Щоб призначити тег - оберіть потрібний лист (або декілька контактів) у списку і перетягніть вибраний тег з хмари тегів. Призначити декілька тегів відразу зручніше через контекстне меню листа (пункт "Призначити теги"). Просто позначте потрібні теги та натисніть ОК.
Зняти тег(и) можна тільки через контекстне меню (пункт "Зняти теги"). При цьому будуть відображені тільки ті теги які призначені хоча б на один з обраних листів. Відмітьте ті з них, які Ви хочете зняти і натисніть ОК.

Видалення повідомлення
Для видалення обраного повідомлення скористайтесь відповідною кнопкою на панелі інструментів (над списком повідомлень) чи командою в контекстному меню(клік правою кнопкою миші). При видаленні, повідомлення переміщуються в папку "Видалені", звідки їх можна відновити за необхідністю.

Друк повідомлення
У Вас є можливість роздрукувати потрібне повідомлення. Для цього оберіть в списку и натисніть кнопку "Друк". З'явиться вікно, що відображає всі основні параметри обраного повідомлення (від кого, кому, тема, текст повідомлення) в тому вигляді, як воно буде відправлено на друк та діалог, в якому ви можете встановити різноманітні опції друку (принтер, кількість копій, тощо).

Вихідний текст повідомлення
Ви можете подивитись вихідний текст повідомлення в тому вигляді, в якому воно було отримано поштовим сервером. Для цього клікніть правою кнопкою миші на обраному повідомленні для виклику контекстного меню та оберіть команду "Дивитись вихідний варіант".

Пошук листів
Для пошуку потрібного повідомлення просто введіть текст у поле пошуку на панелі інструментів та натисніть "Enter". При цьому над списком листів відкриється панель фільтра з однією умовою "Лист містить [введений вами текст]". У списку повідомлень будуть відображені тільки ті листи, в яких присутній введений текст в одному з полів: "Від кого", "Кому" або "Тема повідомлення".
Далі ви можете модифікувати цю умову чи додати нові. Умови зв'язуються по І, тобто щоб лист потрапив до списку - він має задовольняти всім умовам фільтра.
Для повернення до повного списку - натисніть кнопку "Закрити пошук".


Дата останнього оновлення: 10.03.2010
Форум  ·   Твіттер  ·  Про нас  ·  Правила користування  ·  Допомога