This version of the page http://ukrbs.org/leaders.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-27. The original page over time could change.
УБТ Керівниство

 

 

 

 

Поштова розсилка
Останні новини з життя та служіння УБТ

Ваше прізвище й ім’я
Ваше місто
E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Керівництво Українського Біблійного Товариства.

Президент УБТ

Григорій Іванович Комендант

20 червня 2007 р. обраний президентом Українського Біблійного Товариства (УБТ). 

Біографія

Григорій Комендант народився 8 січня 1946 року у с. Ставище на Хмельниччині. Його батько та його дід (репресований 1939 року) також були пасторами баптиських громад. 1965 р. прийняв водне хрещення по вірі.

Діяльність

У 1968 р. розпочав проповідницьку діяльність, 1971 р. — рукопокладений на диякона. 1973 року після завершення Московських заочних біблійних курсів— єдиного протестанського закладу Радянського Союзу розпочав служіння в сані пресвітера церкви ЄХБ у м. Дунаєвці на Хмельниччині. Богословську освіту підвищив у 70 ті роки в Духовній семінарії Гамбурга. З 1977 р. — пресвітер Ірпінської церкви ЄХБ. У 1979—1981 рр. ніс служіння старшого пресвітера по Україні. 17 липня 1981 р. на Республіканській Раді обраний заступником старшого пресвітера по Україні. 1994 р. обраний головою ВСО ЄХБ. Керував союзом ЕХБ до XXV з'їзду ВСО ЄХБ (травень 2006 року). Після цього очолив новостворену Духовно-дорадчу раду при керівництві ВСО ЄХБ. 1995 року обраний віце-президентом Всесвітнього союзу баптистів, громади якого існують в 214 країнах світу. 2001-2003 роках був президентом Європейської Баптистської Федерації 20 червня 2007 р. обраний президентом Українського біблійного товариства (УБТ).

Освіта

Заочні біблійні курси ЄХБ у Москві. Магістр богослов'я (Баптистська Духовна семінарія у Гамбургу). Почесний доктор богослов'я.

Віце - Президент

Василь Павлович Луцишин

Василь Павлович з 1993 року служить у Св. Успенському храмі м. Львова. Того ж, 1993 року, призначений у Львівську духовну семінарію УАПЦ на посаду проректора по навчальній частині, а з 1997 р. і до цього часу займає посаду ректора Львівської духовної семінарії УАПЦ.

В 1998 р. рекомендований Священнійшим патріархом Димитрієм (Яремою) до членства у центральному Правлінні Українського Біблійного Товариства.


Голова ревізійної комісії УБТ

Крупський Володимир Аркадієвич.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Генеральний секретар УБТ

Олександр Іванович Бабійчук

З 04 лютого 2008 року, згідно з рішенням наглядової Ради та Центрального Правління УБТ, Бабійчука Олександра Івановича призначено на посаду генерального секретаря Українського Біблійного Товариства.

Біографія

Народився 10 серпня 1963 року у селі Сокири, Доманівського району, що на Миколаївщині. Виховуючись з дитинства в християнський родині, він спостерігав, як батько (Бабійчук Іван Митрофанович) в ті суворі часи радянського режиму, звершував служіння в протестантській Церкві. Мати – Антоніна Софронівна виховувала трьох синів, допомагаючи своєму чоловікові в пасторському служінні. Після закінчення школи у 1980 році, Олександр Іванович Бабійчук прийняв водне хрещення в Церкві Християн Віри Євангельської та розпочав служіння як керівник молоді. З 1981 по 1983 роки служив у лавах радянської армії. Після звільнення працював на нафтопереробному заводі в м. Херсоні на посаді оператора технолога і паралельно навчався в Одеському Інституті спеціалістів нафтовиків, де у 1988 здобув вищу технічну освіту. З 1988 року розпочав активне служіння в церкві та прийняв сан диякона. Згодом у 1991 році був рукопокладений на пресвітерське служіння. Минуло два роки і Олександр Іванович очолив служіння у сані старшого пресвітера Херсонської області. У 2002 році Олександр Іванович був обраний на посаду замісника старшого єпископа Церкви Християн Віри Євангельської П’ятидесятників України. У 1991 році Олександр Іванович Бабійчук уклав шлюб з Вірою Ярославівною (дівоче прізвище Цимбаліст). За роки щасливого шлюбу Господь благословив родину Бабійчук п'ятьма синами та трьома доньками. Старшому сину в цьому році виповниться 16 років, наймолодшій дочці п’ять років. Після утворення УБТ, керівництво Товариства запропонувало Олександру Івановичу розпочати роботу розповсюдження Слова Божого в південному регіоні нашої країни. З 01 жовтня 1994 року Олександр Іванович Бабійчук офіційно очолив Південне відділення УБТ на посаді виконавчого директора з центром в м. Херсоні та обіймав цю посаду до кінця січня 2008 року. Духовну освіту Бабійчук О.І. розпочав у Київському Біблійному Інституту в 1998 році, де отримав диплом бакалавра пасторського служіння. Вищу освіту – магістр теології – здобув у 2007 році закінчивши філію Міжнародного Біблійного Університету у Відні (Австрія). З 04 лютого 2008 року, згідно з рішенням наглядової Ради та Центрального Правління УБТ, Бабійчука Олександра Івановича призначено на посаду генерального секретаря Українського Біблійного Товариства (м. Київ).

Директор відділу зовнішніх відносин, заступник генерального секретаря УБТ

Райчинец Анатлій Васильович

Анатолій Васильович Райчинець народився 24 грудня 1979 року у містечку Поляна, Закарпатської області. Виховуючись з дитинства в християнський родині священнослужителів, він спостерігав, як батько (Райчинець Василь Федорович) та дід (репресований у 1951 році) в ті суворі часи радянського режиму, звершували служіння в протестантській Церкві. Мати – Анна Василівна виховувала шістьох дітей, допомагаючи своєму чоловікові в пасторському служінні.
Перед закінчення школи у 1995 році, Анатолій Васильович Райчинець прийняв водне хрещення в Церкві Християн Євангельської Віри. З 1996 по 1999 роки навчався в Богословській Семінарії «Смірна» в Норвегії (м. Тонсберг) та здобув освіту за спеціальністю «практичне богослов’я». З 1999 по 2006 рік звершував служіння керівника молоді в Союзі Церков Християн Євангельської Віри. З 2008 року розпочав активне служіння в церкві та прийняв сан проповідника.
У 2006 році закінчив Закарпатський державний університет та здобув кваліфікацію магістра з країнознавства та перекладача з іноземних мов. Володіє норвезькою, англійською, українською та російською мовами.
З 2001 року працює в Українському Біблійному Товаристві (УБТ), на посаді менеджера відділу зовнішніх відносин західного регіону. Українське Біблійне Товариство – міжконфесійна християнська спільнота, яку сформували православні, католицькі та протестантські церкви України, що визнають Біблію Божим Словом. Головним покликанням та напрямом діяльності Товаристві є переклад, друкування та розповсюдження Слова Божого – Біблії. УБТ входить до складу всесвітнього багатонаціонального міжконфесійного Об’єднання Біблійних Товариств у світі з центром у м. Кроулі (Велика Британія).
З 2005 року очолив відділ зовнішніх зв’язків по всій Україні. За рішенням Центрального Правління УБТ з квітня 2008 року Райчинець Анатолій Васильович займає посаду заступника генерального секретаря УБТ.

Директора Регіональних Відділень Біблійних Товариств
Київ

Володимир Броновицький

Львів

Віталій Войтович

Харків

Володимир Агафонов

Херсон

Олександр Бабійчук


Як часто Ви читаєте Біблію?

 Один раз на день
 Два і більше разів на день
 1-2 рази на тиждень
 1-2 рази на місяць
 Рідше

 
Література