This version of the page http://ukrbs.org/day_2003.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-27. The original page over time could change.
День Біблії 2003

 

 

 

 

Поштова розсилка
Останні новини з життя та служіння УБТ

Ваше прізвище й ім’я
Ваше місто
E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

 
Благодійні проекти Українського Біблійного Товариства - День Біблії 2003

Коротко про головне

* 25-26 жовтня2003 року вперше на Україні було проведено святкування Дня Біблії.

* Були передані листи зі зверненням Президента Біблійного Товариства А.Глуховського до голів усіх конфесій і Міністру в справах релігії України, щоб підтримати це починання Біблійного Товариства і прийняти безпосередню участь у ньому.

* У проекті „День Біблії” прийняли участь 14 конфесії

* В цьому році святкування Дня Біблії було пов’язане зі століттям з часу виходу першої української Біблії перекладу П. Куліша.

* Кожна церква мала нагоду прийняти безпосередню участь у даному проекті, метою якого було здійснити тираж і подарувати Дитячу Біблію (спецвипуск SPH) дітям з неблагополучних сімей, у дитячі притулки, в колонії для неповнолітніх, та ніші спеціальні державні установи.

* Багато церков активно приєдналися та мали бажанням провести святкування Дня Біблії у своїх містах та населених пунктах

Фотографії

ДЕНЬ БІБЛІЇ 2003 РОКУ

25-26 жовтня вперше на Україні було проведено святкування Дня Біблії. Біблійне Товариство доклало всіх зусиль для того, щоби привернути увагу церков і влади, і зробити це свято офіційним, як на церковному, так і на державному рівні.

Були передані листи зі зверненням Президента Біблійного Товариства А.Глуховського до голів усіх конфесій і Міністру в справах релігії України, щоб підтримати це починання Біблійного Товариства і прийняти безпосередню участь у ньому. У проекті „День Біблії” прийняли участь такі конфесії: Українська Православна Церква Московського Патріархату, Об’єднаний Союз Євангельських Християн-Баптистів України, Українська Автокефальна Православна Церква, Всеукраїнський Союз Церков Християн Віри Євангельської П’ятидесятників, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Лютеранська Церква, Українська Греко-Католицька Церква, Українська Уніонна Конференція Церкви Християн Адвентистів Сьомого Дня, Об’єднання Незалежних Харизматичних Християнських Церков України, Українська Римо-Католицька Церква, Союз Вільних Церков Християн Євангельської Віри України, Лютеранська Громада в Києві, Незалежні Церкви та Місії Євангельських Християн Баптистів України, Слов’янська Євангельська Місія.

В цьому році святкування Дня Біблії було пов’язане зі століттям з часу виходу першої української Біблії перекладу П. Куліша. Було підготоване спеціальне видання і, як подарунок було розповсюджено 4 тис. примірників. Це видання було профінансоване програмою М-21.

Усі 14 конфесій, що входять до складу Правління БТ, отримали рекламні матеріали, які були розроблені та випущені Біблійним Товариством для підготовки цього свята у своїх містах та місцевих церквах. Було віддруковано плакати у форматі А1 і А3, а також листівки (запрошення) малого формату разом із спеціальними конвертами, в яких був лист-звернення генерального секретаря УБТ Р.Вовка. Ці спеціальні конверти були підготовані для збору пожертв на проект „Подарунок на Різдво”. Кожна церква мала нагоду прийняти безпосередню участь у даному проекті, метою якого було здійснити тираж і подарувати Дитячу Біблію (спецвипуск SPH) дітям з неблагополучних сімей, у дитячі притулки, в колонії для неповнолітніх, та ніші спеціальні державні установи. Співпрацівниками Біблійного Товариства були проведено багато зустрічей зі священиками, пасторами, щоби задіяти більшу кількість церков, підтримати проведення Дня Біблії та проекту „Подарунок на Різдво”. Аналізуючи пророблену роботу, можна ствердити, що найбільш активними виявилися саме ті, з ким були проведені зустрічі.

Конверти були розроблені з метою, щоб кожний бажаючий, прочитавши листа, поміщеного в ньому, міг покласти туди свою пожертву, вказати своє ім’я та адресу і передати в Біблійне Товариство.

Багато церков активно приєдналися та мали бажанням провести святкування Дня Біблії у своїх містах та населених пунктах.

Херсон: У різних містах пасторів було запрошено на підготовчі зустрічі у лютому та липні. У вересні/жовтні були проведені подальші зустрічі. Плакати, подарункові Біблії та конверти були розповсюджені у всіх церквах, які виявили бажання прийняти участь. Святкування відбулися у кожній місцевій церкві. У Херсоні ввечері була проведена велика публічна зустріч, у якій прийняло участь багато церков. На ній були присутні 2500 чоловік. Було запрошено хори з 5 церков, від різноманітних пасторів були спеціальні 2-хвилинні звернення, православний єпископ з Києва проводив служіння і були подані спеціальні звіти з роботи перекладу Біблії та історія БТ. На телебаченні була проведена зустріч і служила основою для всіх церков. Крім того приймали участь та передавали вітання мер міста і представники з державного комітету в справах релігій. Регіональний директор відвідав місцеві церкви на ранкові служіннях та проповідував на них.

Київ: Святкування в Києві розпочалися з 25 жовтня але, в основному, відбудуться в листопаді. Не заплановано спільних публічних зустрічей, так як церкви хочуть сконцентруватися на місцевих святкуваннях. Це відкриває шлях для подальших тісних контактів між БТ та кожною місцевою церквою. Усі церкви, крім Православної церкви Московського Патріархату, будуть приймати участь. Православна церква Київського Патріархату також прийняла участь. Приймав участь патріарх. У деяких місцях також взяла участь Римо-Католицька Церква. Спершу було надруковано 3 тисячі конвертів, 4 тис. було додано пізніше. Одна деномінація (Адвентисти) повідомила, що їм потрібно 50 тис. брошур і вони виявили готовність надрукувати їх власними силами. Деякі церкви (67) також будуть мати особливе святкування Біблії на Новий Рік. Представники влади були присутні на одному з київських святкувань. Більше, ніж 2500 чоловік було запрошено на святкування в філармонічному залі. Керував цією зустріччю Філарет з Православної Церкви, який на зустрічі підтримав роботу БТ. Президент БТ Глуховський проповідував на цій зустрічі, яку було трансльовано. Зацікавленість зі сторони церков була дуже великою і вони очікують від нас продовження.

Львів: Було вирішено сконцентруватися на меншій кількості церков і провести добре підготоване святкування. Відеоматеріали були трансльовані на телебаченні із зазначенням на екрані банківського рахунку перед і наступного дня після святкування. БТ погодило з банком покривати кошти за переказ, коли люди будуть жертвувати таким способом. Також були проведені регіональні транслювання по радіо. Проект Дня Біблії було також презентовано діловим людям, закликаючи директорів супермаркетів, банків та державних депутатів бути спонсорами програми. Це повинно бути підтримане новими персональними контактами. Одна друкарня запропонувала безкоштовно надрукувати 4 тис. календарів на 2004 рік із інформацією про проект БТ.

Також школа для сліпих попросила дозволу прийняти участь у святкуванні. Схеми святкування були різноманітними. У деяких місцях відбувалися зустрічі лише місцевих церков, в інших – міжконфесійні зустрічі. Часто були присутніми представники міської влади. До цього часу участь прийняли 47 громад та 9 деномінацій. На деяких святкуваннях були присутніми аж до 1500 осіб.

Харків: В січні (на Різдво) в великому Спортивному центрі відбудеться спільне святкування. Сироти й безпритульні діти прийдуть і отримають Біблії та солодощі. Вони будуть співати. Ми очікуємо, що будуть присутніми 4500 чоловік. 25-26 листопада буде святкування в тюрмі для 1600 в’язнів. В’язні підготують різдвяні подарунки для дітей. Працівники Біблійного Товариства відвідали всі владні структури, такі як мерія, податкова та поліція, і подарували Біблії. Найбільш зворушливим досвідом було, коли в міській адміністрації нас попросили молитися за них і вони об’єдналися з нами в Господній молитві. Є плани на додаткові зустрічі з ними. В університеті є біблійна виставка, де студентам пропонується духовна література. Це також підтримується владою.

У святкуванні Дня Біблії прийняли участь:

* Центральний регіон 150 церков;
* Східний регіон 121 церква;
* Південний регіон 87 церков;
* Західний регіон 51 церква.

Всього: 409 церков.

У святкуванні Дня Біблії прийняли участь: * Центральний регіон 150 церков; * Східний регіон 121 церква; * Південний регіон 87 церков; * Західний регіон 51 церква.
Як часто Ви читаєте Біблію?

 Один раз на день
 Два і більше разів на день
 1-2 рази на тиждень
 1-2 рази на місяць
 Рідше

 
Література