This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4ab0908477279/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-26. The original page over time could change.
"Київпастранс": швидкісний трамвай буде безпечним для пасажирів | Українська правда - Київ

"Київпастранс": швидкісний трамвай буде безпечним для пасажирів

Версія для друку     Додати коментар - 9
16.09.2009  10:15


Фото kp.ua
Київський швидкісний трамвай працюватиме нормально і є цілком безпечним для столичних мешканців.

Про це в інтерв'ю "Комсомольській правді" заявив заступник генерального директора "Київпастрансу" Володимир Асадчий, коментуючи заяви про те, що нібито новий трамвай може становити загрозу життю людей.

"Заявляю з усією відповідальністю: наш трамвай буде обслуговувати киян нормально. Зараз дехто підняв істерію: мовляв, кріплення на швидкісній лінії не відповідають нормам. Отож, це наклеп, жодного ризику для пасажирів немає", - сказав він.

За словами Асадчого, не відповідають дійсності і заяви про те, що підприємство нібито не провело випробування.

"Я підкреслюю - усі потрібні випробування на ці кріплення проводилися. Є відповідні документи. Такі кріплення вже успішно працюють на Південно-Західній залізниці, на станції Щорс. Крім цього, ще в листопаді минулого року за цією технологією була обладнана трамвайна гілка в Мінську. З моменту її запуску жодних зауважень до її роботи ні в кого немає", - сказав Асадчий.

Він запевнив, що перед самим запуском київського швидкісного трамвая лінію обов'язково випробують вантажним транспортом.

Що стосується зміни постачальника кріплень, то за словами Асадчого, ті кріплення, які використовували раніше, виявилися дуже незручними в експлуатації.

"Кріплення, які ми використовуємо сьогодні, не тільки надійні, але і зручні. Щоб зняти їх, достатньо одного ключа. Це дуже важливо, адже періодично доводиться змінювати прокладки і вкладки, які зношуються", - додав він.

Асадчий також наголосив, що на кріпленнях, які сьогодні використовують під час реконструкції швидкісного трамваю, "їздить половина земної кулі".

"На них є патенти Німеччини, Росії, Казахстану, Білорусії, України... Які головні аргументи в наших опонентів? Мовляв, ці деталі не здатні втримати рейку. Отож, запевняю вас: притискної сили в них досить", - сказав заступник гендиректора "Київпастрансу".

А підняття такого шквалу невдоволення, за його словами, можна пояснити "несумлінною конкуренцією".

"Ми надали людям усі можливості для співпраці, але, на жаль, як я вже говорив, фірмі, що спочатку поставляла кріплення, не вдалося цілком нас ними забезпечити. Після цього ми звернулися до іншого виробника, і от отут почалася істерія. Але ми ж нікого не відкидаємо! Будь ласка, якщо у вас кращі технології, приходите і показуйте!", - наголосив Асадчий.

Він додав, що при стабільному фінансуванні ділянку швидкісного трамваю від Кільцевої дороги до зупинки "Бульвар Івана Лепсе" планують відкрити до кінця року, а до кінця 2010 року закінчити другий відрізок.

Коментарі - 9
AnnaPetrovna - 17.09.2009 18:06
Как из Швейка:" ...в жертву принес себя сам изобретатель, а потом городу пришлось платить его вдове возмещение."
Yarilo2 - 17.09.2009 07:25
При такому характері At1 могла б бути і красивіше. :-))
svet03 - 17.09.2009 00:35
At1 - 16.09.2009 15:28 Вика, ты б хоть не позорилась, сходи один раз на вокзал и посмотри на "ржавые" рельсы. Можешь спросить там, почему рельсы у них не ржавеют, а у Черновецкого они за неделю в хлам проржавели. :-)))

И завязывай с легким алкоголем, а то уже "белочка" к тебе стучится в дом.
At1 - 16.09.2009 15:28
А ничего, что ржавчина вызывает коррозию металла? Ничего. Просто ржавчина и коррозия металла это одно и то же.

И где , интересно, АТ1 видела ржавые рельсы у действующего трамвая?
По бокам там где колесо не касается рельза.

И сколько новыерельсы должны пролежать, чтобы сплошь покрыться ржавчиной?

После дождя недели достаточно.

Еще вопросы?
4mari - 16.09.2009 15:08
А ничего, что ржавчина вызывает коррозию металла? И где , интересно, АТ1 видела ржавые рельсы у действующего трамвая? И сколько новыерельсы должны пролежать, чтобы сплошь покрыться ржавчиной?
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Софію та Андріївську церкву відремонтують на 15 мільйонів
Проект залізниці з Києва до Борисполя коштуватиме більше мільйона
Велику кільцеву дорогу скоротять вдвічі?
Київ починає хворіти
У мерії мовчать про землю, щоб не спровокувати її перепродажу
    ПУБЛІКАЦІЇ
9
Нерухомість
21.10, 11:58

Прогулянки Жовтневою лікарнею, або київська антиутопія

Продовження "Сталкеру" можна знімати в центрі Києва, за 300 метрів від адміністрації президента. Начетверо розкопана, розрита Олександрівська лікарня, вона ж Жовтнева, лежить в будівельних руїнах і смітті, чекає на художника, якому потрібна якісна антиутопія на шару.
Велосипедисти самі намалювали першу велодоріжку у Києві
Таким Київ ви ще не бачили!
Велосипедистки проїхали центром міста у сукнях з квітами
    КОЛОНКА АВТОРА
25.10.2010, 12:32
Ірина Федорів

Комунальні тарифи: потрійні прибутки в Країні Дурнів

Мешканці Коцюбинського, що поблизу Києва,з жахом чекають на нові платіжки й тарифи за опалення. Навіть багатоповерхівки з модульними котельнями, що обладнані лічильниками, не можуть захистити мешканців від монополії й свавілля місцевої влади.
22.10.2010, 14:39
Елена Овраменко

Фальсификация лекарств в Киеве: ситуация приближается к критической

За последние годы в Киеве появилось множество аптек и аптечных супермаркетов. Как не странно, на центральных улицах нашего города они встречаются, чуть ли не чаще, чем любые другие учреждения. Поэтому снабжение аптек разного рода фальсифицированными или некачественными лекарствами поставлено на широкую ногу. Есть где развернуться, так сказать.