НАЦІОНАЛЬНИЙ
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР
ЗІ СПІВРОБІТНИЦТВА З ЄC
У СФЕРІ НАУКИ І ТЕХНОЛОГІЙ
FP7
NATIONAL
INFORMATION POINT
UKRAINE
 

 English

   Ви знаходитесь: Головна сторінка


Структура Генерального Директорату з досліджень Європейської Комісії





Представництво Європейської Комісії в Україні
 
 


Причорноморське економічне співробітництво (BSEC)




Організація Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) - об’єднання, яке було започатковано наприкінці 1990 року та має на меті активізацію співпраці причорноморських i прилеглих до цього регіону країн. Зараз до складу ОЧЕС входить 12 країн: Албанія, Арменія, Азербайджан, Болгарія, Грузія, Греція, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина та Україна.

Хоча початковим завданням ОЧЕС було зміцнення регіональної торгівлі та економічного співробітництва у Чорноморському басейні, організація значно розширила свою діяльність. Зараз, відповідно до Статуту країни-члени співпрацюють у таких напрямках: торгівля та економічний розвиток; банківська справа i фінанси; зв'язок; енергетика; транспорт; сільське господарство i агропромисловiсть; охорона здоров'я i фармацевтика; охорона навколишнього середовища; туризм; наука i техніка; обмін статистичними даними та економічною інформацією; співробітництво між митними та прикордонними органами; гуманітарні контакти; боротьба з організованою злочинністю, незаконною торгівлею наркотиками, зброєю та радіоактивними матеріалами, тероризмом та нелегальною міграцією тощо.

Протягом діяльності, ОЧЕС зробила значний внесок у розвиток довірливих та партнерських відносин між своїми країнами-членами. Організацією було створено декілька робочих груп з пріоритетних напрямів співпраці, таких як: енергетика, транспорт та інші. Так було створено і Робочу групу з питань науки і технологій. Оскільки економічне зростання та процвітання тісно пов’язані із розвитком науки і технологій, ОЧЕС, як і ЄС приділяє значну увагу зростанню інвестицій у науково-дослідний сектор.

У вересні 2005 року у м. Афіни було прийнято План дій з питань науки та технологій. Планом дій визначається пріоритетні сфери для співробітництва: людський потенціал, інфраструктури, інновації, створення потенціалу використання можливостей. Створення Фонду з розвитку проектів надасть можливості фінансової підтримки дослідникам з різних країн (на підготовчому етапі підготовки великих проектів та на конкурентній основі).




  INVENTORY OF BLACK SEA REGIONAL ACTIVITIES OF THE EUROPEAN COMMISSION

  BSEC Action Plan on Cooperation in Science and Technology

  Declaration of the Ministers Responsible for Science and Technology of the BSEC Member States

  BSEC and Cooperation in Science and Technology

  Meeting of the Ministers responsible for Science and Technology of the Black Sea Economic Cooperation (BSEC) Member States, Athens 28 September 2005

  Причорноморське наукове співробітництво. План дій.




Thematic Workshops within the BSEC activity



  Thematic Workshop ‘Food, Agriculture, Biotechnology - FAB’

  Thematic Workshop on ‘Energy’

  Thematic Workshop on ‘Environment’





 
На початок   :  Головна  :  Про НІП України  :  РП7  :  Події та заходи  :  Мережа НІП України  :
:  Публiкацiї  :  Бюлетені  :  Бази даних НІП України  :  Kонтактна iнформацiя  :