This version of the page http://www.ukrinform.ua/ukr/static/subjects/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-17. The original page over time could change.
Новини України та світу: Українське національне інформаційне агентство УКРІНФОРМ
17 жовтня 2010
Клієнтам
Логін 
Пароль 
 Рус  /  Eng     RSS 
  • 2010.08.11
    Процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотнім - В.Янукович
    Процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотнім. На цьому наголосив Президент Віктор Янукович, реагуючи на сьогоднішній відкритий лист Міжнародного інституту преси, повідомляє прес-служба Глави держави. "І я ніколи не допущу повернення до цензури чи будь-яких інших методів тиску на журналістів. Факти, які наводяться в листі Міжнародного інституту преси, були детально розслідувані і по них зроблені серйозні висновки", - зазначив В.Янукович.



  • 2010.08.11
    С.Тігіпко оприлюднив прогнозні макропоказники на 2011 рік
    Уряд склав прогноз основних макропоказників на 2011 рік. Основні з них оприлюднив сьогодні на брифінгу в Кабміні віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко. Зокрема, за словами віце-прем'єра, у 2011 році уряд планує номінальний ВВП у розмірі 1 трильйон 250 мільярдів гривень, зростання ВВП на рівні 4,5 відсотка. Наступного року прогнозується інфляція на рівні близько 10 відсотків, дефіцит бюджету державного сектору на рівні 3,5 відсотка з урахуванням дефіциту бюджету НАК "Нафтогаз України" та місцевих бюджетів. Загалом передбачається, що дефіцит Державного бюджету становитиме 3 відсотки.



  • 2010.08.10
    Про деякі аспекти меморандуму між Україною та МВФ - заява прес-служби Кабінету Міністрів
    "Нинішній владі, яка отримала у спадок країну-боржника, вдалося в ході переговорів з російськими партнерами знизити ціну на імпортований газ до 230 доларів. Але оскільки увесь час жити в борг неможливо, виникла необхідність, відповідно до законів ринкової економіки, змінювати ціну для населення, підвищуючи її на 50%. Іншого шляху зберегти економічну незалежність України, стабілізувати фінансову ситуацію, зменшити розмір державного боргу, припинити руйнування вітчизняної нафтогазової галузі і системи житлово-комунального господарства просто не існує



  • 2010.08.10
    Лісові пожежі можуть призвести до подальшого прискорення процесу зміни клімату - екологи
    "Збільшення концентрації СО2 в атмосфері призводить до дисбалансу кліматичної системи, зокрема до збільшення кількості і тривалості "хвиль спеки", що, у свою чергу, сприяє зростанню кількості пожеж. З іншого боку, емісія лісами СО2 внаслідок лісових пожеж є одним з важливих чинників впливу на клімат", - йдеться в повідомленні прес-служби WWF Росії. "Утворюється "замкнуте коло": збільшення емісії СО2 призводитиме до теплішого клімату з великою кількістю посух, що, у свою чергу, призведе до посилення загрози пожеж



  • 2010.08.09
    Температура повітря у Києві знову б'є рекорди
    За даними спостережень метеорологічної станції Центральної геофізичної обсерваторії, за три останні дні температура повітря у Києві рішуче наближалася до абсолютного температурного рекорду серпня 39,3С, який був зафіксований 20 серпня 1946 року. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив заступник директора Центральної геофізичної обсерваторії Михайло Довгич.



  • 2010.08.09
    Обсяг ринку купівлі-продажу землі в Україні в I кварталі знизився на 25%
    За інформацією Держкомзему, обсяг ринку купівлі-продажу землі в Україні в I кварталі поточного року знизився на 25%, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на газету "Коммерсант-Украина". Падіння могло виявитися і більш значнішим через дворазове зменшення вартості ділянок, але воно було компенсоване збільшенням у півтора рази обсягу площ, які продаються. За словами експертів, до кінця року ціни можуть впасти ще на 30%



  • 2010.08.07
    Указ Президента України про рішення РНБО "Про невідкладні заходи щодо запобігання пожежній небезпеці в Україні"
    Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: 1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 5 серпня 2010 року "Про невідкладні заходи щодо запобігання пожежній небезпеці в Україні".2. Контроль за виконанням цього Указу покласти на Першого віце-прем'єр-міністра України та Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.



  • 2010.08.06
    Уряд посилив протипожежні заходи у період спеки
    Президент України Віктор Янукович сьогодні у Києві провів зустріч із міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим, на якій обговорено питання боротьби з лісовими пожежами та заходи з попередження їхнього виникнення. А.Могильов доповів В.Януковичу, що у зв'язку з несприятливими погодними умовами ситуація на сьогодні складна, але найбільшу тривогу викликає Дніпропетровщина. Він зауважив, що є підстави вважати, що підпали у Дніпропетровській області здійснюються навмисне



  • 2010.08.06
    Уряд створить систему для підвищення якості інвестиційних проектів - Андрій Клюєв
    На засіданні опрацьовано кілька документів щодо підготовки та реалізації інвестиційних проектів. Зокрема, йдеться про проект постанови Кабінету Міністрів "Про запровадження системи підготовки та відбору інвестиційних проектів в реальному секторі економіки з метою залучення коштів для їх реалізації та надання державних гарантій за запозиченнями, залученими для їх фінансування"



  • 2010.08.06
    Бюджетно-контрольне управління США вирішить долю української заявки на постачання літаків-заправників для Пентагону
    Бюджетно-контрольне управління (GAO) США розглядає протест компаній US Aerospace та українського Авіаційного науково-технічного комплексу ім. Антонова (АНТК) щодо відхилення заявки на участь у тендері ВПС США на постачання літаків-заправників нового покоління KC-X. Консорціум US Aerospace 2 серпня 2010 року подав до GAO протест на відмову Пентагону розглядати її заявку



  • 2010.08.05
    Президент розкритикував виконання рішення уряду щодо протипожежної безпеки
    Президент Віктор Янукович на екстреному засіданні Ради національної безпеки та оборони жорстко розкритикував виконання рішення уряду щодо заходів протипожежної безпеки з боку окремих посадовців та місцевих органів влади. Засідання проходить у державній резиденції на Південному узбережжі Криму."Останні дні я уважно стежив і працював з урядом у зв'язку з величезною загрозою пожеж, і мене непокоїть ситуація в регіонах України з невиконання заходів протипожежної безпеки"



  • 2010.08.05
    МВС припинило діяльність транснаціонального угруповання, що займалося продажем людських органів
    Департамент боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми у взаємодії з Держприкордонслужбою припинили діяльність транснаціонального угруповання, що займалося продажем людських органів та "чорною трансплантологією". Про це повідомив начальник цього Департаменту Юрій Кучер на прес-конференції в МВС, передає кореспондент УКРІНФОРМу. За словами Ю.Кучера, до складу організованої злочинної групи /ОЗГ/ входили громадяни України та Ізраїлю. Очолював організацію "чорних трансплантологів" ізраїльський підданий.



  • 2010.08.05
    Визначилися учасники плей-офф футбольної Ліги чемпіонів
    Напередодні відбулися футбольні матчі-відповіді третього відбіркового раунду Ліги чемпіонів. Як повідомляв УКРІНФОРМ, київський клуб "Динамо" переміг у гостях бельгійський "Гент" - 3:1 (1:0). М'ячі забили Денис Гармаш (32-а хвилина), Артем Мілевський (55) та Олег Гусєв (90) - у киян; Еліман Кулібалі (84) - у господарів.Перша гра у Києві також завершилася перемогою українців - 3:0. Отже, "Динамо" упевнено вийшло до плей-офф групового турніру Ліги чемпіонів, жеребкування якого відбудеться 6 серпня.



  • 2010.08.03
    У найближчі десять днів в Україні спостерігатиметься рекордно висока температура повітря - М.Кульбіда
    У найближчі десять днів на всій території України, за винятком західних областей, спостерігатиметься рекордно висока температура повітря, що сягатиме 40 градусів. Про це повідомив на брифінгу начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда. "Зважаючи на розвиток атмосферних процесів, протягом найближчих десяти днів ситуація може тільки погіршуватись. Величезні прогріті повітряні маси знаходяться тут, і східними, північно-східними, інколи південними вітрами будуть надходити в Україну.



  • 2010.08.03
    Держгірпромнагляд просить роботодавців, зважаючи на спеку, "пом'якшити" умови праці
    Держгірпромнагляд звернувся до своїх територіальних органів з проханням ініціювати перед суб'єктами господарювання вжиття ними заходів щодо послаблення несприятливої дії високої температури. Зокрема, суб'єктам господарювання, які ведуть роботи просто неба, пропонується запровадити ранній початок робочого дня і, відповідно, - його закінчення. Зменшити тривалість робочих змін. Збільшити обідню перерву з 13-00 до 16-00 години.



  • 2010.08.02
    Синоптики попереджають про надзвичайно сильну спеку в найближчі п'ять днів
    У найближчі п'ять днів в Україні, крім західних областей, утримуватиметься суха спекотна погода з температурою 35-39. У східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та місцями в степовій частині Криму термометри показуватимуть 40-42. Згідно з їхнім прогнозом, упродовж 3-4 серпня очікується висока (4 класу) та надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека, 5-6 серпня переважно надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.



  • 2010.08.1
    Від сьогодні підвищено ціни на газ
    В Україні з сьогоднішнього дня підвищуються ціни на газ для населення і підприємств теплоенергетики. Національна комісія регулювання електроенергетики своїми постановами від 13 липня збільшила на 50% з 1 серпня 2010 року відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, які забезпечують опаленням і гарячим водопостачанням населення.



  • 2010.07.31
    МОЗ рекомендує заходи для послаблення несприятливої дії високої температури
    У серпні, за прогнозами керівника Українського Гідрометцентру, в Україні очікується спекотна погода - 40-42 градуси спеки. У зв'язку з такими погодними умовами, не характерними для клімату України, санітарна служба рекомендує здійснити ряд заходів для послаблення несприятливої дії високої температури в житлових та громадських будинках, офісних приміщеннях



  • 2010.07.30
    Підвищення рейтингів України дозволить зменшити вартість іноземних кредитів - С.Тігіпко
    Підвищення рейтингів України дозволить зменшити вартість іноземних кредитів як для держави, так і для приватних позичальників. Так віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко прокоментував рішення міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's, яке підвищило довгостроковий рейтинг України по зобов'язаннях в іноземній валюті на одну сходинку - до "В плюс" з "В", а довгостроковий рейтинг у національній валюті - до "ВВ мінус" з "В плюс".



  • 2010.07.30
    Більше 100 тис. туристів не можуть виїхати з Греції через страйк вантажоперевізників
    Курорти Північної Греції через страйк вантажоперевізників опинилися майже в повній блокаді. Вже четвертий день сюди не завозяться продукти харчування, на АЗС відсутній бензин. Через це більше ста тисяч туристів з Румунії, Болгарії, Сербії, Македонії, як і греки з інших регіонів країни, не можуть повернутися додому на своїх автомобілях



  • 2010.07.30
    За 40 років населення України скоротиться на 10 мільйонів - прогноз експертів
    Головна причина очікуваної демографічної біди - низька народжуваність, зазначають дослідники: минулого року на тисячу українців припадало всього 11 новонароджених. Проте, це порівняно з народжуваністю практично у всіх країнах Східної Європи (в даному регіоні тільки у росіян і білорусів на одного немовля народжується більше), а також в Люксембурзі, Бельгії, Іспанії і Греції.






  • Сторінки:    1 2 3  ... 117





    • Трагедія на Дніпропетровщині
    • Все про субсидії
    • Примхи погоди
    • Газові угоди
    • Пенсійний вік
    • Вибори: час місцевий
    • 2010.10.15 17:15:00 В.Путін готовий розглянути можливість участі України в Митному союзі і ЄЕП
    • 2010.10.15 19:45:00 Росія доброзичливо ставиться до пропозиції України про перегляд ціни на газ - С.Шматко
    • 2010.10.15 13:06:00 Мірча Луческу: "Той, хто вийде на поле, зобов'язаний зіграти добре"
    • 2010-10-17 01:47:00 Найдорожчий бренд Молдови оцінюється в $12 млн
    • 2010-10-17 01:01:00 У Буковинському селі Їжівці народжуваність втричі перевищує смертність
    • 2010-10-17 00:12:00 Стати губернатором власного острова - реально
    • 2010-10-17 00:10:00 Сербія побудує 400-вольтову ЛЕП до Македонії
    • 2010-10-16 23:23:00 Тренер врятувала життя легкоатлетки на Іграх Співдружності в Делі
    • 2010-10-16 23:22:00 Мера американського міста Сан-Габріель звинувачують у крадіжці
    • 2010-10-16 22:47:00 Індонезія побудує підводний човен і купить ще два
    • 2010-10-16 22:20:00 Римський Колізей відкриває моторошні підвали, в яких сиділи леви для видовищ
    • 2010-10-16 21:03:00 "Металіст" переміг у Харкові луцьку "Волинь"
    • 2010-10-16 18:37:00 Перша на заході України "Колиска надії" буде в Ужгороді
    • 2010-10-16 18:19:00 Курси коминярів поповнять кваліфікованими кадрами старовинний цех у Львові
    • 2010-10-16 18:13:00 На Харківщині усі школи й дитсадки обладнають фільтрами доочистки води - Михайло Добкін
    • 2010-10-16 18:08:00 На Львівщині прикордонники запобігли спробі переправити через держкордон 90 пневматичних гвинтівок
    • 2010-10-16 18:04:00 Монтаж скляних фасадів розпочався в новому терміналі аеропорту "Львів"
    • 2010-10-16 17:56:00 У Києві почалася "Подорож у країну мрій"
    • 2010-10-16 17:41:00 Справу щодо хабарництва державних чиновників передано до суду на Львівщині
    • 2010-10-16 17:33:00 За право частувати гостей Євро-2012 змагаються кулінари на Львівщині
    • 2010-10-16 17:07:00 Київські динамівці перемогли у столиці львівські "Карпати"
    • 2010-10-16 17:05:00 Найдовша в світі канатна дорога відкрилася у Вірменії
    • 2010-10-16 16:55:00 У результаті аварії на китайській шахті 17 осіб залишаються заблокованими під землею
    Всі новини


    Брифінг віце-прем'єр-міністра України Бориса Колеснікова про хід підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу
    Детальніше
    • Відеозвіти
    • Укрінформ-відео на YouTube
    • 19.10.2010 10.00 Київ "Реабілітація культурної спадщини історичних міст"
    • 18.10.2010 15.00 Київ "Виставка "Ukrainian MICE Workshop 2010". (Перша всеукраїнська виставка послуг, пов"язана з діловим туризмом і корпоративним відпочинком"
    • 18.10.2010 14.00 Київ "Українська Греція: трудова міграція та торгівля людьми"
    • 18.10.2010 13.00 Київ "Як сьогодні стабілізувати продовольчий ринок"
    • 15.10.2010 10.00 Київ "Земельні частки для "мертвих душ"
    Усі заходи