This version of the page http://www.qz.com.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-16. The original page over time could change.
Головна - Дипломні роботи, курсові роботи, дипломные работы, курсовые работы - більше 500 проектів

Дипломні роботи | Курсові роботи | Рефераты | Контрольные работы| Розрахунки для курсових та дипломних проектів

 
 
Головна
Навчальна література
Дипломні роботи
Курсові роботи
Контакти
Пошук
Мапа сайту
їх суть їх суть та значення Аналіз комплексних статей витрат Місце та роль інновацій у системі господарювання Методи розрахунку амортизації ОЗ Новини Облік довгострокових фінансових вкладень Облік операцій по відвантаженню і реалізації продукції (передачі робіт Особливості інноваційних процесів в умовах ринкової економіки Поняття світової економіки Становлення та розвиток теорії інновацій Сутність теорії “довгих хвиль” М.Д.Кондратьєва та її зв’язок з інноваційною теорією Й.Шумпетера Сучасні світові тенденції розвитку інновацій Теорія економічного розвитку Й.Шумпетера Фактори завдання зміст і порядок складання нововведення послуг) цілі
Дипломні проекти
Курсові проекти








Аналіз

Аналіз - це метод пізнання явищ, предметів та процесів шляхом розчленування на складові частини, що дозволяє проникнути в глибинну сутність досліджуваного процесу, зрозуміти взаємозвязок між окреми-ми частинами та явищами в цілому, залежність його від різних факторів. Аналіз повязаний з активними спри-йняттям людиною реальної дійснос-ті. Зворонтьою стороною є синтез. Синтез- це метод пізнавання явищ предметів і явищ, процесів шляхом обєднання їх складових частин в єдине ціле. Аналіз і синтез являють собою діалектичну єдність. Вони є засобами пізнання господ. д-сті. Роль економ. аналізу в системі як дисципліни можна показати опосе--редковано через його місце в с-мі упр-я. Науково обгрунтоване упр-я н\г та окремимим його галузями, п-вами не можливе без знання ек.зако-нів, механізму їх дії та використання їх у практиці господарювання.
Зміст аналізу, як науки витікає з тих завдань, які він виконує:
-перевірка обгрунтованості, опти-мальності і реальності бізнес-планів (критеріальних значень показників),
-оцінка ступеня виконання бізнес-планів (зміни критеріальних значень показників),
-встановлення та вимір впливу окремих факторів на показники д-сті п-ва, яке досліджкється ,
-зясування причин, які зумовлюють вплив окремих факторів ,
-визначення резервів в-ва,
-напрацювання заходів спрямованих на мобілізацію встановлених резер-вів ,
-контроль за їх ходом впровадження заходів, спрямованих на мобілізацію резервів в-ва.

Додати коментар
 
Аналіз ліквідності балансу

Ліквідність (плинність) балансу - рівень покриття зобовязань активами п-ва. Ліквідність активів -величина обернена ліквідності балансу за часом перетворення активів у грошову форму. Чим менше часу портібно для перетворення окремого виду активу у грошову форму тим вища ліквідність балансу.Оцінка ліквідності балансу проводиться з метою визнач-ня кредитоздатності п-ва. Аналіз ліквідності балансу зводиться до порівняння коштів активу, із зобовязаннями пасиву (погрупованими за термінами їх повернення і розміщеннями в поряд-ку зростання термінів)
Активи групуються за рівнем ліквід-ності п-ва:
(А1)-найбільш ліквідні активи-грош. кошти і короткотермінові фін вкладення,
(А2)-активи,які швидко реал-ся -ДЗ,
(А3)-активи , які реал-ся повільно-кошти статті "запаси і затрати", р2-кошти ст. 120 "витрати майбутніх періодів "=ст. 040 "Довгостр. Фін. Вкладення" і ст. 050 "розр-ки з учасниками "р. 1балансу
(А4)-активи , які реал-ся важко-кошти статті "обор запаси" . Та позаобігові активи "-кошти статей включених в попередню групу розділу 1 балансу.
Пасиви групуються за швидкістю їх можливої оплати п-вом:
(П1)-найбільш термінові зобовязання -кредити і позики , що не погашені в строк , КЗ
(П2)-короткотермінові пасиви -короткотермінові кредити та позичені кошти ,
(П3)-довготермінові пасиви -довготер. кредити та позичені кошти,
(П4)постійні пасиви -кошти розділу 1 балансу.

Додати коментар
 
Оперативний економічний аналіз, його сутність і значення

Оперативний Е.А. проводиться безпосередньо в ході госп. д-сті або слідом за її здійсненням з метою оперативного впливу на техніко-ек. показники п-ва і його стр-них підрозділів. При цьому осн. інф-цію для аналізу постачає оперативний облік, що включає пасивне очіку-вання звітних даних. Намагання поєднати проведення аналізу з про-цесом в-ва з відносно невели-кими вир-чими етапами (доба, тиждень) зумовлюється потребами активізації ек. роботи, включення аналізу в с-му опер. упр-я п-вом . Отже завданням опер. аналізу є не лише виявлення негативних явищ, а й сприяння їх своєчасному виправленню протягом певного періоду, що дає змогу реально поліпшити кінцеві наслідки роботи п-ва. Інф-ю для опер аналізу в основному отримують каналами автоматизованих с-м упр-я і оброб-ляють із застосуванням стандартних програм на персональ-них компюте-рах. Незважаючи на великі технічні можливості компю-терних с-м в опер. аналізі свідомо звужують коло питань, проблем і показників робо-ти, а звідси і зменшують обсяг інф-ції, яку збирають. Проте таке обме-ження безпосередніх обєктів аналізу не повинне погіршити якість вис-новків і рекомендацій, зменшити їх цінність дляя упр-я.
Роз-к опер аналізу їз самого початку зумовлювався вимогами поточного упр-я, тому він щільно примикає до науки її практики упр-я.

Додати коментар
 
Аналіз прибутку

Обєктом особливої уваги на б-я п-ві є прибуток від реал-ції. Проведення аналізу прибутку від реал-ції дозволяє:
-оцінити резерви підвищ. ефекттивності в-ва
-сформувати упр. рішення зп викор-ням виробничих факторів. Прибуток від реал-ції п-ції залежить від 4-х факторів першого рівня підпоряд-кованості: обєму реал-ції п-ції в натуральних вимірниках Q, її стр-ри D,с\в С і рівня цін Б.Модель залежності :
П= Qзаг* Ді *(рі-Сі), де п-к-сть найменувань виробів в номенк-латурі. Для спрощення процедури аналізу м. б. викор-ний слід. порядок вивчення впливу факторів на прибуток:
1 досліджується вплив факторів першого порядку (ціна реал-ції і с\в) на прибуток від 1-ці п-ції по кожному найменуванні
2 досліджується вплив факторів 2-го порядку на середню величину прибутку на 1-цю п-ції
3 оцінюється вплив загального обєму випуску п-ції і прибутку від 1 п-ції на прибуток.

 

Додати коментар
 
Інші:
  • Оцінка структури управління організацією
<< Початок < Попередня 1 2 Наступна > Кінець >>

Всього 1 - 5 з 8
 

Дипломні роботи, дипломні проекти, курсові роботи, курсові проекти - qz.com.ua