This version of the page http://www.lustration.org.ua/?p=2110 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-13. The original page over time could change.
Люстрація » “Свіча моління” у Львові

Рубрикатор

Фотонавігатор

“Свіча моління” у Львові

20 червня, пізнього вечора за дощової вітряної погоди понад 1000 львів’ян і гостей міста прийшли на площу перед пам’ятником Тарасові Шевченку вшанувати пам’ять жертв Геноциду-Голодомору 1932-1933 років. Акція у Львові проводилась в межах тривалої міжнародної кампанії «Не дамо згасити свічу пам’яті!».
Відповідно до програми заходу, з урочистим словом-посланням до учасників дійства звернувся Народний артист України Святослав Максимчук. Далі відбувся молебень за невинно вбитих під час страшної трагедії організованого Голоду в Україні за участю представників Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Православної Церкви, Римо-Католицької Церкви, Вірменської Апостольської Церкви. Після молебеня співачка Софія Федина виконала авторську пісню «Молитва за Україну».
Завершилася акція співом Церковного гімну України «Боже великий, єдиний». Запам’ятався момент дійства, коли викладена організаторами свіча на площі почала гаснути і люди, щоб продовжити горіння, доповнили її власними свічечками.
В поминальних урочистостях взяли участь відомі громадські діячі, політики, представники влади, але жодних промов не було. В цьому полягала особливість заходу.
За підтримки громадськості «свіча пам’яті» набрала ходу і крокує Україною і Світом. В листопаді, обійшовши Світ, свіча повернеться в Україну.
Ми пам’ятаємо заради майбутнього.

Молодіжний рух захисту національних інтересів



Ваш коментар

  • Громадське голосування

    На дострокових парламентських виборах Ви би проголосували за?

    Переглянути результати

     Загрузка ...
  • Останні записи

    • Акція громадської правозахисної організації «Гідність» на підтримку працівників дніпродзержинського підприємства ТОВ МНП «Ремавтоматика».
    • Напад на участників фестивалю “Гайдамака.UA” в Ірпіні - справа рук антриукраїнця - Вадима Колесніченко!
    • Ганна Герман хоче провести люстрацію - смішно чути!
    • Акція протесту біля приміщення СБУ проти переслідування науковців та істориків.
    • До арешту історика Руслана Забілого - причетний Дмитро Табачник!
  • Анонси

    Акція до Дня Незалежності. Старт Всеукраїнської кампанії "Прапор"
    Вишиванковий фестиваль у Одесі до Дня Незалежності
    Корольовський суд м. Житомира викликає на допит журналістку Олену Гагаузу
    Олег Осуховський про податковий кодекс на телеканалі UBC
    Суд переніс розгляд справ щодо затриманих під час акції проти приїзду патріарха Кирила

    Календар національної пам`яті