This version of the page http://www.spfu.gov.ua/ukr/doc_proj_view.php?id=1499 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-12. The original page over time could change.
Фонд державного майна України
      офiцiйний iнформацiйний сервер      
Пошук Детальний
пошук
 >> Головна >> Проекти нормативних актiв
ukr rus eng
  
  
Моніторинг об'єктів



Текст документу Версiя до друку
Додати свiй коментар
Публiкується мовою оригiналу

ПРОЕКТ

 Вноситься
Кабінетом Міністрів України
______________ М. АЗАРОВ
" ___ " ______________ 2010 р.

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про Державну програму приватизації

1. Затвердити Державну програму приватизації на 2010-2014 роки (додається).

2. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

3. Кабінету Міністрів України у тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом:

подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо приведення законодавчих актів України у відповідність із цим Законом;

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити перегляд і скасування органами виконавчої влади прийнятих ними нормативно-правових актів, які не відповідають цьому Закону.

Голова Верховної Ради України 
 ЗАТВЕРДЖЕНО
Законом України "Про Державну
програму приватизації"
від ____________ 2010 року № ___

ДЕРЖАВНА ПРОГРАМА ПРИВАТИЗАЦІЇ НА 2010-2014 РОКИ

Розділ І. Загальні положення

Приватизація як широкомасштабний соціально-економічний проект трансформації державної власності був розпочатий в Україні в 1992 році і мав на меті в стислі строки забезпечити стратегічні позиції приватної власності в економіці. Але процес приватизації в країні затягся - він триває близько 18 років.

Приватизація не виконала ролі інструмента ринкової трансформації української економіки. Частка державного сектору у ВВП складає 37%, що вище, ніж у більшості розвинених країн світу (у Канаді, Англії, Італії - близько 15%, у США й Німеччині - близько 20%, у Польщі - 25%)1 .

1Інформація Євростату (включно із соціальним сектором)

Приватизація в Україні стала розглядатися як джерело наповнення державного бюджету. Вона недостатньо прив'язана до стратегічного розвитку економіки в цілому та розвитку окремих ключових галузей (інфраструктура, електроенергетика, вугільна промисловість й нафтогазовий сектор, житлово-комунальне господарство).

Програма економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", розроблена Комітетом з економічних реформ при Президенті України, поставила завдання завершити до 2014 року приватизацію як широкомасштабний соціально-економічний проект. Приватизація визнана як важливий резерв забезпечення в Україні економічного зростання.

Державна програма приватизації на 2010-2014 роки (далі - Програма) визначає мету, шляхи і способи, заходи і завдання приватизації на завершальному етапі, коли в Україні сформувалася ринкова економіка та приватний сектор зайняв стратегічні позиції.

У цій Програмі нижченаведені терміни та поняття вживаються в такому значенні (в алфавітному порядку):

1) Галузеві програми розвитку (далі - галузеві програми) - це комплекс взаємопов'язаних завдань і заходів, які спрямовані на розв'язання найважливіших проблем розвитку стратегічних галузей економіки, в тому числі проблеми проведення реформи власності (приватизації).

2) Глибина приватизації - плановий рівень зміни форми власності на державні об'єкти:

для об'єктів груп А, В, Д, Е і Ж, на які не встановлена заборона на приватизацію і які є надлишковими для виконання державою своїх функцій, збитковими і малорентабельними - забезпечення 100-відсоткової зміни форми власності;

для об'єктів групи Г - виконання плану приватизації.

3) Групи об'єктів приватизації - встановлений законодавством про приватизацію розподіл державних об'єктів за кваліфікаційними ознаками для цілей визначення способів приватизації:

Групи А, В, Д, Е та Ж - різні види об'єктів, до яких застосовуються стандартні способи малої та масової приватизації.

Група Г - об'єкти, в силу особливостей яких приватизація здійснюється на індивідуальних засадах.

4) Засади індивідуальної приватизації - передбачають врахування на всіх етапах і процедурах приватизації індивідуальних особливостей підприємства та ринку його товарів (робіт, послуг).

5) Контрольний пакет акцій - для цілей приватизації вважається пакет акцій у розмірі, який згідно ст. 41 Закону України "Про акціонерні товариства" забезпечує кворум голосуючих акцій на загальних зборах акціонерів, що дає можливість власнику (державі або покупцю) здійснювати вирішальний вплив на діяльність відповідного суб'єкта господарювання.

6) Передприватизаційна підготовка (реструктуризація) - оптимізація складу майна, майнових прав та нематеріальних активів і реорганізація підприємств державного сектору.

7) Приватизація як широкомасштабний соціально-економічний проект - спосіб системної реформи власності шляхом масштабного продажу державного майна на законодавчо визначених умовах з метою забезпечення стратегічних позицій приватної власності в економіці. Завершення приватизації означає, що приватизація як спосіб продажу державних об'єктів з метою трансформації відносин власності перетворюється в один із способів управління об'єктами державної власності.

8) Стратегічні галузі - галузі, які грають ключову роль у розвитку економіки, забезпеченні безпеки держави та задоволенні соціально-важливих потреб населення. Оскільки Програма вводить програмно-цільовій підхід до приватизації, необхідно ввести нормативно-правове визначення галузей, які відносяться до стратегічних.

Розділ II. Мета Програми та шляхи досягнення мети

Мета Державної програми приватизації на 2010-2014 роки - сприяти оптимізації частки державного сектору за критерієм збільшення конкурентоспроможності та вивільненню держави від невластивих для неї функцій в умовах ринкової економіки.

Мета цієї Програми досягається наступними шляхами:

1. Забезпечення запланованої глибини та високих темпів приватизації державних об'єктів груп А, В, Д, Е та Ж, на які не встановлена заборона на приватизацію і які є надлишковими для виконання державою своїх функцій, збитковими та малорентабельними.

2. Використання програмно-цільового підходу до приватизації державних об'єктів групи Г у стратегічних галузях.

3. Застосування індивідуальних засад при приватизації стратегічних підприємств, підприємств з ознаками домінування на загальнодержавному ринку товарів (робіт, послуг) та таких, що потребують спеціального підходу в силу того, що використовують при виробництві унікальні ресурси та нематеріальні активи (група Г).

4. Масового включення до приватизації земельних ділянок, на яких розташовані державні об'єкти, які підлягають приватизації, або об'єкти, які були приватизовані без земельних ділянок.

5. Зменшення обмежень для включення державних об'єктів до приватизації за умовою, що це негативно не позначиться на виконанні державою своїх функцій та не створить критичних ризиків для соціально-економічних та природних умов життєдіяльності суспільства.

6. Залучення до приватизації інвесторів, зацікавлених у довгостроковому розвитку підприємств після приватизації.

7. Збільшення привабливості приватизації для інвесторів, створення позитивного іміджу приватизації в українському суспільстві та міжнародній спільноті.

Розділ III. Способи реалізації мети

Для реалізації мети цієї Програми застосовуються наступні способи:

1. Глибина запланованої приватизації в процесі малої і масової приватизації досягається за рахунок введення способів прискореного продажу державних об'єктів, які не користуються попитом у покупців:

- продаж за методом зниження ціни до рівня фактичного попиту без обмеження мінімальної ціни продажу;

- продаж без оголошення ціни;

- дроблення пакетів акцій (менше 25% статутного капіталу акціонерних товариств) та продаж їх окремими лотами на фондових біржах.

2. Програмно-цільовий підхід до приватизації державних об'єктів у стратегічних галузях реалізується через впровадження способу продажу об'єктів групи Г з урахуванням галузевих програм:

- умови підготовки та проведення приватизації об'єктів групи Г визначаються з урахуванням стратегії розвитку галузі, місця об'єктів у розвитку галузі та необхідних заходів із запобігання ризиків для безпеки державі, ринкової конкуренції та навколишнього природного середовища;

- під час приватизації науково-дослідних і проектно-конструкторських організацій та установ враховується їх роль в обслуговуванні галузей (секторів) економіки та підприємств, визначається форма власності на інтелектуальні об'єкти.

З метою забезпечення безперервності приватизаційного процесу в період до введення в дію галузевих програм об'єкти групи Г в стратегічних галузях можуть бути приватизовані на індивідуальних засадах, якщо це не створює загроз для безпеки держави.

Для найбільш повного врахування особливостей підприємств і ринків їх товарів (робіт, послуг) приватизація в окремих галузях може здійснюватися за спеціальними законами, які повинні базуватися на засадах, визначених цією Програмою.

Приватизація державних об'єктів здійснюється з урахуванням чинних спеціальних законів:

приватизація майна підприємств агропромислового комплексу - Закону України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі";

приватизація об'єктів незавершеного будівництва - Закону України "Про особливості приватизації об'єктів незавершеного будівництва";

приватизація холдингових компаній - Закону України "Про холдингові компанії в Україні";

приватизація підприємств, діяльність яких пов'язана з використанням надр, - Закону України "Про надра";

приватизація об'єктів, розташованих у зоні гарантованого добровільного відселення з території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, - Закону України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Перелічені Закони повинні бути приведені у відповідність до засад цієї Програми. Даний перелік спеціальних Законів не є вичерпним.

3. Врахування особливостей об'єктів групи Г при приватизації на індивідуальних засадах досягається наступними способами:

- проведення передприватизаційної підготовки (реструктуризації) підприємств;

- продаж контрольного пакету акцій;

- встановлення умов післяприватизаційного використання об'єкта та вимог до покупців;

- збереження впливу держави за рахунок закріплення у державній власності контрольного пакету акцій; решта акцій підлягає продажу невеликими пакетами на фондових біржах;

- можливість залучення на конкурсних засадах радників (уповноважених осіб) до роботи з підготовки об'єктів до продажу.

4. Для забезпечення масового включення до приватизації земельних ділянок вводяться різні способи їх продажу, які враховують особливості об'єкта і попит покупців:

- продаж державних об'єктів і земельних ділянок, на яких вони розташовані, єдиним об'єктом;

- включення земельних ділянок до статутного капіталу господарських товариств і подальша приватизація способом продажу державних пакетів акцій (часток, паїв);

- здійснення окремого продажу земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти, які були приватизовані без земельної ділянки;

- у випадку відсутності попиту потенційних покупців державних об'єктів або нових власників об'єктів, які були приватизовані без земельної ділянки, приватизація державного об'єкта здійснюється окремо, земельна ділянка передається покупцеві або новому власнику на умовах оренди.

5. Зменшення обмежень для включення державних об'єктів до приватизації досягатиметься наступними способами:

- скорочення переліку критеріїв віднесення державних об'єктів до таких, що мають загальнодержавне значення і не підлягають приватизації, з урахуванням реальності ризиків для безпеки держави, якості виконання державою своїх функцій та можливості виробництва соціально важливих товарів (робіт, послуг) на комерційних засадах;

- обмеження підстав для закріплення пакетів акцій у державній власності; закріпленню у державній власності може підлягати виключно контрольний пакет акцій;

- передача до приватизації всіх пакетів акцій акціонерних товариств розміром менше 50 відсотків статутного капіталу акціонерного товариства, які були закріплені (тимчасово залишені) у державній власності до набрання чинності цією Програмою;

- вилучення державного майна і пакетів акцій акціонерних компаній, які відносяться до непрофільних і неосновних видів діяльності, зі складу державних холдингових компаній, національних і державних акціонерних компаній для подальшої приватизації.

6. Залучення до приватизації інвесторів, зацікавлених у довгостроковому розвитку державного об'єкта, здійснюватиметься наступними способами:

- врахування при проведенні конкурсу бізнес-планів розвитку підприємств після приватизації, наданих покупцями;

- врахування кон'юнктури ринку приватизаційних продажів, вивчення попиту на об'єкти приватизації, залучення до приватизації інвесторів шляхом підвищення рівня поінформованості покупців;

- посилення контролю за виконанням встановлених у договорах купівлі-продажу обов'язкових умов використання державних об'єктів після приватизації; у випадку подальшого відчуження приватизованого об'єкту ці зобов'язання повинні переходити до нового власника;

- створення гарантій прав власників приватизованих об'єктів за рахунок визначення в договорах купівлі-продажу виключних умов, які можуть бути підставами розірвання договору купівлі-продажу і повернення об'єкту в державну власність;

- застосування принципу відкритості інформації про кінцевих покупців або осіб, в інтересах яких придбаваються державні об'єкти, та їх засновників під час продажу пакету акцій (часток, паїв) більше 25 відсотків статутного капіталу господарських товариств і єдиних майнових комплексів;

- обмеження допуску до приватизації державних об'єктів осіб, зареєстрованих в офшорних зонах чи країнах, включених FATF до списку країн, що не співпрацюють у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом.

7. Збільшенню привабливості приватизації для інвесторів і створенню позитивного іміджу приватизації в українському суспільстві та міжнародної спільноти сприятиме:

- максимальне використання конкурентних способів при продажу державних об'єктів, що збільшує довіру до результатів приватизації у інвесторів та громадськості;

- запровадження продажу контрольних пакетів акцій акціонерних товариств, які відносяться до об'єктів групи Г, на конкурсах з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону, що забезпечує змагальність і рівний доступ інвесторів до приватизації;

- забезпечення прозорості та публічності всіх приватизаційних процедур, що створить ефективні бар'єри проти корупції;

- проведення відчуження державного майна і структурних підрозділів, що відокремлюються від державних об'єктів в процесі реструктуризації, виключно за процедурами приватизації;

- підтримка зацікавленості трудових колективів і керівництва підприємств державного сектору у приватизації своїх підприємств шляхом встановлення пріоритетів і пільг під час продажу акцій.

- провадження інформаційно-пропагандистської та рекламної діяльності з питань здійснення приватизації, висвітлення приватизаційних процесів шляхом оприлюднення в засобах масової інформації.

Розділ IV. Заходи з реалізації мети

Реалізація мети цієї Програми здійснюється у три етапи:

Перший етап (2010 р.) - це період, коли приватизація державних об'єктів здійснюється на базі діючого законодавства і створюється необхідна правова, нормативна та організаційна база для переходу до приватизації на засадах цієї Програми.

Заходи з забезпечення переходу до приватизації на засадах цієї Програми включають:

1. Внесення змін і доповнень до законодавства, нормативно-правове забезпечення процесу приватизації на засадах, визначених цією Програмою.

2. Підготовка до переходу на приватизацію об'єктів групи Г в стратегічних галузях на основі галузевих програм.

3. Здійснення передприватизаційної підготовки (реструктуризації) і приватизації об'єктів групи Г на індивідуальних засадах.

4. Зменшення обмежень для включення до приватизації державних об'єктів.

5. Формування масиву державних об'єктів, які підлягають приватизації протягом 2011-2012 років.

Другий етап (2011-2012 рр.) - це етап завершення продажу об'єктів малої і масової приватизації та об'єктів, приватизація яких розпочалась до набрання чинності цією Програмою. Перехід до приватизації на нових засадах, визначених цією Програмою.

Заходи із забезпечення реалізації мети цієї Програми на другому етапі включають:

1. Залучення до приватизації всього масиву об'єктів груп А, В, Д, Е і Ж, а також тих, приватизація яких розпочалась до набрання чинності цією Програмою, і завершення їх продажу до кінця 2012 року.

2. Завершення процесу закриття сертифікатної приватизації.

3. Впровадження приватизації державних об'єктів разом з земельними ділянками, на яких вони розташовані, продаж земельних ділянок, на яких розташовані приватизовані раніше об'єкти;

4. Впровадження з 2012 року приватизації об'єктів групи Г стратегічних галузей з урахуванням галузевих програм.

5. Додержання вимог прозорості та публічності приватизаційних процедур, забезпечення інформаційної підтримки приватизації.

6. Вивчення попиту на об'єкти групи Г та інформування потенційних покупців про плани їх продажу, в тому числі й потенційних іноземних інвесторів.

7. Формування масиву державних об'єктів групи Г, приватизація яких завершується у 2013-2014 роках.

Третій етап (2013-2014 рр.) - заключний етап дії цієї Програми. До кінця 2014 року завершується приватизація як широкомасштабний соціально-економічний проект, який розпочався в Україні в 1992 року. Органи приватизації виконали свої функції щодо реалізації реформи власності шляхом масштабного продажу державних об'єктів з метою забезпечення стратегічних позицій приватної власності в українській економіці. Здійснюється підготовка до необхідних інституційних змін (законодавства і функцій органів управління), викликаних перетворенням процесу приватизації як проекту реформ у процес продажу державних об'єктів як функції управління об'єктами державної власності.

Заходи з реалізації мети цієї Програми на третьому етапі:

1. Завершення процедур продажу об'єктів групи Г, на яких заплановано здійснити зміну форми власності.

2. До кінця 2014 року завершення приватизації як широкомасштабного соціально-економічного проекту трансформації державної власності.

3. Зміна законодавства у сфері приватизації в зв'язку із завершенням приватизації як широкомасштабного соціально-економічного проекту.

4. Переорієнтація діяльності органів приватизації на цілі й завдання обліку та управління державним майном.

Розділ V. Очікувані результати

Виконання Програми дасть змогу:

1. В основному завершити масштабний процес трансформації відносин власності у державному секторі. Програма забезпечує умови для того, щоб у процес приватизації були включені всі об'єкти, подальше перебування яких у державній власності є економічно недоцільним. Приватизація повинна стати значним резервом забезпечення економічного зростання.

2. Знизити частку державного сектору в українській економіці не менше ніж до 25-30% ВВП. У державному секторі буде сформований виробничий комплекс, який в сучасних умовах України спроможний забезпечити ефективне виконання державою своїх функцій.

3. Збільшити рівень капіталізації активів державного сектору в три рази.

4. Масштабно залучити приватний капітал, в тому числі іноземний капітал, що стане вирішальним фактором прискорення структурної перебудови української економіки, створення потужних вертикально інтегрованих структур, які будуть конкурентоспроможними на світових ринках, проведення модернізації виробництва, впровадження нових технологій та видів продукції, сучасного менеджменту.

5. Створити базу для широкого розвитку малого і середнього бізнесу, який порівняно легко і швидко адаптується до ринкових умов. Для населення України відкриються нові можливості до економічної самореалізації.

6. Зменшити навантаження на державу з управління державним сектором, що дозволить забезпечити зростання ефективності управління - зниження обсягу управлінських витрат, скорочення витрат на фінансову підтримку збиткових і малорентабельних підприємств і, як наслідок, збільшення рівня дохідності управління об'єктами державної власності.

Розділ VI. Фінансові результати виконання Програми

Кошти, одержані від продажу державного майна, інші надходження, безпосередньо пов'язані з процесом приватизації (від покупців за подання заяви на приватизацію; реєстраційний збір за реєстрацію покупців для участі в аукціоні, конкурсі; суми штрафних санкцій за несвоєчасні розрахунки за придбані об'єкти приватизації; надходження від продажу патентів на право оренди приміщень; відсотки, нараховані на суму відстрочених платежів тощо), зараховуються відповідно до Державного бюджету.

Протягом 2010-2014 років передбачається залучити до Державного бюджету кошти від продажу та управління державним майном у розмірі 50-70 млрд. грн, які можуть бути використані для структурної перебудови економіки та модернізації виробництва, оновлення матеріальної бази сфери соціально-важливих послуг для населення.

Забезпечення виконання цієї Програми здійснюється в межах видатків, передбачених Державним бюджетом України на відповідний рік. Напрями використання коштів, передбачених на заходи, пов'язані з проведенням приватизації державного майна, визначаються Законом України "Про приватизацію державного майна".

Розділ VІI. Контроль за виконанням Програми

Контроль за виконанням цієї Програми здійснюють Президент України, Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Фонд державного майна України, Антимонопольний комітет України, Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку, інші органи виконавчої влади та правоохоронні органи відповідно до своїх повноважень, визначених законодавством.

Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації здійснює контроль за дотриманням законодавства про приватизацію, виконанням Державної програми приватизації, контролює діяльність органів приватизації та аналізує наслідки приватизації.

Рахункова палата України здійснює контроль за виконанням цієї Програми шляхом попереднього аналізу до розгляду на засіданні комітетів та Верховної Ради України звітів, здійснення фінансових перевірок діяльності та виконання Фондом державного майна Україні плану надходжень до Державного бюджету України.

Служба безпеки України здійснює захист законних інтересів держави у процесі приватизації, попереджає, виявляє і припиняє корупцію у сфері приватизації.

Фонд державного майна України (далі - Фонд):

щоквартально подає Верховній Раді України, Президенту України, Кабінету Міністрів України аналітичну довідку про хід виконання цієї Програми;

щомісяця інформує Кабінет Міністрів України про хід виконання цієї Програми;

щорічно до 1 квітня року наступного за звітним складає і подає Верховній Раді України, Президенту України та Кабінету Міністрів України звіт про результати виконання цієї Програми.

Фонд не рідше одного разу на квартал заслуховує звіти керівників структурних підрозділів та регіональних відділень Фонду про виконання вимог та завдань цієї Програми, організовує моніторинг виконання Програми, публікує результати зазначеного моніторингу. Фонд залучає до планових перевірок діяльності регіональних відділень та представництв Фонду представників правоохоронних органів.

Персональна відповідальність за виконання завдань Програми покладається на Голову Фонду, керівників органів виконавчої влади, уповноважених управляти державним майном, а також на голів обласних державних адміністрацій - щодо приватизації майна, яке перебуває у державній власності.

Розділ VIII. Завдання щодо забезпечення реалізації Програми

Завдання Термін
1Внесення змін до законодавства для забезпечення формування ефективної правової бази у сфері приватизації  
1.1Підготовка проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань приватизації та земельних відносин" (врегулювання питань реалізації земельних ділянок державної власності державними органами приватизації)2010 рік
1.2Підготовка проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації" (створення чіткої, ефективної правової бази процесу приватизації)2010 рік
1.3Підготовка (внесення змін) нормативно-правових актів на виконання Програми, прийнятих законівІ півріччя 2011 року
(термін уточнюється після прийняття законів)
2Досягнення глибини приватизації державних об'єктів, які підлягають продажу способами малої та масової приватизації 
2.1Виявлення та складання переліків державних об'єктів груп А, В, Д, Е і Ж, а також об'єктів, приватизація яких розпочалась до набрання чинності цією Програмою2010 рік
2.2Складання переліку пакетів акцій акціонерних товариств розміром менше 50% статутного капіталу акціонерного товариства, які закріплені (тимчасово залишені) в державній власності і підлягають продажу у 2011-2012 роках.2010 рік
2.3Виявлення і вилучення зі складу державних холдингових, національних і державних акціонерних компаній державного майна і пакетів акцій акціонерних товариств неосновної й непрофільної діяльності, які були передані до їх складу до набрання чинності цією Програмою, з метою їх окремої приватизації2010 - 2011 роки
2.4Продаж об'єктів, визначених пунктами 2.1, 2.2 цих завдань2011 - 2012 роки
2.5Завершення процесу закриття сертифікатної приватизації2011 - 2012 роки
3Забезпечення приватизації на основі галузевих програм 
3.1Визначення переліку стратегічних галузей (економічних секторів), приватизація в яких здійснюється на основі галузевих програм2010 рік
3.2Підготовка галузевих програм (внесення змін) для стратегічних галузей (економічних секторів), які визначають умови приватизації об'єктів групи Г.2010 рік
3.3Розробка методики визначення небезпечного рівня частки іноземного капіталу в стратегічних галузях (економічних секторах) економіки. Організація постійного моніторингу і доведення до відповідних органів і суспільства відповідних показників на наступний рік. 2010 - 2011 роки
3.4Проведення необхідних заходів з підготовки підприємств стратегічних галузей до приватизації2011 - 2012 роки
4Приватизація державних об'єктів на індивідуальних засадах 
4.1Відновлення постійної системи вивчення попиту на об'єкти групи Гз 2010 року
постійно
4.2Визначення об'єктів групи Г, до роботи з підготовки до продажу яких залучаються на конкурсних засадах радники (уповноважені особи)з 2011 року
щороку
4.3Складання переліку об'єктів групи Г, які підлягають продажу у 2013-2014 роках 2012 рік
5Включення до приватизації земельних ділянок державної власності, на яких розташовані об'єкти 
5.1Виявлення та складання переліків об'єктів, що були приватизовані до набрання чинності цією Програмою без земельних ділянок2010 рік
5.2Проведення опитування власників приватизованих раніше об'єктів і потенційних покупців державних об'єктів, які підлягають приватизації, з метою визначення земельних ділянок, які підлягають приватизаціїпостійно
5.3Проведення підготовки земельних ділянок державної власності до продажу, продаж земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти приватизації2011 - 2012 роки
6Зменшення обмежень на включення державних об'єктів до приватизації 
6.1Проведення перегляду переліків, визначених Законом України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" (Переліку 1 - об'єкти, які не підлягають приватизації, та Переліку 2 - об'єкти, які не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані)2010 рік,
далі - щороку
6.2Складання переліків акціонерних товариств, в яких закріплений у державній власності пакет акцій розміром менше 50% статутного капіталу акціонерного товариства, визначений строк закріплення (тимчасового залишення) яких закінчився або фінансово-економічний стан акціонерного товариства погіршивсяз 2011 року
щороку
6.3Організація постійного моніторингу фінансово-економічної діяльності акціонерних товариств, у яких закріплений (тимчасово залишений) у державної власності пакет акцій розміром більш 50%.постійно
6.4Фонд разом з Державним комітетом інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України, Державним інформаційним агентством України, Державним комітетом зв'язку України, Державним спеціалізованим комерційним ощадним банком України здійснюють заходи щодо інформування громадян України та іноземців про умови приватизації в Україніпостійно
7Залучення до приватизації інвесторів, зацікавлених у довгостроковому розвитку підприємств після приватизації 
7.1Організація за результатами вивчення попиту своєчасного інформування потенційних покупців щодо планів приватизації об'єктів групи Г, в тому числі і потенційних іноземних інвесторівз 2010 року
постійно
7.2Визначення виключних умов, які можуть бути підставами для розірвання договорів купівлі-продажу і повернення приватизованих об'єктів у державну власність2010 рік
8Управління приватизаційним процесом 
8.1Розробка методики визначення частки державного сектору у складі української економіки. Організація постійного моніторингу та доведення до відповідних органів і суспільства відповідних показників за результатами квартальної звітності.2011 рік
8.2Підготовка Концепції трансформації Фонду державного майна України з органу приватизації в орган управління державної власності 2011 - 2012 роки
8.3Підготовка Концепції трансформації приватизаційного законодавства щодо перетворення процесу приватизації як проекту реформ у процес продажу державних об'єктів2013 - 2014 роки

Ваш коментар


Ваше Прiзвище та iм'я:
Ваш e-mail:



Введіть число, що вказане на картинці:




2003-2006  "Радіопроект", програмування "АІТЕК"

ВГОРУ