This version of the page http://www.lustration.org.ua/?p=64 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-12. The original page over time could change.
Люстрація » Президент розгляне звернення від ГО “Люстрація”

Рубрикатор

Фотонавігатор

Президент розгляне звернення від ГО “Люстрація”

ГО “Люстрація” зібрала понад 500 підписів на підтримку звернення до Президента України щодо запровадження Указу Президента України свята «День захисників України» на 14 жовтня

Звернення до Президента України

Шановний Вікторе Андрійовичу

З часу обрання Вас Президентом України Ви проводите послідовну та наполегливу політику, спрямовану на національно-культурне відродження та відновлення історичної пам’яті українського народу.
Українці сьогодні з гідністю дивляться на власне минуле, все більше дізнаються про попередні етапи українського державотворення, про тих, хто зі століття у століття боролися за право України на Незалежність. Неухильно відбувається переусвідомлення, переоцінка діяльності багатьох українських військових формацій. Усіх їх єднала любов до України та спільне Свято Покрови Пресвятої Богородиці.
День 14 жовтня був святковим для українських військових Княжої доби, Українського козацтва, захисників України в 1917-1920-их роках, тому цей день невипадково був проголошений Днем створення Української Повстанської Армії.
Військовослужбовці сучасних Збройних Сил з кожним роком все більше сприймають 14 жовтня і своїм Святом. Щорічно по цілій країні відбуваються урочисті заходи на вшанування полеглих героїв та сучасних захисників України. У 2008 році понад 20 громадсько-політичних об’єднань лише в Києві з’єднали задля цього свої зусилля.
Спираючись на багатовікові традиції українських військових формувань, звертаємося до Вас з проханням запровадити Указом Президента України відзначення 14 жовтня, як «Дня захисників України», який має стати спільним Святом для всіх поколінь, хто колись боровся за Незалежну Україну, сьогодні охороняє, або готується до її захисту.
Водночас, вважаємо за доцільне скасувати тим же Указом відзначення 23 лютого Дня захисника Вітчизни, як такого, що немає жодного відношення до української військової традиції, а є лише невдалою калькою та нагадуванням про роки існування тоталітарного радянського режиму і одного з елементів його репресивно-каральної машини – Червоної армії.

Олег Осуховський,

Голова правління ГО “Люстрація”



Ваш коментар

  • Громадське голосування

    На дострокових парламентських виборах Ви би проголосували за?

    Переглянути результати

     Загрузка ...
  • Останні записи

    • Акція громадської правозахисної організації «Гідність» на підтримку працівників дніпродзержинського підприємства ТОВ МНП «Ремавтоматика».
    • Напад на участників фестивалю “Гайдамака.UA” в Ірпіні - справа рук антриукраїнця - Вадима Колесніченко!
    • Ганна Герман хоче провести люстрацію - смішно чути!
    • Акція протесту біля приміщення СБУ проти переслідування науковців та істориків.
    • До арешту історика Руслана Забілого - причетний Дмитро Табачник!
  • Анонси

    Акція до Дня Незалежності. Старт Всеукраїнської кампанії "Прапор"
    Вишиванковий фестиваль у Одесі до Дня Незалежності
    Корольовський суд м. Житомира викликає на допит журналістку Олену Гагаузу
    Олег Осуховський про податковий кодекс на телеканалі UBC
    Суд переніс розгляд справ щодо затриманих під час акції проти приїзду патріарха Кирила

    Календар національної пам`яті