This version of the page http://www.uipa.kharkov.ua/senat.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-10. The original page over time could change.
Студентський сенат
Загальна інформація
УІПА сьогодні
Історія
Ректорат
Кафедри
Факультети та спеціальності
Бібліотека
Аспірантура та докторантура
Центр підготовки іноземних громадян
Навчальна робота
Науково-методичні розробки
Дистанційна освіта
Розклад занять та працевлаштування
Наукова робота
Організація наукової роботи
Конференції
Наукові школи
Спеціалізовані вчені ради
Збірники наукових праць. Видавнича діяльність
Науково-дослідні лабораторії
Співробітництво
Міжнародні зв`язки
IGIP
Науково-методична комісія
Студентське життя
Самоврядування
Дозвілля студентів
Студентський сайт
  • Головна сторінка
  • Новини
    • Останні новини
    • Архів 2009
    • Архів 2008
    • Архів 2007
  • Абітурієнту
    • Вітання ректора
    • Огляд ВНЗу
    • Спеціальності
    • Умови прийому
    • Вартість навчання
    • Прийом документів
    • Підготовчі курси
    • Організація навчальної роботи
  • Контакти

СТУДЕНТСЬКИЙ СЕНАТ

Студентський Сенат академії — є органом студентського самоврядування академії, що діє в формі молодіжної громадської організації.

Сенат функціонує з метою задоволення та захисту законних соціальних, творчих і інших спільних інтересів і прав студентства вузу, забезпечення виконання ними своїх обов'язків і сприяє гармонійному розвитку особистості молодої людини, формування у неї навичок майбутнього організатора, керівника. Виходячи з цього, перед Сенатом є задачі забезпечення та захисту прав й інтересів студентів, забезпечення виконання студентами своїх обов'язків, сприяння навчальній, науковій і творчій діяльності студентів, підтримка, сприяння в роботі та створення різноманітних студентських гуртків, товариств, об'єднань, клубів за інтересами, сприяння вторинній зайнятості студентів і працевлаштуванню випускників, організація співробітництва зі студентами інших вузів, молодіжними й іншими громадськими організаціями, органами державної влади та місцевого самоврядування, підприємницькими та міжнародними структурами тощо, участь у вирішенні питань міжнародного обміну студентами, сприяння проведенню серед студентів соціологічних досліджень. Задля цього Сенат об'єднує студентів вузу для задоволення та захисту їх законних фахових, соціальних, економічних, творчих, вікових і інших спільних інтересів, залучає молодь до творчого та глибокого засвоєння навчальної програми з фаху й оволодіння майбутньою професією, вносить в установленому порядку пропозиції із питань удосконалення навчально-виховного процесу, спрямованого на якісне навчання, виховання духовності та культури студентів, зростання у студентської молоді соціальної активності та відповідальності за поручену справу, сприяє реалізації державної молодіжної політики в напрямках підвищення зайнятості, соціального захисту та самореалізації молоді, сповідує та пропагує здоровий спосіб життя та зміцнення особистого здоров'я молодої людини, всебічно розвиває особистість студентської молоді, сприяє інтеграції студентської молоді вузу в молодіжний рух Харківщини та залученню до участі та співпраці з різноманітними молодіжними організаціями міста, області, країни, зарубіжжя.

Найвищим керівним органом Сенату є Конференція, яка призначається раз на рік. Виконавчим органом протягом року є Президія, до складу якої входять Голова Сенату, його заступники та керівники Секторів — постійно діючих підрозділів: соціального захисту, сприяння навчальній і науковій діяльності, здоров'я та спорту, культурно-масовий, житлово-побутовий, організаційний, охорони спокою та порядку.
Сектори самостійно планують свою діяльність, яка ґрунтується на загальній Програмі діяльності Сенату.

Сенат заснований 2002 року ініціативною групою студентів (Олексій Кореньков, Станіслав Великодний, Олександра Ярославова й інші) за підтримки адміністрації вузу.

Останнім часом Сенат реалізовував регіональний проект із просвіти й активізації молодих виборців у виборах Президента України 2004 року 'Будь упевнений у СВОЄМУ виборі' в рамках ініціативи 'Молодь у виборах', організував у Харківському регіональному інституті держуправління регіональний турнір із 'Що? Де? Коли?', у Харківській державній академії дизайну та мистецтв першість із 'Що? Де? Коли?', І Відкриту студентську першість академії з парламентських дебатів 'Право вибору — твоє право' в рамках ініціативи 'Молодь у виборах', Відкриті розширені публічні студентські дебати 'Болонський процес: крок за кроком' у рамках Всеукраїнської науково-методичної студентської конференції 'Методика викладання з технічних дисциплін', був співорганізатором І Всеукраїнського молодіжного форуму 'Молодіжні організації України: розвиваючи співробітництво з Цілей Розвитку Тисячоліття', присвяченого 350-річчю Харкова, міського молодіжного турніру з парламентських дебатів 'Вибір 2004', провів екологічну акцію з озеленення території вузу, координував волонтерські загони студентів академії в рухах 'Харків - 350' та ХМЦССМ 'Довіра'.

Активісти Сенату тільки за 2004 рік взяли участь у більше ніж півсотні заходів вузівського, міського, регіонального, національного та міжнародного рівнів. Наприклад, у 2004 році було прийнято участь в семи турнірах з парламентських дебатів, на одному з яких була отримана перемога, одного разу - друге місце, ще два рази - півфінал.

Доброю традицією для Сенату стала щорічна участь у Харківському молодіжному фестивалі 'Студентська Республіка', якому в 2005 році виповнюється 8 років.

В даний час Сенат проводить тренінгові й інші інформаційні проекти, активно співпрацює з молодіжними громадськими організаціями міста, України та зарубіжжя.