This version of the page http://dzyga.com.ua/2007/music/02_21-i01.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-08. The original page over time could change.
Vox Populi
Музика в Ляльці

Vox Populi


Фото: Денис Овчарук

Музика в “Ляльці”

Голос Ромка – Голос Народу


Інтерв’ю із Ромком Скелею, гітаристом жовківського гурту «Vox Populi».

Класно відіграли, був дуже хороший звук, звідки така оказія?

Зі звуком нам допомагала фірма «АКРОПОЛІС», барабани дав Богдан із групи «Абукасимові капці», педаль – Альфа із «Дивних», визвучував Вітя Шеремета, так шо всьо харашо. А така кантора, як «АКРОПОЛІС» вопше часто підтримує молоді гурти апаратурою, вона займається постачанням музичного обладнання, інтрументами на всю Україну і навіть «Трембіта» в них бере деякі прибабаси до своїх гітар.

З ким з українських виконавців ніколи би не виступили на одній сцені?

Ніколи про це не думав.

Ну з Сердючкою виступили би?

Не думаю, але що я можу мати до неї, ну бавить багатих Буратіно, то хай бавить, бавить лохів, яких вдесь 80% в Україні, най слухають, заробляє собі Данилко, то шо я зроблю.

Як  здибався ваш народ і почав галасувати, тобто розкажи про історію, етимологію та еволюцію групи.

Я сам з каховських стєпєй. Схарили мене кавуни, приїхав я сюди, найшлись люди й почали грати. Здибались дуже просто на концерті у Жовкві я виступав і валив «Лента за лентою», підійшов чувак, каже шо тут ше два пацана на гітарах грають. І ми якраз здибалися і почали грати, а на носі була «Червона Рута». Так вийшло, що ми у на відбірковому етапі у Львові потрапили у запас, потім у півфінал, а потім на фіналі обісралися і взяли дипломантів.

Що ще вмієш робити, яка з тебе користь для суспільства?

Я сам столяр – деревянних дєл мастєр. Реставрую дерев’яхи, там сходи всякі. Харить, але цікавіше ніж з нуля дошку стругати.

Як ви Бодьку набрили?

Бодьку Толік підтягнув. Була в нас така ситуація, що в нас барабанщик в армію поїхав відпочивати. А басист десь збрив в Італію там оливки збирати чи ше щось, як пропав.  Я подзвонив до Толіка, який тоді грав у «Скіфах», кажу: «Ну шо, сволоч, приїзджай». Йому стало цікаво, хто це такий умний його сволоччю називає, приїхав і ми почали разом грати. Потім вернувся Назік з армії і, як ми домовлялися, зараз Толік пішов грати у «Grееn Silence».

Де ви у Жовкві граєте?

Ну в клюбі не граєм, нас не пускають, кажуть що крісла потовчуть. Граємо на літній сцені в парку. Репетиції там тоже проводимо. Бодька мусить до нас зі Львова їздити.

Найбільш крейзанутий концерт, який ви відіграли?

У Верховині, нє – то було у Криворівні коло Веховини. Там зависали на хаті в одного газди і якось так воно вийшло, що концерт справді вдався, це казали музиканти і з «Річ без господаря» і ми бачили. Але верховинським людям  спершу було важко відриватись, бо вони звикли до якогось техно, а коли роздуплилися що треба танцювати пішла така жара, що потім довго не хотіли нас відпускати зі сцени.

Що нашому народу бракує крім голосу?

Голосу Свободи!!! – Це кричить  Бодька.
Ага, президентом Тягнибока і Бодьку міністром оборони. – Далі неперевідна гра слів, змісту і нецензурної лексики.

Побажання львівській міліції?

Люди-и-и-и!!! коли чоловік пісяє не треба його брати за піську і тягнути в участок. Ми природню потребу справити хотіли, а ви тут «гоп-стоп, ми падашлі із-за дєрєв’єв». У нас було таке, ми перед універом Івана Франка грали і я залічені хвилини перед виступом побіг в кущі, а тут два товариша зловили і хотіли в залізничний відділок забрати. Але ми з ними з’ясували, що я несильно обпісяв парк.

Тексти у вас ліричні аж за хмари, то ж напрошується питання: як тоді з дівчатами?

Ну є трохи попси, пристають до нас дівки. Тут з автографами не пристають, трохи розбещений народ, а в Жовкві купи малих не дають зі сцени зійти. А дівчата сцють від нас, сцють.

Інтерв’ю обірвалося наглим чином, бо дядька Ромка погукали пити якогось алкоголю, а я ж не садист, щоб людину тримати.

Розмовляв із земляком Юрко ВовкоГон


I-media изысканное продвижение сайта совершенное ; Музей усадьба поленово в Туле ; насосы pedrollo mc

© DZYGA 2001 - 2007 WEB - адміністратор