This version of the page http://www.azh.com.ua/lit (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-07. The original page over time could change.
Література |
AZH > Література

Декілька годин у Гавані

Гавана – гарне місто: гамірне, старе, напівзогниле у одних районах та розкішне у інших. І для американців це місто із написом «вхід заборонено», хіба що ти студент, Рай Кудер, або бажаєш накликати на себе гнів уряду. Подорожуючий кореспондент, Тім Уід, описує недавній візит, із згадками про привидів, жінок та стильні холодильники.

Зупиніть хвору культуру популярності

Раймонд Талліс: "Вона поширюється, як темна пляма, завдаючи шкоди і реальним знаменитостям, і порожнім ідолам. Якщо дбаємо про наше суспільство, ми повинні відкинути її".

Мої хлопці

Місто Нью-Йорк – це економіка, що базується на послугах. Є прасувальники, шевці, естети, стилісти одягу, домогосподарі, водії, електрики, водопровідники, бухгалтери, турагенти. Тут буде кому погуляти з твоїм собакою, розпланувати фінанси, привезти їжу, й таких людей – легіон. Якщо ти можеш заплатити комусь, щоб він зробив щось за тебе – ми знайдемо Вам цього спеціаліста.

Реєстр особистих травм

Коли все інше не підходить, ретельно описаний, детальний аналіз особистих травм – майже все, що Вам потрібно, щоб викрутитись із ситуації, або переконати кохану людину купити Вам Castle Grayskull.

Альбіна Позднякова про «120 сторінок Содому»

«Мене цікавить література, що розкриває різноманітні проблеми жінок, про домашнє насильство, про кризу маскулінності, про вагітність та материнство. Квір - це ще одна тема, якої ми не торкаємось».

Міські письменники: Тобіас Гюльсвітт і Наталка Сняданко

13 вересня у Львові в рамках 16-го Форуму Видавців відбувся літературний дует німецького письменника Тобіаса Гюльсвітта і Наталки Сняданко. Модераторував Юрко Прохасько.

Любов Якимчук про жінку, дим і небезпечні предмети

13 вересня в рамках 16-го Форуму Видавців відбулася прем'єра музично-поетичного діалогу «Жінка, дим і небезпечні предмети» – проект контрабасиста Марка Токара і поетки Любові Якимчук. AZH, побувавши на дійстві, в особі Іванни Черухи порозмовляв із Любов'ю про цей проект, її поезію та творчість загалом.

Сніданок з BBC

Звуки можуть забрати нас додому – навіть коли цей дім належить комусь іншому, а самі звуки – з непримітної радіоп’єси про садівництво. Ребекка Делзел щодня прокидається під британське Радіо 4. І вона має що сказати.

Великодній випуск: Egg, love and… RABBITS

Можна дивитися страшні хоррори на День Св. Валентина і грати у футбол на 8 березня, але наступним святом після Різдва, яке важко проігнорувати є Великдень. Якщо ви ще не обклалися яйцями, - ми поділимося, бо без яєць на Пасху не цікаво! Отож, починаємо традиційне великоднє полювання на яйця, або як то називають англомовні народи – egg hunt :)

А як щодо фінансової допомоги для літературних критиків?

«Америка зробила правильно, включивши фінансову допомогу діячам мистецтв до великого антикризового пакету. Але якщо ми хочемо, щоб американське письменництво вижило, то певним людям потрібно одразу братися до роботи, а саме – літературним критикам», – пише Лорін Стейн для електронної версії журналу «Intelligent Life»

Віра Балдинюк: «Сучукрліт - міський дурень, що розмовляє сам із собою і страждає на синдром Туретта»

Віра Балдинюк, редактор та літературний критик, розповідає про суть графоманства, обличчя сучасної української літератури, жіночу прозу та мету літератора

Хеппі Є

25 грудня наша улюблена книгарня «Є» відзначила річницю із дня свого відкриття. Святкування пройшло в колі літераторів та видавців: Оксани Забужко, Мар’яни Савки, Івана Малковича, Діани Клочко, Богдани Матіяш та інших. Повноваження ведучого були передані Богдану Бенюку.

Сhristmas is…

...Різдво – це чарівна пора, коли хочеться повернутися у дитинство, де тепло, затишно і не хочеться спати... Совкові асоціації на кшталт Олів’є вкупі з “огоньком”, на щастя, не зачепили ще й цього свята. Отож, якщо ви не зібралися цього року в гори, теплі краї, не їдете до бабці у село і взагалі не маєте конкретних планів на Різдво, - з вашого дозволу запропоную короткий перелік не дуже корисних (однак доста приємних) порад :)

Тарас Прохасько: ...доплисти, доїхати, знайти, відкрити, попробувати, опанувати

Ми прагнули зустрітися з ним, і врешті ми знайшлися. Приїхали до Делятина, де в Прохаська будинок, в передостанній день останнього місяця літа. То він вийшов, запропонував піти пообідати, та ми відмовились. Тоді купив вина, сиру, ми пішли до старого міста. До схожого на замок будинку, в якому наразі початкова школа. Поблизу – старенька лавка – там ми й зупинились. Поговорили, певно, про все, про що хотіли. А остаточний текст вирішили не ділити на розділи, не шліфувати мову, майже не скорочувати. Можливо, так простіше буде вловити сам ритм розмови. Тарас Прохасько говорить повільно – тож краще не спішіть, читаючи.

Про світ, час, себе і нас

Нову зустріч із відомою особистістю в книгарні "Є" було присвячено виходу книжки Мирослава Поповича "Григорій Сковорода: філософія свободи". Мирослав Попович: "Сковорода страшенно не любив сприймати життя як театр, в якому кожен має грати свою роль. Він із цим не погоджувався... відповідно, так і не чинив."

  • 1
  • 2
  • далі ›
  • в кінець »

РЕКЛАМА