This version of the page http://sna.in.ua/?p=4060 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-06. The original page over time could change.
Соціал-Націоналістична Асамблея » Мер міста Лубни піднімає городян на мітинг проти свавілля міліції
« Незламність духу
Суддя РОЗСТРІЛЯВ людину »
Мер міста Лубни піднімає городян на мітинг проти свавілля міліції

Мер міста Лубни Полтавської області Василь КОРЯК закликав сьогодні городян вийти на мітинг проти свавілля міліції.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, відповідний заклик мера надрукували міські ЗМІ.

У документі говориться, що піти на такий крок мера змусив випадок, який нещодавно стався в місті.

“Безпідставно міліцією був затриманий житель Лубен, якого міліція катувала до двох годин ночі. Крики хлопця про допомогу були чутні у всій окрузі біля будівлі міліції. Коли хлопцю викликали “швидку допомогу”, то черговий міліціонер лікарів до затриманого не допустив. О 4-й ранку міліціонери самостійно викликали “швидку допомогу” і повідомили, що до них у відділ підкинули дуже побитого хлопця”, – говориться в заклику мера.

Також В.КОРЯК нагадує, що і раніше в роботі міської міліції фіксувалися різні правопорушення. Крім того, мер заявив, що в міському управлінні внутрішніх справ процвітає хабарництво, поборничество і навіть є засоби для тортур.

Мер Лубен закликав жителів міста о 17.00 вийти на Володимирську площу міста і виступити проти незаконних дій міліції.

“На мітингу буде прийнята резолюція з проханням до міністра МВС МОГИЛЬОВА про кадрові зміни в Лубенській міліції та Полтавському облуправлінні міліції”, – говориться в заклику.

У свою чергу в Головному управлінні МВС України в Полтавській області УНІАН повідомили, що 19 червня дільничний інспектор міліції Лубенського міськрайвідділу під час відпочинку в одному з кафе, перебуваючи поза службою, в результаті конфлікту, який раптово виник на грунті неприязних стосунків, заподіяв тілесні ушкодження 27-річному місцевому жителеві. Після інциденту постраждалого госпіталізували до Полтавської обласної клінічної лікарні. Ступінь тяжкості тілесних ушкоджень встановить судово-медична експертиза.

Зараз матеріали дослідчої перевірки направлено до прокуратури м. Лубни для здійснення розслідування за фактом завдання тілесних ушкоджень співробітником міліції, повідомили в обласному управлінні МВС.

В даний час дільничний інспектор, який заподіяв чоловікові тілесні ушкодження, звільнений з органів внутрішніх справ.

З метою проведення всебічного службового розслідування цього факту Головним управлінням МВС у Полтавській області створена спеціальна комісія, за результатами перевірки якою буде вжито відповідних заходів правової та дисциплінарної дії стосовно осіб, причетних до цього конфлікту, і безпосередніх керівників дільничного інспектора міліції.


Коментарів: 5 на «Мер міста Лубни піднімає городян на мітинг проти свавілля міліції»
  • Vir пишет:

    Заворушилися…

  • RZ пишет:

    Так, а с парнем что?

  • yurist пишет:

    ще залишились чиновники з душею…може вын стане прикладом для інших?

  • Дзвін пишет:

    Міський голова Лубен В.В. Коряк сирота з Хоролу. Сидів за хуліганство в колонії для неповнолітніх. По виходу з вязниці закінчив Московський державний університет – юридичний факультет і Літературний інститут ім. Баумана. Закінчивши ВНЗ працював спочатку слідчим а потім дільничим в Лубенському райвідділі. В 1994 році був вперше обраний Лубенським міським головою. В 1996 році Коряка на пів року увязнюють в Полтавському СІЗО. Коряк був випровданий повнісю Європейським судом. Після виходу Коряк продовжує виконувати обовязки міського голови а люди зустрічають його квітами.
    В 1998 році Василь Коряк балотується до Верховної Ради як кандидат від СДПУ (О). Тоді він ярий антикомуніст програє вибори комуністу Масенку. Після провалу на виборах разом з Василем Онопенком виходить з СДПУ (о) і переходить в жорстку опозицію до режиму Кучми. За час опозиційної діяльності на Коряка двічі чинились замахи, одного нападника на свій будинок він убив. Разом з І.В. Мосійчуком Коряк заснував газету “Тихий жах”. В 2006 році лубенці знову обрали Коряка В.В. міським головою. Скандально відомий своєю забороною ховати на центральному кладовищі свого найбільшого політичного опонента, першого секретаря лубенського міському КПУ Анатолія Соболєва.

  • Сергій пишет:

    Молодець Коряк.
    До речі, тільки в мене http://www.patriotukr.org.ua/ не відкривається?


Ваш коментар

Щелкните чтобы отменить ответ