This version of the page http://www.artpole.org/portfolio/musica.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-05. The original page over time could change.
АртПоле - портфоліо

Port Mone

Iнструментальне тріо, що перетворює довколишній хаос звуків на музичні твори. Це своєрідна суміш ембієнту, нойзу, експериментального та класичного фолку. Презентований минулого року дебютна платівка «DiP» «занурила» слухачів у надзвичайно глибоку, чутливу й тонку музику. Критики відзначають особливу атмосферу та багаторівневість альбому, що в той же час обеззброює своєю простотою. Активне гастрольне життя Олексій Ворсоба (акордеон), Сергій Кравченко (ударні) та Олексій Ванчук (бас-гітара) поєднують зі створенням композицій для вистав та документального кіно.

Офіційний сайт гурту

 

 

 

Piss & Lough

Новий проект Юрія Хусточки – музиканта, продюсера, бас-гітариста гурту «Esthetic Education», та ще двох учасників цієї формації: гітариста Іллі Галушка і барабанщика Андрія Надольського. Феномен їхньої творчості полягає у тому, що за допомогою електронних інструментів народжується надзвичайно "природна" музика. Медитативні, філософські і ліричні звуки спонукають до заглиблення в себе і світ, що довкола.

Ці хлопці створюють власну казку, змішуючи інгредієнти із абсолютно «різних опер». М’яка і спокійна, сповнена світла відмова від стандартів, новизна і поетичність.

«Ця музика — поєднання наших музичних бажань, — розповідає Юрій. — Пісні пишуться виключно в лайф, притому, що все тісно зав'язано на комп'ютерах».

Офіційний сайт гурту

«Ойра» & Кириченко

Галина Бреславець – вокал
Наталка Дудинська – скрипка
Петро Юга – хулусі, сопілка, двоянка
Юрко Єфремов – бас, дульсимер, дримба, баян
Андрій Кириченко – електронна музика, губна гармошка, перкусія

Спільний проект харківського етно-гурту «Ойра» та крос-жанрового електронного музиканта Андрія Кириченка. Їхній перший альбом – «Клубок Мокоші» (A Tangle of Mokosha) – це архаїчні дохристиянські наспіви, зібрані протягом 10 років у фольклорних експедиціях, приправлені електронними експериментами та мелодіями народних акустичних інструментів. Сплав ембієнту, звуків живої природи та індустріального шуму звучить щиро і глибоко, як прадавній слов’янський Дух щасливої долі:

І возрадовались Люди,
возвели хвалу Сварогу.
І послав Сварог на Землю Ойру,
щоб берегла Людське Щастя та й Долю!

Офіційний сайт гурту

Zira

Дмитро Земський & Олег Резніченко:
арабський уд, сітар, етничні флейти, гітара, окарини, перкусія

Причорноморський етно-тріп дует, що переосмислює сприйняття і взаємодію музики різних культур і часів: середньовіччя, давньослов’янських наспівів, східних мелодій, балканських ритмів, посткласики та мінімалізму. Назва колективу – абревіатура Земський І Резніченко Ансамбль – співзвучна з королевою східних спецій на ймення «зіра» – гіркуватими зернятками, що мають стимулюючий ефект і заживляють рани. Так і музика дуету спонукає до роздумів і лікує людську душу.

БАДЬЯН Сауна Сістем

Діджейський проект, що збирає найяскравіші враження від знайомства з ритмами народів світу. Це ethno psychedelic funk & bhangra – шалені ритми з індійським присмаком, що змінюються, течуть і зливаються, як притоки повноводого Гангу.
Мікси БАДЬЯН СС – це погляд на світ широко відкритими очима. «Мумбай Вуду Мікстейп» та «Друг Дурга Мікстейп» засновані на «бангра» – треках, популярних на півночі Індії, а також болівудських мелодіях і українських народних мотивах. Ці непоєднувані, на перший погляд, компоненти несподівано відкривають зв’язки культур і цивілізацій, стаючи основою для творення нової музики.

Офіційний сайт гурту

Маланка Orchestra

невеличкий романтик-бенд із Білорусії. Семеро музикантів імпровізують в кожній композиції, поєднуючи мелодії румунських циган, самби, рок-н-ролу, афро-твіст, серф-рок із фільмів Тарантіно та музичні традиції Леоніда Утьосова. «Маланка Orchestra» —це карнавал мелодій, коли просто хочеться, щоб було легко і весело, без змістових навантажень і дисонансів. Синтез танцю, лірики і драматизму. «Ми хочемо, щоб під нашу музику люди танцювали. Отримували задоволення, — каже лідер гурту Льоня Павльонок. - А ще… перестали нарешті займатись людожерством».

Офіційний сайт гурту

Топоркестра

Гурт складається переважно з молдавських циган та одеських євреїв, але є також турки і навіть трохи українців. Чисельність виконавців постійно змінюється — від п’яти до п’ятнадцяти, залежно від того, на якій сцені виступає Топоркестра. Проте незмінними є засновник гурту Сергій Топор та веселий і відчайдушний настрій, яким запалює їхня музика з виразним цигансько-балканським присмаком. І хоча Топоркестра не записала жодного альбому, це, мабуть, єдиний гурт, що виступає практично кожен день. Їх можна почути де завгодно — на вулицях і в підземних переходах, на дискотеках та в ресторанах, а також на численних концертах...

Офіційний сайт гурту

© агенція АртПоле 2009
© дизайн - Оксана Прищепа

хостинг —
студія dela design