This version of the page http://www.nbuv.gov.ua/library/intra-extra.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-04. The original page over time could change.
Про проект «Інтранет/екстранет-ресурси»

Про проект "Інтранет/екстранет-ресурси"

Інформаційні ресурси доступні авторизованим користувачам УАРНЕТ

 
Проект "Інтранет/екстранет-ресурси" започатковано 2005 року. Він спрямований на поширення меморіальної та комунікативної функцій бібліотек на мережеві джерела інформації.

Інтранет/екстранет-ресурси формуються в процесі моніторингу й архівування наукової та суспільно значущої інформації українського сегмента інтернет, вибіркового архівування зарубіжних загальнодоступних джерел інформації, а також шляхом опрацювання інформаційних ресурсів на компакт-дисках.

Станом на 2008 р. інформаційне ядро інтранет/екстранет-середовища Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського включало: 50 універсальних, галузевих і тематичних енциклопедій та довідників; 30 зібрань наукової та науково-популярної літератури; 350 найменувань наукових журналів з загальною кількістю річних комплектів понад 1,5 тис.; 20 мультимедійних серіалів (документальні та науково-популярні фільми, аудіовізуальні матеріали); 20 музейних колекцій; зібрання художньої літератури (українська та російська класика); добірка навчальної літератури (кілька тисяч підручників і посібників); значне зібрання матеріалів з бібліотечної справи та науково-інформаційної діяльності.

Доступ до інтранет/екстранет-ресурсів надається лише безпосередньо в Бібліотеці та в установах, що підключені до УАРНЕТ (Українська академічна і дослідницька мережа). Передбачається інтеграція в створюване інформаційно-телекомунікаційне середовище всіх зацікавлених інституцій, які візьмуть на себе зобов'язання надавати доступ до цих ресурсів виключно в своїх читальних залах і за відсутності довільного копіювання електронних публікацій.

Реалізацію проекта в Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського здійснює Група моніторингу, архівування та використання мережевих ресурсів.

До Інтранет-сторінки Бібліотеки


© 2008, Леонід Костенко,   Вікторія Копанєва
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, Київ
www.nbuv.gov.ua