У Німеччині вулицями "гуляють" крокодили


Якщо в інших країнах вулицями міст можуть бігати ведмеді, то в Німеччині все частіше - крокодили. Черговий випадок такого роду стався наприкінці цього тижня у місті Гросс-Рорхайм на півдні Гессена, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на ІТАР-ТАСС.

Один бюргер, який виглянув о 2 годині ночі з вікна свого будинку, побачив, що вулицею величаво і абсолютно спокійно розгулює метрова рептилія. Викликані телефоном поліцейські, які швидко прибули на місце події, змогли приловчитися й "арештувати" крокодила, зв'язавши йому спочатку пащу.

Поліцейське розслідування показало, що йдеться про "циркача", який вирвався "погуляти" на волю від своїх господарів з невеликого цирку, що приїхав розважати жителів Гросс-Рорхайма.

У серпні 2008 року поліція Вюрцбурга /земля Баварія/ виявила і повернула хазяйці-австралійці крокодилицю Чарлі, викрадену за п'ять днів до цього невідомими з бродячого цирку. В результаті наполегливих пошуків очковий кайман з Південної Америки був знайдений в кущах біля річки на подвір'ї адміністративної будівлі. Поліцейські не стали ловити Чарлі - вони викликали її хазяйку, яка викохує свою плеканку вже 20 років і з радістю забрала з собою "плазуючу подругу".

Кілька років тому газети повідомляли також про "рейнського крокодила" завдовжки більше двох метрів, який періодично з'являвся на піщаних пляжах то під Кельном, то за сотні кілометрів вгору за течією... Торік 55 поліцейських, пожежників і співробітників Німецького товариства порятунку на водах /ДЛРГ/, а також експерт з рептилій протягом тижня безуспішно шукали "коричнево-зеленого, з гострою мордою", як описали його місцеві жителі, крокодила в ставку біля баварського міста Прессат. За кілька років до цього за 50 км від цього місця також шукали крокодила і не знайшли. Причому поліція переконана, що громадяни не обманювали "вартових порядку" і дійсно бачили рептилій.

іп


Публікації:
Усі новини 2010.07.04 02:09:00
   
© 2004 Ukrinform, Всі права застережені.
Використання матеріалів тільки з дозволу Укрінформу.
info@ukrinform.com

Loading ...