На Донеччині проводяться оперативно-профілактичні заходи під назвою "МАК"


У період з червня по вересень поточного року на території Донецької області проводяться комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою "МАК". Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, вони спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів маку і конопель, перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний оборот.

За даними ГУ МВС України у Донецькій області, за перший місяць проведення відпрацювання співробітниками територіальних підрозділів та апарату УБНОН ГУМВС області здійснено понад півтори тисячі перевірок сільськогосподарських підприємств і присадибних ділянок громадян. У ході їх проведення виявлено 65 фактів незаконних посівів, за якими порушено 39 кримінальних справ. У 10 випадках складені протоколи про адміністративне правопорушення.

Загальна кількість незаконно висіяних рослин маку і конопель, вилучених правоохоронцями у ході операції, становить майже 8 тисяч штук. Більш як тисячу з них на власному городі виростив 26-річний житель одного з міст Артемівського району. Ще 600 кущів цієї ж рослини правоохоронці вилучили у 42-річної жительки Олександрівки. Робота в даному напрямі триває.

со


Публікації:
Усі новини 2010.07.04 01:39:00
   
© 2004 Ukrinform, Всі права застережені.
Використання матеріалів тільки з дозволу Укрінформу.
info@ukrinform.com

Loading ...