У "Барселоні" виступають кращі гравці світу - Олександр Шовковський


Олександр Шовковський
 
 
КИЇВ, 30 вересня. (УКРІНФОРМ). Надійна й упевнена гра воротаря не лише оберігає команду від пропущених м'ячів, а й додає сили польовим гравцям. У вчорашньому поєдинку Ліги чемпіонів УЄФА з "Барселоною" (0:2) футболісти київського "Динамо" не раз дозволяли пробивати по своїх воротах, але вище за будь-яку похвалу зіграв Олександр Шовковський. Згодні з цим уболівальники динамівців, які назвали голкіпера в голосуванні на клубному сайті найкращим гравцем у складі "Динамо".

Після матчу динамівський страж воріт прокоментував гру на "Камп Ноу" прес-службі ФК "Динамо" (Київ).

- "Барселона" - одна з найсильніших команд світу, грати з якою у відкритий футбол схоже на самогубство. Ми шукали свій шанс у контратаках, але й тут не все складалося. Єдине, був момент у Юссуфа за рахунку 0:0. Враховуючи результат другого матчу нашої групи, вся боротьба попереду.

- Не можна обійти увагою два пропущені м'ячі. Прокоментуйте їх?

- У першому є доля моєї провини - це був ближній кут. Хоча суперник зміщувався вздовж лінії штрафної, і я мав теж замінювати позицію. У Мессі дуже короткі часті кроки й під час одного з них він несподівано з-під двох захисників пробив у кут. Я встиг зреагувати, але не зміг жорстко поставити руку й відбити м'яча. Другий гол з позиції воротаря складно коментувати. Гравцеві дали прийняти м'яч у штрафній, а далі гарне виконання зблизька... Шансів практично не було.

- Що сказав Валерій Газзаєв після закінчення матчу?

- Цю гру потрібно обов'язково проаналізувати. Подивитися, яких помилок ми припустилися. Треба від гри до гри поліпшувати якість своєї гри, лише в такому разі можна розраховувати на вихід із групи. Перед нами як і раніше стоїть лише таке завдання.

- Хто з гравців "Барселони" тобі сьогодні сподобався найбільше?

- Чесно кажучи, зараз не хочу про це говорити. У "Барселоні" всі гравці дуже високого рівня, але мені найбільше сподобалася командна гра як в обороні, так і в атаці. Колективна взаємодія між лініями, комбінації... Це просто супер!

- Можна сказати, що тепер головний суперник "Динамо" за друге місце в групі - міланський "Інтер"?

- Я б не скидав з рахунків російський "Рубін". Він може піднести сюрпризи всім командам.

- Виходячи з сьогоднішнього співвідношення сил суперників, "Динамо" готове вирішувати завдання в грудневій грі групового турніру з "Барселоною"?

- До цього нам треба провести три зустрічі. У них потрібно постаратися набрати необхідну кількість очок.

- По центру захисники "Динамо" суперників ще тримали, але на флангах часто траплялися провали. При потребі, підказував партнерам?

- Не варто забувати, що на цих позиціях у "Барселоні" виступають кращі гравці світу. Це їх козир, однак, підкреслю, тут є не лише індивідуально сильна гра окремих флангових виконавців, а й хороша взаємодія середньої лінії і атаки. Вони вміло використовують проломи у грі суперника.

- Не підраховував, скільки разів рятував команду від вірних голів? У зв'язку з цим, тримаєш образу на захисників?

- Я б ображався в тому разі, коли не міг би пред'явити претензій собі. Але це безглуздо - виграє і програє вся команда. Хтось зіграв гірше чи краще, а всі разом ми вирішуємо поставлені перед нами завдання. Ображатися потрібно на себе, що не підстрахував партнера або упустив суперника. Тоді справа йтиме на лад і прийде результат.

Турнірне становище в групі "F": "Барселона" - 4 очки, "Динамо" - 3, "Інтер" - 2, "Рубін" - 1.

сс


Публікації:
Усі новини 2009.09.30 11:39:00,
УКРІНФОРМ: новини 2009.09.30 11:39:00,
Спорт 2009.09.30 11:39:00
   
© 2004 Ukrinform, Всі права застережені.
Використання матеріалів тільки з дозволу Укрінформу.
info@ukrinform.com

Loading ...