Фестиваль традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь" проходить у Любечі на Чернігівщині


ЧЕРНІГІВ, 29 серпня. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. У Древньому Любечі Ріпкинського району Чернігівщини сьогодні відбудеться ІІ Відкритий фестиваль традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь", повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Збере він, передусім, людей, які цікавляться історією та стародавньою культурою свого краю, займаються історичною реконструкцією: відтворюють образи далеких предків, вивчають давні бойові мистецтва, опановують призабуті ремесла.

Насичена програма фестивалю обіцяє учасникам і гостям незабутні враження від зустрічей з непересічними людьми і перенесення в часі на ціле тисячоліття назад. Цьому сприятимуть виступи пісенних, музичних, хореографічних, оригінально-трюкових колективів, історичних театрів із різних куточків України. А ще - виставки майстрів народного декоративно-прикладного мистецтва, традиційних ремесел і промислів.

Невід'ємною частиною цього фестивалю є проведення турнірів історичного фехтування за участю членів відповідних клубів та федерацій. Вони битимуться на мечах, стрілятимуть з лука, покажуть бугурт - масовий бій лицарів у повному бойовому комплекті.

Планується також покладання квітів до пам'ятника 900-річчя Любецького з'їзду князів, театралізований парад учасників, виступи зарубіжних колективів з Росії, Індії та Конго, вогняне шоу за участю театрів вогню з Чернігова, Києва і російського Брянська. Завершиться фестиваль пізно увечері святковим феєрверком.


Публікації:
Усі новини 2009.08.29 10:14:00,
УКРІНФОРМ: новини 2009.08.29 10:14:00,
Регіони України 2009.08.29 10:14:00,
Культура і туризм 2009.08.29 10:14:00
   
© 2004 Ukrinform, Всі права застережені.
Використання матеріалів тільки з дозволу Укрінформу.
info@ukrinform.com

Loading ...