This version of the page http://www.personal-plus.net/297/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-28. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №45 (297) 18-24 листопада 2008 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Цей злочин уже не приховати!

Погляд цієї дівчинки з трагічного для нації 33-го наче вогнем пронизує час і кожного з нині живих. Він як докір усім паплюжникам, перевертням, мовчальникам і наказ небайдужим: живіть і пам’ятайте про нас...
[ читати далі... ]

Студента мауп визнано найкращим борцем світу

Міжнародна федерація боротьби (FILA) назвала найкращих борців 2008 року.
[ читати далі... ]
Актуально

Україні покажуть «совєцьку власть» у дії?

Фракції БЮТ і Блоку Литвина, частина НУ-НС і комуністи можуть обрати такого голову Верховної Ради України, який не буде червоніти за демократію і швидко покаже, що таке «совєтская власть у дії», заявив колишній голова ВР Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналу «Главред».
[ читати далі... ]

Стали вільними

Президент Віктор Ющенко скасував свій указ від 11 лютого 2008 року «Про службові відрядження у межах України голів місцевих державних адміністрацій». Про це повідомляє сайт президента.
[ читати далі... ]

Нацбанк фінансує уряд

Національний банк України за тиждень з 3 до 11 листопада збільшив обсяг облігацій внутрішньої державної позики з 29,1 млн. грн. до 3, 1067 млрд. грн.
[ читати далі... ]

Метро буде за 1 грн?

[ читати далі... ]

Ми — серед головних забруднювачів повітря

За даними секретаріату кліматичної програми ООН, України посіла десяте місце у списку країн Кіотського протоколу, які у 2006 році зробили найбільший викид в атмосферу парникових газів. Таким чином, Україна слідує за такими провідними індустріальними країнами, як США, Росія, Японія, Німеччина, Канада, Великобританія, Італія, Франція та Австралія.
[ читати далі... ]

5 принципів порятунку економіки

Президент України Віктор ЮЩЕНКО пропонує п'ять принципів запобігання рецесії української економіки.
[ читати далі... ]

НАТО та Україна

«За 17 років незалежності сьогодні внаслідок неадекватних внутрішніх і зовнішніх політичних обставин ані Україна не потрібна НАТО, так само як і Альянс не потрібний нашій державі», — аявив голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Олександр Кузьмук (фракція Партії регіонів).
[ читати далі... ]

Рейдери накинулися на профспілки

Федерація профспілок України заявляє, що цими днями у більшості областей здійснено спроби захоплення та утримання будинків обласних профспілкових об’єднань — членських організацій ФПУ і Будинку спілок у Києві.
[ читати далі... ]

Дипломатичний Литвин

За словами Литвина, у понеділок він зустрічався і з президентом, і з прем’єром Юлією Тимошенко, але під час цих зустрічей обговорювалися соціально-економічні питання, «а також ті загрозливі тенденції і явища, які набирають обертів». «Але під час зустрічі з президентом конкретні кандидатури на посаду голови Верховної Ради не обговорювалися взагалі», — сказав він.
[ читати далі... ]

Подорожчає проїзд у маршрутках

Перевізники, незважаючи на те, що бензин дешевшає, вирішили знову підняти ціни.
[ читати далі... ]

30 років життя за квартиру

Щоб купити однокімнатну квартиру в Києві, середньостатистичному киянинові доведеться заробляти на помешкання 30 років.
[ читати далі... ]

Чиї інтереси захищає І.І.Тимошенко?

Наша газета протягом останніх років багато уваги приділяла освітянським проблемам. Критичні матеріали друкувалися про С.М. Ніколаєнко, колишнього міністра освіти і науки України і В.Д. Шинкарука, його заступника, що викликало несамовиту лють цих ділків від освіти.
[ читати далі... ]

Підвищення тарифів

Міністерство юстиції зареєструвало постанову Національної комісії з регулювання електроенергетики (НКРЕ) про підвищення тарифів на газ для населення. Як повідомляється на сайті Верховної Ради, наказ зареєстрований Мінюстом 10 листопада ц.р. (реєстр. 1088/15779). Постанова вступає в силу з 1 грудня 2008 р.
[ читати далі... ]

«Грицева шкільна наука»

Рядок з кримінальної хроніки: «Вчитель англійської мови вдарив одного з учнів по голові стосом зошитів». Приклався добряче, бо порушено слідство і педагогові реально загрожує «небо в клітинку».
[ читати далі... ]
Погляд

Криза триватиме, доки не сформується національний інтерес

Чи можна порівнювати політику з альпінізмом? Якщо розглядати її, як досягнення якоїсь вершини, то, мабуть, у політики є певна схожість з подоланням тих труднощів, що їх на своєму шляху зустрічає альпініст в горах. Але на цьому аналогії закінчуються. Загалом в політиці, на превеликий жаль, домінують інші принципи, ніж в альпінізмі. При підйомі на вершину діє команда однодумців, які готові, часом із ризиком для власного життя, працювати на командний інтерес. Завдяки цьому тут досягається результат.
[ читати далі... ]

Київський фінал П’ятигорської драми

Будемо відвертими: впродовж 167 років після загибелі на дуелі Михайла Лермонтова навіть людей непересічних більше цікавить не стільки дивовижний талант поета, скільки його трагічна смерть.
[ читати далі... ]

Майбутнє України — в Європі

У нас немає шансу самим захистити себе у військовому плані, — переконаний Президент.
[ читати далі... ]
ЗМІ

Криза — кризою, а газети — за розкладом

Всі намагаються зрозуміти суть подій у вітчизняній та світовій економіці і, в першу чергу, отримати відповідь, що робити з власними грошима.
[ читати далі... ]
Проблема

Трагічні уроки фізкультури

1 жовтня на уроці фіз­культури в Чернівцях померла 12-річна дівчинка. 3 жовтня у Запоріжжі — 15-річний юнак. 13 жовтня в Луцьку — 15-річний учень технічного коледжу. 1 листопада на змаганнях з тхеквондо в Кременчуці загинув 13-річний хлопець з Дніпродзержинська. 4 листопада на Львів­щині під час уроку фіз­культури помер п’ятикласник. Ця сумна статистика лишень упродовж одного місяця приголомшила батьків, які бояться відпускати дітей на уроки фіз­культури, учнів, які з острахом займаються спор­том, і власне вчителів з фізичної підготовки, які проводять свої заняття згідно з розробленою програмою та затвердженими нормативами Міносвіти.
[ читати далі... ]
Суспільство

ЖИВЕ СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ

Найчастіше про Надію Світличну згадують, коли говорять про старшого брата — Івана Олексійовича Світличного. Так було й буде, адже ще більше зріднилися вони життєвими випробуваннями, поєднавшись однією метою: відстоюванням людської та національної гідності, якраз у жорстокі часи їх зневаження.
[ читати далі... ]

МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ МИТЦІВ — ВОРЗЕЛЬ

За 20 км від Києва, по лінії Південно-західної залізниці знаходиться невелике селище, із населенням менше 6 тисяч осіб. Від моменту його виникнення за історичними мірками минуло небагато часу — 108 років. Однак і цього виявилося достатньо, аби назва селища — Ворзель, стала відомою в багатьох містах України та близького зарубіжжя, звідки вже не одне десятиліття приїжджають відпочивати у місцевих санаторіях, таборах, базах відпочинку.
[ читати далі... ]
Дати

Великий Голодомор в Україні як геноцид

У 1932-33 роках в Радянському Союзі відбулася одна з найбільших гуманітарних катастроф XX століття. Від шести до семи мільйонів осіб стали жертвами Голодомору, про який тоді практично нічого не знала світова спіль­нота. У Радянському Союзі тема Великого Голоду перебувала під суворим табу. Тільки через п’ятдесят років широка громадськість — спершу в Північній Америці, а потім також і в Радянському Союзі, який розпадався, — почала дізнаватися про деталі цієї трагедії.
[ читати далі... ]

Зашморг смерті

Нарешті наше суспільство прокинулося від летаргійного сну і стало цікавитися своєю історію. Ми спільними зусиллями мусимо відновити справедливість щодо невинно вбитих голодом родичів, земляків і примножити свідчення очевидців для загальноукраїнської Книги Пам’яті. Група учнів 8-Б класу ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Хащувате Гайворонського р-ну Кіровоградської області Анастасія Дзюбенко, Вікторія Гончарук, Тамара Пастух; студент Уманського ДПУ імені П.Тичини Микола Іванов та керівник групи — учитель історії та правознавства ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Хащувате Володимир Іванов давно збирають свідчення мешканців району про пережите у 1932—1933 рр. Цю роботу регулярно висвітлює на своїх сторінках часопис «Історія в школі», який очолює шеф-редактор Юрій Войцеховський. Ми вдячні пану редактору за ексклюзивні матеріали для «Персоналу Плюс» і за ту роботу, яку він проводить задля покращення навчального процесу і виховання у нового покоління загостреного почуття справедливості.
[ читати далі... ]

У президента Росії своя думка

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що тема «голодомору» використовується в Україні для досягнення сьогочасних кон’юнктурних політичних цілей.
[ читати далі... ]

Відзначення 75-х роковин Голодомору

На цьому тижні в Україні розпочалося відзначення 75-х роковин Голодомору 1932-33 років. В рамках цих заходів у Києві пройде міжнародний форум, брати участь у якому вже погодилися вісім глав держав. До української столиці приїдуть президенти Прибалтійських країн, Грузії, Польщі і країн Південно-Східної Європи.
[ читати далі... ]

Поминатимуть

Президент України Віктор Ющенко просить Папу Римського Бенедикта XVI та Вселенського патріарха Варфоломія І згадати у своїх молитвах жертв Голодомору 1932-1933 років.
[ читати далі... ]

Горе нас об’єднає

Президент України Віктор Ющенко сподівається, що вшанування 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років сприятиме єднанню нації, про це він сказав під час презентації Національної книги пам’яті та документально-художньої виставки «Голодомор 1932-1933 років — геноцид українського нарду».
[ читати далі... ]

УПЦ назвала Голодомор геноцидом

Звернення Священного синоду Української православної церкви з нагоди скорботної дати — 75-ї річниці Голодомору 1932–1933 рр. в Україні
[ читати далі... ]

Символічний камінь

У Варшаві закладений наріжний камінь під пам’ятник жертвам Голодомору в Україні.
[ читати далі... ]

Кому Правда очі муляє

В Криму прихильники КПУ зірвали акцію, присвячену пам’яті жертв Голодомору.
[ читати далі... ]
Урок історії

Нерозкритий злочин

(Початок у попередньому номері)
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Студенти МАУП — активні учасники акцій вшанування пам’яті жертвам голодомору

Страшне число у нелюдській напрузі пропалює світи до глибини: у тридцять три розіп’ято Ісуса.
[ читати далі... ]

МАУП — традиційний учасник виставки «Освіта та кар’єра 2008»

13 — 15 листопада у приміщенні Центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» Міністерство освіти і науки України, Всеукраїнська студентська рада та Товариство «Знання» України здійснюють заходи присвячені Дню студента. В Україні День студента відзначається щорічно 17 листопада згідно з Указом Президента України, починаючи з 1999 року. В цей день світова громадськість також святкує Міжнародний день студента в пам’ять про антифашистські виступи чеської студентської молоді в листопаді 1939 року.
[ читати далі... ]

Ми святкуємо День студента

Щороку, 17 листопада, студенти чекають з нетерпінням. Ще б пак! Коли ще можна знайти більш відповідний день, щоб добре провести час зі своєю університетською групою і відсвяткувати цю подію як належить. Але, мабуть, далеко не кожному з нас відома історія його виникнення.
[ читати далі... ]

Продаж автівок у Європі різко впав

Продаж нових автомо­білів у Європі за жовтень впав на 14,5%. Шестимісячне падіння у зв’язку із світовою економічною кризою триває, повідомляє автомобільна асоціація ACEA.
[ читати далі... ]

General Motors ЗУпиняє завод Opel у Польщі

Автомобільний концерн General Motors припиняє роботу на заводі Opel у місті Глівіч на півдні Польщі у зв’язку із падінням попиту на автомобілі.
[ читати далі... ]

Наддувний двигун на газу

Доки всі пропагують гібриди, електромотори та біоетанол, Opel під шумок продовжує накачувати свою Зафіру природним газом, повідомляє Drive.ru
[ читати далі... ]

Hyundai відкрила свій перший завод в Європі

В місті Носовіці, розташованому на сході Чехії, почав роботу перший європейський завод Hyun­dai.
[ читати далі... ]

В Україні знизились ціни на нові автомобілі — ЗМІ

Через падіння продажів в Україні багато автоділерів йдуть на значне зниження цін на нові автомобілі.
[ читати далі... ]

Fiat представив «гламурну» версію Panda

Напередодні компанія Fiat представила спеціальну версію своєї моделі Panda для внутрішнього ринку.
[ читати далі... ]

Mercedes-benz готує новий кросовер

Mercedes-benz планує розширити свою лінійку позашляховиків.
[ читати далі... ]
Наука

ЖИТІЯ СВЯТИХ ГРІШНИКІВ

«Як коротко й страшно пише ця людина», — сказав Горький про Стефаника. «Коротко», бо сама ситуація вкрай промовиста будови комунізму пролягли по шпалах із людських трупів. А що страшно, то... повторімо попередню фразу — і цього досить. Тут важливо інше — хто є автором книжки.
[ читати далі... ]

ЯК МИ ГОВОРИМО ТА ПИШЕМО

[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85