This version of the page http://www.unilever.ua/sustainability/introduction/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-26. The original page over time could change.
Вступ | Unilever
Сталий розвиток
  • Вступ
  • Довкілля та суспільство
  • Наш підхід
  • Участь в асоціаціях
  • Наш бізнес та його вплив
  • Соціально-благодійна діяльність
  • Соціальні звіти Unilever
  • Харчування
    • Вступ
    • Довкілля та суспільство
    • Наш підхід
    • Участь в асоціаціях
    • Наш бізнес та його вплив
    • Соціально-благодійна діяльність
    • Соціальні звіти Unilever
    • Харчування

Вступ

Як одна з провідних глобальних компаній товарів народного попиту та завдяки нашим торгівельним маркам Unilever має найбільший потенціал для досягнення конкурентних переваг та позитивних змін. 

Наша місія

Місія Unilever – задовольняти щоденні потреби людей по всьому світу у харчуванні, гігієні та особистому догляді. Ми це робимо за допомогою нашої продукції, яка допомагає людям добре себе почуватися, гарно виглядати та брати від життя більше.

Щодня близько 160 мільйонів людей у 150 країнах купує продукцію компанії Unilever. Тому немає нічого дивного в тому, що соціальний та екологічний вплив, які ми робимо на світ навколо, іде, в значній мірі, від наших брендів. Ми все більше і більше втілюємо бачення, яке базується на сталому і раціональному існуванні, ми втілюємо це у щоденних діях наших команд в області досліджень, розробок та бренд-менеджменту. Ми зробили це завдяки простому інструменту, який називається Слід Бренду (Brand Imprint).

Слід Бренду

Слід Бренду мотивує керівництво більш ретельно думати як про ресурси, які вони використовують (як, наприклад, вода, упаковка, енергія та сировина), так і про соціальний та економічний вплив, який мають наші марки у тих країнах, де вони продаються. Наприклад, це заохочує менеджерів, які продають мило, розглядати позитивний вплив, який вони можуть зробити для громадськості у сфері охорони здоров'я через покращену гігієну. Менеджерів, які займаються просуванням чаю, це спонукає думати про те, звідки вони отримують інгредієнти і яким чином це можна використати у комунікації зі споживачами.

Наші досягнення

Ми робимо успіхи. Близько половини чаю, який використовується для Lipton Yellow Label та PG Tips у Західній Європі - зараз виробляється на сертифікованих фермах Rainforest Alliance Certified. Намагаючись зупинити вирубку лісу, ми дали обіцянку з 2015 року отримувати всю пальмову олію, яку використовуємо, лише з екологічно раціональних та сертифікованих джерел. Наша марка Lifebuoy стала відомою більш, ніж 120 мільйонам людей в Індії за рахунок просвітньої програми про важливість миття рук з милом. Багато інших прикладів згадується у глобальному звіті сталого розвитку (Sustainable Development Report).

Щоб досягти цих цілей, нам потрібно працювати у партнерстві з іншими. Наприклад, ми працюємо з Rainforest Alliance по чаю, організацією Greenpeace стосовно пальмової олії та організацією UNICEF стосовно миття рук. Ця співпраця вносить нові ідеї у наш бізнес.

Бізнес-кейс

Ми зрозуміли, що функціонування в такому стилі приносить стійкі бізнес переваги. Наш пошук шляхів управління компанією більш раціонально, підсилює наш інноваційний потенціал, дає можливість зменшувати витрати та допомагає нам перемагати разом із нашими клієнтами, які мають власні програми сталого розвитку, і які хочуть співпрацювати з нами.

І найголовніше, що це завойовує серця (і гаманці) зростаючої кількості споживачів, які хочуть бути впевнені, що продукція компаній, в яких вони купують, вироблена та продається за відповідальними та етичними нормами і правилами.

Багато що з цих поглядів було вже добре застосовано в Unilever завдяки моєму попереднику. Моїм наміром є побудувати лідерство Unilever у даній області.

Наша постійна відданість принципам сталого розвитку

У цей економічно нестабільний період, наші основні цінності та зобов'язання щодо підтримки стабільного розвитку повинні залишитися незмінними. Дійсно, зараз більше, ніж будь-коли, цей план дій дає потенціал для тривалого і стійкого успіху нашого бізнесу і наших брендів.

Я щиро вірю, що бізнес-структури, подібні до Unilever, можуть бути позитивними важелями для створення добра у світі і що такий підхід підтримують всі наші акціонери – наші інвестори, наші споживачі і клієнти, наші працівники і спілки, з якими ми співпрацюємо.

Пол Полман
Президент Unilever

Посилання

Наше бачення
Наші бренди