This version of the page http://www.usuft.kiev.ua/culture.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-23. The original page over time could change.
Центр культурного та естетичного виховання
Центр культурного та естетичного виховання ↓
Центр культурного та естетичного виховання
студентів НУХТ

З метою створення сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу, пошуку, підтримки та стимулювання інтелектуально і творчо обдарованої молоді, самореалізації творчої особистості у сучасному суспільстві у Національному університеті харчових технологій працює Центр культурного та естетичного виховання (ЦКЕВ).

За останні роки ЦКЕВ має значні здобутки, серед яких переможці міжнародних та всеукраїнських конкурсів студентської творчості. Зокрема, це І місце у 2007 році та два Гран-прі у 2008 році на Міжнародному фестивалі «Ялтинські канікули», постійні лауреати у різних номінаціях фестивалів «Осінь Голосієва», «Барви осені», неодноразові переможці районних та міських конкурсів КВН.

Діяльність ЦКЕВ у проведенні і організації культурно – масової роботи серед студентів університету має такі напрямки: клуб вокального жанру; факультетські колективи естрадного сучасного танцю; факультетські вокально-інструментальні ансамблі; колективи бального танцю; факультетські команди КВН; авторська пісня; естрадна пісня.

Творчі заходи в університеті мають добрі, стійкі традиції протягом майже двадцяти років.

Вхід студентів-першокурсників до кола друзів НУХТ починається з «Посвячення в студенти» з яскравою творчою програмою кращих талантів університету. Це стає прикладом і взірцем для першокурсників, які вже у жовтні-листопаді виявляють свої творчі можливості у фестивалі «Дебют першокурсника». Цьому передує конкурс української пісні, на якому завжди є бажаними гостями відомі артисти України Олександр Пономарьов, Олександр Василенко, Ольга Макаренко, Василь Ілащук, Василь Лазарович та багато інших. Їх виступи допомагають спрямувати патріотичне виховання студентів та показати приклад поєднання навчання та культурного дозвілля протягом студентських років.

Щороку у березні - травні проводиться загально-університетський фестиваль художньої самодіяльності «День факультету». У ці дні кращі з кращих отримують почесні грамоти за досягнення у навчанні, спорті, художній самодіяльності. Фестиваль, на який збирається еліта художньої творчості та демонструє свої професійні здібності у вокальній, хореографічній, акторській та сценічній майстерності, є загальним вінцем та бажаним святом університету.

Після кожного фестивалю-конкурсу проводяться Гала - концерти кращих факультетських номерів художньої самодіяльності, святковий вечір присвячений, Міжнародному дню студентів, загально-університетські дискотеки, новорічні вітання викладачам та співробітникам університету, святкова програма, присвячена Дню Св. Валентина, вітання учасниками художньої самодіяльності з нагоди свят і ювілеїв викладачів та співробітників університету та багато інших заходів. Всі творчі починання та високі естетичні злети наших студентів постійно відзначаються грамотами ректора та грошовими преміями.

Слід відмітити плідну співпрацю ЦКЕВ з відомими прогресивними громадськими організаціями, які організовують просвітницькі акції серед студентської молоді м. Києва. Такі акції спрямовані на пропаганду здорового способу життя студентів та турботу про їх власне здоров’я, профілактику негативних явищ у студентському середовищі.

Творчий рік завершується традиційними випускними вечорами та зустрічами з випускниками минулих років. Святкова атмосфера вручення дипломів доповнюється різнобарвністю святкових привітань від талантів художньої самодіяльності.