This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/985.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-22. The original page over time could change.
Міжвідомчою робочою групою завершено підготовку матеріалів до розгляду РНБОУ у вересні п.р. питання „Про стан реалізації державної політики щодо утвердження України як транзитної держави” - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
21.09.2009
Міжвідомчою робочою групою завершено підготовку матеріалів до розгляду РНБОУ у вересні п.р. питання „Про стан реалізації державної політики щодо утвердження України як транзитної держави”

18 вересня 2009 року в Апараті РНБО України під головуванням Заступника Секретаря РНБО України П. Ігнатенка відбулося засідання міжвідомчої робочої групи, на якому учасники обговорили та затвердили проект довідки та проект рішення Ради національної безпеки і оборони з зазначеного питання порядку денного засідання Ради.

В результаті аналізу інформаційно-аналітичних матеріалів, які надійшли від центральних органів виконавчої влади, наукових установ та громадських організацій, робоча група дійшла висновку, що державна політика щодо утвердження України як транзитної держави не стала засобом зростання конкурентоспроможності країни, використання географічних переваг в реалізації стратегічного завдання щодо інтеграції вітчизняної економіки у євразійську систему господарювання.

Транзитний потенціал держави, який за своїми обсягами обороту, інфраструктурою транспортних комунікацій є найбільшим в Європі, використовується лише на 60% і не має чітко окреслених перспектив розвитку.

Рівень забезпечення вільного переміщення товарів, послуг, капіталів, людей не відповідає сучасним вимогам та міжнародним стандартам.

Неадекватність регулятивних дій з боку держави, а також невиконання низки рішень РНБОУ з проблемних питань розвитку транспортних галузей, призвели до того, що впродовж останніх років набуває стійких ознак тенденція до зниження впливу України в сегменті міжнародних транспортних перевезень, що посилює низку загроз в економічній сфері національної безпеки.

Підготовлений проект рішення містить комплекс завдань, яким передбачено забезпечити формування ефективної довгострокової державної політики щодо утвердження України, як транзитної держави та запровадження ефективних механізмів її реалізації.

Пропозиції, які надійшли від фахівців в процесі підготовки проекту Рішення РНБОУ , опрацьовані робочою групою та максимально враховані в зазначеному документі.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 801/2010
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 5 серпня 2010 року «Про невідкладні заходи щодо запобігання пожежній небезпеці в Україні»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 763/2010
Про призначення Н.Шуфрича заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші
Державні закупівлі
Річний план державних закупівель Апарату Ради національної безпеки і оборони України на 2010 рік (у форматі PDF)