This version of the page http://nsgrad.com/index.php?limitstart=192 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-21. The original page over time could change.
Новгород-Северский, Княжий град, Новгород-Сіверський, Мотослет, Княжий град, Достопримечательности, река Десна, Ярославна, Князь Игорь

Главное меню

Информеры

Информация туристам

Случайное фото

Объявления


  • Компьютеры и другая техника
    (Электроника / Компьютеры, оргтехника)
    12.09.2010

  • Сниму квартиру/полдома/дом на длительное время
    ( / Недвижимость)
    15.09.2010

  • Н.-Сіверська міська рада за конкурсом продає майно
    ( / Недвижимость)
    16.06.2010

  • Куплю антиквариат дорого
    (Прочее / Предметы исскуства)
    22.05.2010

  • земельний участок
    (Недвижимость / Разное)
    27.05.2010

  • Помощь в продаже, покупке, обмене и аренде жилья
    ( / Недвижимость)
    26.05.2010

  • Создай свой образ!
    (Услуги / Здоровье,красота)
    29.08.2010

ЧАТик

Последнее сообщение: 6 дней, 2 час. назад
  • admin : Все, есть фотки и по фильму и по археологической находке.
  • Zulu : осталось фотки. Текст опубликовал
  • Zulu : Текст сейчас будет, фоток доставите сами
  • admin : Новости про фильм будут, фотки уже есть, текст отсутсвует.
  • kisela : А чего нету новости про съемку фильма?
  • admin : добавлено новое видео
  • admin : С днем предпринимателя всех!
  • Medvedmak : и тебе хай
  • shiva : Хай! Всем!
  • Zulu : не помагаем, а помогаем. Ох и помагач!
  • Medvedmak : на форуме выложил прайс на ПК
  • Анджей : группа 41,100 и другие
  • Анджей : Всех ждем завтра на концерт в вашем ДК на 19.00
  • Medvedmak : как и просили, разместил месагу о форуме =)
  • admin : Форум города forum.nsgrad.com заходите.

Только зарегистрированные пользователи могут оставить сообщение. Зарегистрироваться!

Кто на сайте

Сейчас 7 гостей и 1 пользователь онлайн
  • Mashket

Авторизация



  • Забыли пароль?
  • Забыли логин?
  • Регистрация

Полезное

Друзья

Последние новости

  • Знову зйомки
  • Газові системи
  • Програма святкування
  • 16 вересня
  • Пенсійні виплати
 

Aфиша

"Новгород-Северский форум"

 

  • Сообщество предпринимателей района
  • Обсуждение вопросов
  • Общение
 

Помогаем развивать вместе! Посмотреть!

 
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ
Автор: Administrator   
21.06.2010 16:51

ДОПОМОГА МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИМ СІМ'ЯМ

 

   Ця допомога призначається відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям». Малозабезпечені родини в залежності від   їх майнового стану та сукупного доходу мають право на отримання державної соціальної допомоги.

   Малозабезпеченою вважається сім'я, яка з поважних причин має середньомісячний сукупний дохід нижчий від прожиткового мінімуму для сім'ї. Прожитковий мінімум для сім'ї визначається для кожної родини залежно від її складу, як сума прожиткових мінімумів розрахованих та затверджених для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення.

 
Про батькову медаль, ігри у війну, гармату, що пішла на брухт …
Автор: Administrator   
21.06.2010 16:43

Спогади і роздуми сина ветерана Другої світової

    Коли мого батька забирали до Червоної Армії, йому ще вісімнадцяти не виповнилось. Але рослий худорлявий підліток разом з іншими 1924-25 років народження почимчикував розбитими осінніми дорогами з  Лизунівки до районного центру, щоб поповнити лави геть поріділого війська,  що здолало Десну і було налаштоване на одному диханні «дати перцю» німцям на Дніпрі, Сожі та Прип’яті (!!!)

  Своєчасно з’явилися до військкомату. Важливе, хоч і наївне запитання (збиралися ж  на війну):

  - А коли видадуть зброю?

 
Надійно, швидко, зручно
Автор: Administrator   
21.06.2010 16:31

Пошта надає і традиційні, і нові послуги

    У мережі «Укрпошти» -  14,5 тисяч відділень зв’язку. З них майже 11 тисяч – у сільській  місцевості, вони обслуговують 28 562 сільські населені пункти України.

    У нашому районі – 27 відділень поштового зв’язку. З начальником одного з них, що в райцентрі по вул. Леніна, Світланою Крисою наша розмова.

    - Світлано Іванівно, на пошту ми йдемо, щоб оформити передплату на періодику, відправити листа, бандероль чи посилку, сплатити комунальні платежі…

 
22 червня – День скорботи і пам’яті жертв війни
Автор: Administrator   
21.06.2010 16:24

Про що нагадує гармата над Віттю

  З перших днів Великої Вітчизняної війни добре озброєні, досвідчені (досвід здобули у війні проти Франції, Англії, Бельгії, Данії та інших європейських країн) німецькі війська стрімко просувались уперед.

  Улітку 1941 р. ціною значних втрат фашистам вдалося вийти до Києва, але, зустрівши жорстоку відсіч, гітлерівці змінили напрямок удару. За наказом Гітлера  з інших фронтів було знято 25 кращих дивізій, їх кинули у наступ на Гомельському та Н.- Сіверському напрямках. Зваживши ці важкі обставини, Ставка Верховного Головнокомандування прийняла рішення утворити з 13-ї і 15-ї армій Брянський фронт на чолі з генерал-лейтенантом А.І. Єрьоменком.

 
ГРОМАДСЬКИЙ ПОРЯДОК
Автор: Administrator   
21.06.2010 16:13

Незнання законів не звільняє від відповідальності.

    На початку нинішнього року в законну силу вступили поправки до Адміністративного кодексу України. Тепер до алкогольних напоїв прирівнюється пиво, слабоалкогольні напої – лонгер, бренді-кола та деякі інші. Тому розпиття пива і слабоалкоголок в громадських місцях веде до штрафу. Про те, як це контролюється в нашому районі, розмовляємо зі старшим інспектором міліції Віталієм Сузіком.

   - Майже за півроку працівниками міліції складено більше двох сотень адмінпротоколів за розпиття пива, слабоалкогольних напоїв у громадських місцях. Здебільшого все це  розпивалось у міському парку імені Шевченка, біля магазинів «ЯрМак», «Семафор», «Звездный». А біля деяких магазинів обладнані майданчики, які не відповідають вимогам законодавства.

 
Турнир по бильярду
Автор: Administrator   
20.06.2010 20:34

 

 

В воскресение 20 июня в баре " Губернская 8" прошел благотворительный турнир по бильярду.  

Участвовало 12 человек. Первое место занял Александр Горлочев, второе Михаил Турута, третье Евгений Бурыко, четвертое Евгений Горгуц. 

Все собранные деньги пойдут на ремонт детской площадки.

  

Обновлено 20.06.2010 20:55
 
Змагання з туризму
Автор: Zulu   
17.06.2010 22:21

 Перемогою новгород-сіверських туристів завершились відкриті змагання Новгород-Сіверського району з техніки пішохідного туризму. Гості з Бахмацького району, які також брали участь, вибороли срібло.

Відкриті змагання Новгород-Сіверського району з техніки пішохідного туризму пройшли на території районної станції юних натуралістів. 7 команд в них брали участь. 5 місцевих та 2 з Бахмацького району. Програма включала наступні види: «Особисто команда», «Смуга перешкод 1-го класу складності», «Командна смуга перешкод 2-го класу складності», «Змагання з в’язок», на дистанції «Смуга перешкод 2-го класу складності». У особистому заліку змагань серед дівчат кращою стала Дарина Павлова. На 2-му місці Аліна Колос. 3-ій результат у Марини Шкалаберди. У хлопців найвищий результат у Євгена Дуди. Богдан Сєдов та Андрій Горбач посіли відповідно 2-ге та 3-тє місця. Ці хлопці та дівчата – учні Новгород-Сіверської гімназії № 1, вихованці туристичного гуртка районного Будинку школярів, яким керує Євген Балабко. Командні результати на дистанції «Особисто командна смуга перешкод» такі: перший результат у команди «Едельвейс-1», 2-ий – у команди «Едельвейс-3». На третьому місці туристи з команди «Міраж». У «Змаганні з в’язок» перемогли також едельвейсівці з 1-ої команди. 2-ий результат у Бахмацької команди «Піраньї». «Едельвейс-2» на третьому місці. Таким же чином розподілились місця і на дистанції «Смуга перешкод». В загальному заліку першу сходинку турнірної таблиці посіли вихованці Євгена Балабка з команди «Едельвейс-1». «Піраньї» з Бахмацького району вибороли срібло і 3-ій результат у команди «Едельвейс-2». Протягом 2-х днів змагань юні спортсмени жили в наметах, готували на вогнищі, знайшли нових друзів. 


 

 
Призери олімпіад
Автор: Zulu   
17.06.2010 22:19

Грамоти, дипломи, солодкі призи за традицією по закінченню навчального року вручали учням Новгород-Сіверської гімназії № 1 за високі досягнення у навчанні і активну участь у житті школи.

Весь навчальний рік ці діти працювали докладаючи максимум зусиль і перші місця на олімпіадах, конкурсах довели, що їх зусилля не були марними. Директор гімназії Віра Мокрякова вручала нагороди і бажала так тримати і надалі. Щоб досягнути чогось у житті треба багато працювати над собою. І перші досягнення в них вже є. Валя Пурига отримала грамоту за перше місце в олімпіаді з української мови та грамоту за перше місце в районному конкурсі імені Петра Яцика. Розповідає, що українську мову вважає наймилозвучнішою у світі. Іноземною мовою захоплюється Катя Сергієнко. Вона зайняла друге місто на районному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови. У Вікторії Довбні нагород ціла купа. В неї перші місця районних олімпіад з математики, англійської мови, хімії, біології, української мови та літератури, нагороди за конкурс «Колосок», стипендії і дипломи з обласних етапів з математики та географії. Загалом нагород було дуже багато. Відзначили 26 відмінників. 84 грамоти вручили переможцям творчих конкурсів. 30 – учасникам інтерактивних конкурсів, 82 – переможцям районних олімпіад, 5 грамот за перші місця обласних олімпіад. Грамотами відзначили і двох чемпіонів України з боксу. І всі ці досягнення – не лише досягнення самих цих дітей. Це досягнення всієї школи, кропітка праця вчителів та величезні зусилля батьків, які змогли їх зорієнтувати, направити, підтримати і повірити в них, що – найважливіше.


 

 
В Лісконогах
Автор: Zulu   
17.06.2010 18:53

 В порівнянні з іншими селами району, в яких панує безробіття, в Лісконогах людям працювати є де. Сільськогосподарське товариство тут – одне з кращих в районі, працюють заклади соціальної сфери, товарами першої необхідності мешканці села забезпечені.
 

Чим сьогодні живе село? В основному робота кипить на городах. В Лісконогах – також. На вулицях села можна побачити лише стареньких. Люди в селі – роботящі, запевняють старенькі. Не лінуються і на городах, і в господарстві. Все до ладу. А ще нарадуються з того, що процвітає сільгосптовариство – є де копійку заробити. Словом, живуть люди, як і всі. Не без проблем, між тим на життя не скаржаться. А ще це село відомо тим, що до нього виявляють свою прихильність лелеки, оселяються тут і приносять щастя в домівки, оберігають від всілякої біди мешканців Лісконогів.


 

 
Харчові отруєння
Автор: Zulu   
17.06.2010 18:45

 Кількість випадків харчових отруєнь росте пропорційно температурі повітря на вулиці, кажуть лікарі. Як літні сонячні дні не провести у лікарні?
 

Останніми днями швидку допомогу найчастіше викликали через кишкові інфекції. Продукти харчування дуже швидко псуються у цій порі року і скільки б не розповідали про це лікарі, зазначає завідуючий відділенням швидкої і невідкладної допомоги Віктор Гульчук, кожного літа повторюється те ж саме. 


 

 
Заготівля кормів
Автор: Zulu   
17.06.2010 18:40

 Заготівля кормів для худоби на зиму зараз – найголовніше завдання для селян. Майже всі сільськогосподарські товариства району розпочали цю роботу. 
 

480 т сіна та 2700 т зеленої маси вже заготовили сільськогосподарські товариства станом на 16 червня. На цей же період минулого року було заготовлено 176 тон сіна та закладено 1560 тон силосної маси. Але ж і весна в тому році була холоднішою. Практично всі сільгоспвиробники вже включилися в кормозаготівлі, зволікають лише в ТОВ ім. Мічурина. Найбільше сіна та силосної маси заклали у ТОВ «Мрія» - 150 т сіна та 1800 т зеленої маси. У ТОВ «Переможець» – 90 т сіна та 860 т силосної маси, в СГВК «Блистівський» – сіна 150, а силосувати силосну масу розпочали декілька днів тому. Всього по району необхідно для нормальної зимівлі худоби заготовити близько 5 тисяч т сіна, а силосу близько 15 тисяч т. Це зазначає головний спеціаліст управління агропромислового розвитку Валентина Заєць.


 

 
Відпочинок дітей
Автор: Zulu   
17.06.2010 18:26

 Весело провести дозвілля, відпочити від шкільних занять і водночас оздоровитися мають можливість учні Новгород-Сіверського району у пришкільних таборах. В Лісконогівському таборі "Десняночка" зараз відпочиває 32 дітей.
 

Кожен наш день насичений подіями і цікавинами – діляться своїми враженнями діти, що відпочивають у пришкільному таборі. Пришкільний табір відвідують майже всі учні Лісконогівської загальноосвітньої школи. Для дітей організоване калорійне та вітамінізоване харчування. Дбають і про те, щоб дітлахам кожен день відпочинку у таборі запам’ятався. Завершують свою роботу пришкільні табори 18 червня. Тож ще декілька днів батьки можуть за своїх дітлахів не турбуватися.

 

 
Сінокіс
Автор: Zulu   
17.06.2010 18:21

 Сінокіс - ось що має турбувати селянина у червні. Подбаєш вчасно про корм для господарства – матимеш достатньо молока взимку. Саме технологію заготівлі кормів для ВРХ і обговорювали на семінарі-нараді, який пройшов на базі Лісконогівського ТОВ "Переможець".
 

У семінарі беруть участь голова райдержадміністрації В’ячеслав Кауфман, голова районної ради Віктор Душин, голови сільгосппідприємств Новгород-Сіверського району. Хлібороби зібралися разом з метою поділитися досвідом технології заготівлі сіна та силосу, обговорити інші нагальні для селян питання. Перш за все – вчасно розпочати сінокіс, аби трави не втрачали своєї користі – зазначалося на семінарі. Не останню роль відіграє під час заготівлі кормів і сільгосптехніка. Сучасна косарка та граблі, що перевертають сіно зацікавили всіх присутніх. На ланах «Переможця!» вправно працює і силосний комбайн. Ні для кого не секрет, що саме силосна маса є калорійним кормом для ВРХ взимку. В «Переможці» цьогоріч планують закласти 2 траншеї силосу, ще одна залишилась з минулого року. Василь Федосович, директор ТОВ, поділився досвідом з колегами щодо випасу худоби. У товаристві її випасають двічі. Вранці і до 14.30, а коли дуже спекотно, то корови відпочивають на фермі. Близько 19 години пастухи знову женуть стадо на пасовисько. Нині надоюють по 18,5 л на корову. Гарні показники, зазначає Василь Федосович Юдицький, залежать від випасу худоби на полях з однорічними травами. Підсумував роботу семінару голова райради Віктор Душин. Між тим, ті хлібороби, які пам’ятають прислів’я «Червень тому зелениться, хто працювати не ліниться» впевнені, що їх комори до зими будуть заповнені кормами.


 

 
Дерева і РЕС
Автор: Zulu   
17.06.2010 18:02

 Дерева у місті продовжують падати. У неділю поривами вітру було пошкоджено віти старих дерев. Дощ додав їм ваги. Віти порвали лінії електропередач і впали на землю.
 

Велика гілка клена обірвала дроти і зайняла половину дороги навпроти автостоянки, що біля центральної районної лікарні. Начебто все обійшлося, лише додалося роботи шляховикам. Другим аварійним деревом став теж таки клен. Величезна гіляка впала на дроти електропередач, які потягнули за собою електроопору. Добре, що господиня, на чиє подвір’я все це звалилось, знаходилась на цей час у будинку. Сталося це приблизно о пів на дев’яту ранку. Лише за щасливим випадком жінка не постраждала. Хоча про те, що дерево аварійне, вона письмово повідомляла і міську раду, і РЕМ раніше. Тепер жінці доведеться ремонтувати майже весь паркан і надвірні будівлі, на які впав стовп, за свій рахунок.


 

Обновлено 17.06.2010 18:04
 
Новий чемпіон в боксі
Автор: Zulu   
17.06.2010 17:40

 Приємні новини зі світу спорту! Країна має нового чемпіона з боксу серед юнаків. Ним став новгород-сіверський спортсмен Андрій Тимошенко.

З 1 по 9 червня в місті Керч АР Крим проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків. Команду Чернігівської області представляло 6 спортсменів. 5 з них чернігівчани та один новгород-сіверець Андрій Тимошенко. Блискуче виступивши на чемпіонаті на рідну сіверську землю спортсмени повернулися з трьома бронзовими та двома золотими медалями. Привіз золото до Новгорода-Сіверського і Андрій. Всього 2 з половиною роки Андрій боксує. На змагання їхали із метою побачити інших, набратись досвіду, прицінитись, так би мовити, каже тренер. Шалена перемога, яка була несподіваною як для спортсмена, так і для тренера здобувалась, як то кажуть, і потом, і кров’ю. Результат – звання чемпіону України з боксу серед юнаків та кандидата у майстри спорту.


 

Обновлено 21.06.2010 16:41
 
День працівників легкої промисловості
Автор: Zulu   
17.06.2010 17:27

 Днями в Україні відзначали День працівників легкої промисловості. 36 працівників приватного підприємства "Новгород-Сіверська бавовняна ткацька фабрика" зустріли цей день з непоганими показниками. Три роки тому підприємство почало виходити з кризи. В 2009-му стрімко збільшились обсяги виробленої продукції і в 2010 воно не здає.

2 роки працює на приватному підприємстві «Новгород-Сіверська бавовняна ткацька фабрика» Любов Созонець. Сумувати на роботі не встигаємо, каже жінка. Підприємство нарощує темпи виробництва, освоює інноваційні види продукції. Уважність – характерна риса не лише для ткалі. Нам теж треба не ловити гав, швидко усувати поламки, каже помічник майстра ткацької ділянки Анатолій Андрущенко. Середня заробітна плата на підприємстві 1200-1300 грн. Останні 3-4 роки фабрика набирає оберти. Лише за 5 місяців 2010 вироблено 68 тисяч 290 метрів бавовняних тканин та тканин зі штучних матеріалів. Реалізовано продукції на 803,1 тисячу гривень. 85 % виробленого залишається в Україні. Решта – на експорт, до Росії та Беларусі. Наразі бавовняні тканини та тканини зі штучних матеріалів використовуються в легкій, харчовій, гірничодобувній промисловості. Фабрика, якій вже 70 років, починає оживати. Разом з нею оживають і надії ткаль, майстрів, операторів зсукувального та крутильного обладнання. 36 працівників мають стабільну роботу та заробітну плату. А погодьтесь, це на сьогодні – чи не найголовніше.



 

 
Еще статьи...
  • День донора
  • Спека!
  • Завжди пам'ятаємо
  • Кращий державний службовець
<< Первая < Предыдущая 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следующая > Последняя >>

Страница 13 из 31