This version of the page http://volvo.winnerauto.ua/ua/news/news4285 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-19. The original page over time could change.
Новий Volvo S60 – створений, щоб викликати емоції / Віннер Автомотів - Volvo
www.winnerauto.ua
C30 C70 S40 S80 V50 V70 XC60 XC70 XC90
Сервіс та послуги Контакти Новини Акції Гарячі пропозиції Замовити тест-драйв


Новини

Новий Volvo S60 – створений, щоб викликати емоції

Новий S60 наче вийшов з майстерні митця, настільки від вражає своїми формами. Без сумніву, це найдинамічніше модель Volvo, наділена передовою технологією безпеки – системою ідентифікації пішоходів з функцією автоматичного гальмування.

«Спортивний дизайн свідчить про динамічний настрій автомобіля, і я можу запевнити вас, що новий S60 повністю відповідає вашим очікуванням. Ходові якості нового автомобіля не йдуть в порівняння з попередніми моделями Volvo. Більш того, інноваційні технології, реалізовані в цьому автомобілі, дозволяють не лише краще управляти автомобілем, але й насолоджуватись безпечною їздою», - відмітив президент та головний управляючий Volvo Cars Стефан Оделл (Stephen Odell).

Volvo Cars представляє новий Volvo S60 та займає впевнені позиції в одному з найбільш конкурентних сегментів ринку – в сегменті CD Premium.

«Конкуренція на цьому ринку вкрай гостра, а покупці добре усвідомлюють, що їм потрібно. Ми робимо акцент на емоційний аспект, спортивний дизайн та ходові якості. Успіх в даному сегменті ринку має величезне значення для іміджу виробника, і ми впевнені, що новий S60 буде найсильнішим гравцем на цьому полі», - підкреслив Стефан Одел.

Неперевершене поєднання: стиль купе та задні двері
Новий S60 більш спортивний та динамічний в порівнянні з попередніми моделями Volvo. Тим не менш, автомобіль демонструє найкращі досягнення скандинавського дизайну.

«S60 не залишить байдужим нікого. Кожна лінія та кожен елемент S60 вражають нашу уяву. Якщо розглядати автомобіль у профіль, то в ньому безпомилково вгадується стиль купе, при чому задні звері сприймаються як дивовижно вдале доповнення», - вважає директор з дизайну  Volvo Cars Петер Хорбері (Peter Horbury).

Дійсно, всі лінії кузова автомобіля підкреслюють динамічний настрій. Задні стійки нового S60 наче продовжують задні фари, а тонка лінія даху, що нагадує купе, поєднується з новими боковими панелями низько посадженого кузову. В результаті складається віртуальне відчуття подвійної хвилі, що проходить від передніх фар вздовж кузова до задніх.

В середині подвійної хвилі відчувається нахил вниз, і візуально це робить посадку автомобіля нижчою. Це в свою чергу підкреслює положення автомобіля, а його форми сприймаються більш обтічними. Вміло виконані форми капоту та невеликий обвіс спереду та ззаду також підкреслюють спортивний дух нової моделі.

Найдинамічніший автомобіль за всю історію Volvo
Новий S60 пропонує виключні їздові якості – це, без сумніву, найдинамічніше авто з тих, що були представлені компанією Volvo за всю її історію.

«Мета даного проекту полягала в тому, щоб розробити шасі, застосовуючи весь досвід Volvo. Ми можемо заявити, що нам вдалося вийти на такий рівень, що до цього був недосяжним», - завірив
Стефан Селквіст (Stefan Sällqvist), відповідальний за розробку шасі нового S60.

Новий седан пропонується в двох варіантах шасі. На європейському ринку динамічне шасі пропонується в стандарті, в той час як в більшості країн Північної Америки та Азії в стандарті буде пропонуватися шасі з комфортними налаштуваннями, а шасі для динамічної їзди буде постачатися в якості опції.

Різниця варіантів шасі полягає в жорсткості амортизаторів, а також в конструкції переднього та заднього підрамника. Комфортне шасі пропонує більш м’які налаштування, забезпечуючи більш плавну їзду по дорогам з неякісним покриттям.

Витонченість та продуманість в кожній деталі
«Ми прагнули забезпечити комфорт, застосовуючи абсолютно новий підхід. Динамічне шасі відрізняється швидкими та чіткими реакціями, гарантуючи досконале керування. В той же час зберігається високий комфорт в русі», - пояснив Стефан Селквіст.

В процесі розробки шасі група експертів керувалася цілісним підходом, вносячи зміни та допрацьовуючи кожний елемент шасі, від якого залежать їздові якості автомобіля. Новий автомобіль Volvo має досконалу систему керування, більш жорсткі пружини та стійки, помітно відрізняючись від попередньої моделі Volvo.

Система керування повним приводом AWD була модифікована, що дозволило повнопривідним варіантам (система повного приводу передбачена в стандарті для версій Т6 та в якості опцій для D5) нового Volvo S60 максимально використовувати ресурси нового шасі.

Всі версії нового S60 можуть бути поставлені з передовою системою шасі FOUR-C з саморегулюванням. Активне шасі FOUR-C пройшло доробку та налаштування, та тепер забезпечує більш комфортне керування в порівнянні з попередніми версіями, що раніше встановлювались на автомобілях Volvo.

Перший седан з вдосконаленою системою стабілізації Динамічне шасі нового Volvo S60 підтримується цілим рядом електронних систем, і таке поєднання дозволило покращити спортивний настрій та керування автомобілем.

Volvo S60 – це перший на ринку седан, що включає покращену систему стабілізації.  Завдяки цьому датчику, що вимірює рівень нахилу, система може на ранній стадії виявити тенденцію до заносу. В результаті система динамічної стабілізації та контролю тяги DSTC може раніше активізуватися та внести корективи з більшою точністю. Вдосконалена система стабілізації значно покращує керування автомобілем, дозволяючи контролювати поперечні сили, що впливають на автомобіль, що в свою чергу зменшує процес керування та дозволяє більш чітко виконувати різкі маневри.

Система контролю тяги на повороті забезпечує чітке проходження поворотів
Система контролю тяги на повороті – це нова функція, що контролює тягу, дозволяючи автомобілю рівніше входити в поворот. Ця технологія представляє собою розвиток системи DSTC. В ході виконання повороту колесо на внутрішній траєкторії повороту пригальмовується, в той час як зовнішнє колесо отримує більше тяги. Це дозволяє знизити тенденцію до недостатньо чітких поворотів, а водій отримує можливість більш впевненого керування.

Передова гальмівна система представляє собою важливий елемент, що забезпечує динамічні їздові якості нового S60. Седан обладнаний низкою функцій, які взаємодіють між собою, дозволяючи отримати найкоротший гальмівний шлях в будь-якій ситуації на дорозі.

Ексклюзивна оздоблення салону
В оздобленні нового S60 Volvo Cars пропонує абсолютно новий рівень якості. Дизайнери Volvo Cars змогли забезпечити унікальне поєднання традиційно строгого скандинавського стилю, емоційного настрою, контрастних кольорів та матеріалів.

«Як ніколи раніше салон автомобіля приваблює до себе погляди, однак ми ані трошки не відступили від нашого скандинавського спадку. Новий S60 виводить Volvo на абсолютно новий рівень, пропонуючи цілісне поєднання кольору, форм, матеріалів та технологій», - вважає Петер Хорбері.

Описуючи скандинавський дизайн, як правило, говорять про функціональність, простоту та чистоту форм. Створюючи новий S60, група дизайнерів наділила автомобіль сучасними елементами, дозволивши забезпечити контраст кольорів та матеріалів, створити атмосферу захоплення та насолоди.

Салон нового S60 орієнтований на водія та одночасно пропонує зручні місця для всіх пасажирів: ретельно продумані задні сидіння дозволяють пасажиру на центральному сидінні подорожувати в повному комфорті за рахунок зручної бокової підтримки. Місце на рівні колін на задніх сидіннях збільшилося на 30 мм в порівнянні з минулим поколінням S60. Задні сидіння розкладаються у відношенні 40/60, а проєм багажного відсіку збільшився на 107 мм на відміну від S60 попереднього покоління.

Найпередовіші технології Volvo – система виявлення пішоходів
Салон нового S60 не лише витримано в спортивному стилі, а й пропонує водієві найпередовіші рішення, що полегшують керування автомобілем.

«Салон нового S60 включає інноваційні досягнення в двох галузях дизайну – це нові форми та технології. Спортивний настрій відчувається в кожному елементі дизайну. Що ж стосується технологічних новинок, то тут все зроблено для того, щоб водій відчув зручність керування автомобілем. В новому S60 передбачені найпередовіші рішення безпеки, включаючи системи, що забезпечують комфорт – це інформаційно-розважальна система та найкраща в своєму класі аудіо система», - пояснив Томас Алборг (Tomas Ahlborg), директор проекту нового S60.

Система виявлення пішоходів з функцією автоматичного гальмування представляє собою справжній прорив в галузі активних систем безпеки. Завдяки цій технології, автомобіль може вчасно виявити пішохода, що проходить по дорозі перед автомобілем, та попередити водія. Якщо водій вчасно не реагує на попередження, система проводить гальмування в автоматичному режимі.

«Ми за правом пишаємося нашим успіхом – ми створили надійну технологію, і тепер ми можемо запропонувати закінчене рішення безпеки, що дозволяє запобігти наїзду на пішохода. Система здатна виявити пішохода, попередити водія та самостійно зупинити автомобіль. Наскільки ми можемо судити, це перша в світі подібна технологія. Завдяки такій системі, ми добилися підвищення гальмівного зусилля в випадку автоматичного гальмування в межах від 50% до повної зупинки», - підкреслив Томас Броберг (Thomas Broberg), провідний консультант Volvo Cars з проблем безпеки.

Попередження наїзду на пішохода на швидкості до 35 км/год
У випадку вірогідності наїзду на пішохода водія попереджує звукова сигналізація, а на лобовому склі відображується миготливий сигнал. Одночасно відбувається підготовка гальмівної системи для екстреного гальмування. Якщо водій не реагує на попередження, і зіткнення стає неминучим, автомобіль проводить гальмування в автоматичному режимі.

Система виявлення пішоходів з функцією повного автоматичного гальмування дозволяє запобігти наїзду на пішохода на швидкості до 35 км/год у випадку, якщо водій не вживає необхідних дій. На більш високих швидкостях система забезпечує максимальне зниження швидкості до моменту зіткнення.

Зіткнення на менш високій швидкості дозволяє запобігти серйозних травм, що наносяться пішоходам. Наприклад, якщо системі виявлення пішоходів вдалося знизити швидкість з 50 до 25 км/год, то ризик летальних наслідків знижується на 20 відсотків, а в деяких випадках до 85 відсотків.

Більш потужна версія T6
В перші роки виробництва новий Volvo S60 буде поставлятися з широким вибором дизельних та бензинових двигунів, починаючи від економічної версії DRIVe 115 л. с., до потужної модифікації з турбонаддувом, двигун якої розвиває швидкість 304 л. с.

Бензиновий двигун T6 з робочим обсягом 3,0 літри був дороблений, і в першу чергу інженерам Volvo вдалося знизити внутрішнє тертя елементів двигуна. Сьогодні цей двигун має потужність 304 л. с. та крутний моментом 440 Нм. Автомобіль обладнано таким двигуном, розвиває швидкість в 100 км/год всього за 6,5 секунди, а максимальна швидкість - 250 км/год.

В той же час розробникам двигунів Volvo Cars вдалося знизити витрату палива на 10 відсотків, до 10,2 л/100 км (змішаний цикл, попередні дані).

Тяга двигуна передається на колеса через шестишвидкісну трансмісію Volvo Geartroni другого покоління. Нова система клапанів та зниження тертя дозволили прискорити процес переключення швидкостей. Система повного приводу AWD буде поставлятись в стандарті на всі модифікації T6.

Новий двохлітровий двигун з прямим впорскуванням
Новий чотирьохциліндровий двигун 2.0 GTDi (бензиновий двигун з турбонаддувом та прямим впорскуванням палива) об΄ємом два літри має потужність 203 л. с. та крутним моментом 300 Нм вже при 1750 об/хв. На розгін до 100 км/год потребується всього 7,7 секунди з механічною КПП та 8,2 секунди з автоматичною трансмісією. Максимальна швидкість: 235 км/год (з механічною КПП) та 230 км/год (з автоматичною трансмісією).

Volvo S60 2.0T з механічною КПП витрачає лише 7,9 літри бензину на 100 кілометрів (змішаний цикл, попередні дані).

Нова, розроблена в Volvo технологія турбонаддува, пряме впорскування палива та система двох розподільчих валів з функцією зміни фаз газорозподілу – дозволили забезпечити унікальне поєднання низької витрати палива та низького рівня викиду шкідливих речовин, а також більшу потужність в широкому діапазоні обертів, при цьому двигун відрізняється дивною компактністю.

Якщо враховувати максимальну потужність двигуна, то цей двигун Volvo комплектується найменшим в галузі турбонаддувом. Крім того, на відмін від традиційного підходу, коли колектор та нагнітач представлені в важкому литому корпусі, в цьому двигуні випускний колектор та турбонагнітач виконані з листової сталі. Колектор з листової сталі – це не нове рішення. Однак до сих пір такі колектори використовувались в поєднанні з турбіною в литому корпусі. Новий, вбудований в колектор турбонагнітач з листової сталі представляє собою нововведення світового рівня, і цей винахід було запатентовано компанією Volvo.

Пізніше, впродовж першого року виробництва нової S60, буде запропонована модифікація з двигуном 2.0 GTDi (Т5) потужністю 240 л. с. та крутни моментом 320 Нм. Окрім цієї версії автомобіля, будуть представлені два варіанта 1,6-літрового двигуна GTDi: 180 л. с. (Т4) та 150 л. с. (Т3) з крутним моментом 240 Нм.

Двигуни GTDi будуть встановлюватися з автоматичною шестишвидкісною трансмісією Volvo Powershift або шестишвидкісною коробкою передач.

Два шестициліндрових турбодизель них двигуна
Для нового S60 розроблені два варіанти п΄ятициліндрового турбодизельного двигуна.

Потужний D5 з двома турбонагнітачами проводить 205 л. с. та 420 Нм крутного моменту. Автомобіль з таким двигуном розвиває 100 км/год за 7,8 секунди (з автоматичною та механічною трансмісією). Максимальна швидкість – 235 км/год (з механічною КПП) та 230 км/год (з автоматичною трансмісією).

Весною 2009 року була представлена остання версія двигуна D5 з двома турбонагнітачами різного розміру: спочатку в роботу вступає один, а потім другий турбонагнітач, що дозволило підвищити потужність двигуна в більш широкому діапазоні обертів. Витрата палива цього двигуна складає 5,9 л/100 км (змішаний цикл, попередні дані) з механічною КПП. Таким чином, за цими параметрами цей двигун вважається найкращим в своєму класі.

Крім цього, нещодавно був розроблений абсолютно новий двохлітровий двигун D3 потужністю 160 л. с. та з крутним моментом 400 Нм. На розгін до 100 км/год потребується 9,2 секунди (з механічною та автоматичною трансмісією). Максимальна швидкість досягає 22 км/год (за механічно КПП) та 215 км/год (з автоматичною трансмісією).

Новий п΄ятициліндровий двигун D3 – це практично той самий двигун, що й 2.4D, але в новому двигуні був скорочений об΄єс циліндрів та хід поршня, що дозволило оптимізувати витрату палива. З механічною КПП витрата палива не перевищує 5,2 л/100 км (змішаний цикл, попередні дані).

Обидва турбодизель них двигуна будуть встановлюватися з шестишвидкісною автоматичною або шестишвидкісною механічною трансмісією. Двигун D5 може поставлятися у версії з системою повного приводу.

Дизельний двигун DRIVe – викид CO2 нижче 115 г/км
Впродовж першого року виробництва буде представлена версія нового S60 з 1,6-літровим дизельним двигуном DRIVe. Витрата палива цього двигуна складе 4,3 л/100 км (змішаний цикл, попередні дані), а викид CO2 буде менше 115 г/км. Цей двигун потужністю 115 л. с. та крутним моментом 270 Нм буде комплектуватися лише шестишвидкісною механічною КПП.

Двигуни, що будуть встановлюватися на початковому етапі виробництва

 Бензинові двигуни  Робочий об΄єм  Конфігурація  Потужність, л.с.Крутний момент, Нм 
 T6 3,0 6-цил. 304 440
 2.0T  2,0 4-цил. 203 300
 Дизельні двигуни  Робочий об΄єм  Конфігурація  Потужність, л.с.Крутний момент, Нм
 D5 2,4 5-цил. 205 420
 D3 2,0 5-цил. 160 400

Двигатели, которые будут добавлены в течение первого года производства:

 Бензинові двигуни Робочий об΄єм Конфігурація Потужність, л.с. Крутний момент, Нм
 T5 2,0 4-цил. 240 320
 T4 1,6 4-цил. 180 240
 T3 1,6 4-цил. 150 240
 Дизельні двигуни Робочий об΄єм Конфігурація  Потужність, л.с.  Крутний момент, Нм
 1.6 D DRIVe  1,6 4-цил. 115 270


Нова інформаційно-розважальна система – звучання світового класу
Новий S60 буде поставлятися з абсолютно новою інформаційно-розважальною системою: інформація з аудіо системи, навігаційної системи, мобільного телефону та інших систем забезпечення буде виводитися на п΄яти або семидюймовий кольоровий екран, розташований в верхній частині центральної консолі. Екран розташований високо, дозволяючи водієві не відволікатися від дороги.

«Ми одні з небагатьох виробників, що запропонували водієві доступ до всіх функцій інформаційно-розважальної системи, використовуючи клавіши управління на кермі», - підкреслив Томас Алборг.

В новому S60 встановлюється найпередовіша аудіо система, що перевершує за своїми параметрами рішення, що пропонувалися для попередніх моделей.

Один з перших автомобілів, обладнаних технологією MultEQ
«Наша краща аудіосистема Premium Sound включає цифровий підсилювачь 5*130 Вт класа D сз технологіями шведського постачальника Anaview, Dolby Digital в поєднанні з Dolby Pro Logic II Surround, MultEQ, провідного виробника аудіообладнання Audyssey Laboratories та 12 динаміками. Весь цей комплекс рішень гарантує звучання світового класу», - завірив Томас Алборг.

Volvo S60 – це один з перших автомобілів в світі, що пропонує технологію MultEQ компани Audyssey іїLaboratories, яка поставляє свою продукцію для домашніх аудіо систем та професійні рішення для театрів. Система MultEQ запобігає викривленню звука в салоні автомобіля, забезпечуючи чітке звучання, доступне для будь-якої людини, що знаходяться в автомобілі. 

Окрім провідної аудіосистеми Premium Sound новий S60 буде пропонувати вибір трьох інших аудіосистем.

Плани продажів – 90 000 автомобілів на рік
Плани продажів нового Volvo S60 орієнтовані на 90 000 автомобілів на рік. Передбачається незвично рівномірний розподіл ринку потенційних клієнтів. На Європу (включаючи Росію), Північну Америку та інші країни світу приходиться по одній третині від загального обсягу продажів.

Виробництво нового Volvo S60 буде здійснюватися на заводі Volvo Cars в місті Гент (Бельгія). Перші покупці отримають автомобілі вже на початку літа 2010.

«Незалежно від того, де знаходяться наші клієнти – в США, Європі або в іншій будь-якій країні світу, вони все звертають особливу увагу на одній й ті самі достоїнства автомобіля. Тепер ми готові запропонувати їм абсолютно новий Volvo S60, який здатен задовольнити вимоги найвитонченіших покупців», - додав Стефан Одел.


Описи та факти в даному прес-релізі стосуються міжнародного модельного ряду Volvo Cars. Описані функції та обладнання можуть бути опціональними. Специфікації автомобілів можуть відрізнятись у різних країнах та можуть бути змінені без попереднього повідомлення.

повернутись до списку
Запис до
сервiс-центру Замовити
тест-драйв Ціни
Контакти
Як нас знайти
м.Київ
пр-т Московський, 24д