This version of the page http://www.rtax.sumy.ua/ident_kod.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-19. The original page over time could change.
Інформація Державної податкової адміністрації в Сумській області, щодо Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та інших обов'язкових платежів, отримання іноземними громадянами ідентифікаційного номеру.

Державна податкова адміністрація
в Сумській області
Зробити стартовою| Додати закладку |
Сьогодні неділя, 19 вересня 2010 року
Поштова адреса:
40030, м. Суми,
вул. Іллінська, 13
Телефон: (0542) 68-50-00
E-mail: info@rtax.sumy.ua
Web: www.rtax.sumy.ua

головнаІдентифікаційний код
Інформація Державної податкової адміністрації в Сумській області, щодо Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та інших обов'язкових платежів, отримання іноземними громадянами ідентифікаційного номеру.
Закон України «Про Державний реєстр фізичних осіб-платників податків та інших обов'язкових платежів” (далі – Закон) введено в дію з 1 січня 1996 року Постановою Верховної Ради України від 22 грудня 1994 року N 321/94-ВР із змінами і доповненнями, внесеними Законами України від 16 липня 1999 року N 1003-XIV, від 20 лютого 2003 року N 551-IV.

Мета Закону - створення Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та інших обов'язкових платежів.

Державний реєстр фізичних осіб-платників податків та інших обов'язкових платежів (далі - Держреєстр) - це автоматизований банк даних для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які зобов'язані сплачувати податки, збори, інші обов'язкові платежі до бюджетів та внески до державних цільових фондів у порядку і на умовах, що визначаються законодавчими актами України.

Реєстрація фізичної особи - платника податків у Держреєстрі передбачає надання фізичною особою – платника податків до відповідного органу державної служби загальних відомостей про себе відповідно Закону, забезпечення передачі цієї інформації до центральної бази даних Держреєстру, надання Державною податковою адміністрацією України фізичній особі - платника податків ідентифікаційного номера і направлення його до відповідного органу державного податкової служби для видачі картки фізичної особи – платника податків.

До Держреєстру вноситься інформація про осіб, які:

- постійно проживають в Україні, мають об'єкти оподаткування, передбачені чинним законодавством, і зобов'язані сплачувати податки та інші обов'язкові платежі;
- не мають постійного місця проживання в Україні ( іноземці та особи без громадянства), але відповідно до чинного законодавства зобов'язані сплачувати податки в Україні.
- До Держреєстру не вноситься інформація про осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються ( згідно п.1.2. Порядку унесення відмітки до паспорта громадянина України щодо ідентифікаційного номера фізичної особи-платника податків та інших обов’язкових платежів (Наказ ДПА України, Міністерства внутрішніх справ України від 19.10.2004 року №602/1226) це стосується лише громадян України) вноситься відмітка про право здійснювати будь-які платежі без ідентифікаційного номера

Під час реєстрації до облікової картки (ф.1ДФ) фізичної особи-платника податків та інших обов'язкових платежів вносяться такі дані:

- прізвище, ім'я та по батькові;
- дата народження;
- місце народження (країна, область, район, населений пункт);
- місце проживання;
- місце основної роботи.

Облікові картки заповнюються державною мовою без виправлень відповідно до паспортного документа.

З 1 січня 1996 року по сьогоднішній час Державними податковими інспекціями Сумської області у Держреєсті було зареєстровано 1249895 фізичних осіб.

Згідно п.2.5. Положення про картку фізичної особи- платника податків (Наказ Державної податкової адміністрації України від 27.01.1998 року в Державної податкової адміністрації Сумської області реєструються іноземні громадяни.

На сьогоднішній день у Держреєстрі Державної податкової адміністрації Сумської області зареєстровано 2948 іноземних громадян.

Необхідні документи для отримання ідентифікаційного номера:

1. Паспорт іноземного громадянина.
2. Нотаріально засвідчений переклад українською мовою паспортного документа іноземного громадянина.
3. Копія перекладу.
4. Міграційна картка.

У разі отримання ідентифікаційного номера за іноземного громадянина

1. Нотаріально засвідчена довіреність на отримання Картки за іноземного громадянина (а також ії ксерокопія).
2. Нотаріально засвідчений переклад українською мовою паспортного документа іноземного громадянина (з фотографією).
3. Копія перекладу.
4. Паспорт отримувача ідентифікаційного номера за іноземного громадянина

    Органи ДПС області 
    Найближчі події 
    Податковий календар 
на вересень 2010 року
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

    Опитування 
Чи стикалися Ви особисто з випадками корупційних діянь з боку посадових осіб органів ДПС?
так і досить часто
неодноразово
мали місце (епізодично)
ні, жодного разу
важко відповісти
→ результати опитування
  Графік прийому іноземних громадян для отримання ідентифікаційного номера. 
Дні прийому: понеділок, четвер;
Час прийому: 9:00 – 17:30;
Перерва: 13:00 – 14:00;
Телефони для довідок: 68-50-35, 68-50-37;
більше інформації

російськомовна версія

Copyright © 2001-2010, Державна податкова адміністрація в Сумській області